logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Wat kost een schilder > Schilder offerte uitleg

Schilder offerte uitleg

Wil u uw huis laten schilderen? Dan wilt u waarschijnlijk weten wat de kosten van schilderwerk zijn. Op deze pagina vertellen we u meer over de kosten van een schilder en hoe u op de prijzen kunt besparen door offertes te vergelijken. Daarnaast vertellen we hoe u een schilder offerte opvraagt en welke prijsinformatie een schilder offerte bevat. Zo bent u op de hoogte van uw opties en weet u welk budget u moet uittrekken voor de schilderklus.

Kosten schilderwerk

Wanneer u een schilder wilt inhuren is de belangrijkste vraag: wat kost schilderwerk? De kosten van een schilder kunnen nogal uiteenlopen. Daarbij kan de prijs van schilderwerk op drie verschillende manieren worden berekend op de offerte. Wij hebben een groot aantal offertes opgevraagd en aan de hand hiervan de prijs berekend. Dit zijn de gemiddelde kosten van het schilderen per oppervlakte in uw bestaande of nieuwbouw huis zoals de trappen, kozijnen en de deuren:

Type schilderwerkGemiddeld tarief schilderen
Kozijnen schilderen€ 100 tot € 150
Trap verven€ 200 tot € 800
Woonkamer verven€ 750 tot € 1.600
Deuren verven€ 150 tot € 1.800
Sauswerk muren en plafondsVanaf € 10 per vierkante meter

De prijzen van schilderwerk inclusief het btw-tarief zijn slechts gemiddelden, berekend aan de hand van een groot aantal offertes van schilders. De werkelijke prijzen van het overschilderen of schilderen van uw bestaande of nieuwbouw woning kunnen variëren, afhankelijk van het uurtarief van de schilder, de werkzaamheden en de materialen. Vraag altijd een schilder offerte op met de exacte prijzen en het uurtarief. Lees ook de voorwaarden op de offerte zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Schilder offerte: waar op te letten?

De prijs van schilderwerk staat uiteraard vermeld op de offerte. Maar een schilder offerte bevat meer informatie dan slechts de kosten. Wanneer u de schilder offerte ontvangt is het belangrijk dat u weet wat de schilder exact gaat uitvoeren en welke onderdelen van de woning hij gaat aanpakken. Hieronder geven wij een goed voorbeeld van een schilder offerte en wat hier allemaal vermeld in hoort te staan:

  • Planning: In de offerte van het aankomende schilderwerk moet worden vermeld wanneer de schilder begint met schilderen en wanneer het werk opgeleverd wordt inclusief de einddatum.
  • Werkzaamheden: Op de offerte moet ook staan welke werkzaamheden de schilder exact voor u gaat uitvoeren. Let op dat de werkzaamheden goed omschreven zijn op de offerte. Vraag bij twijfel aan de schilder wat bedoeld wordt.
  • Garantie en voorwaarden: Op binnenschilderwerk hoort u een garantie van minimaal 5 jaar te krijgen op het schilderen van uw woning. Op buitenschilderwerk kan echter maar 2 jaar garantie gegeven worden op het schilderen van uw woning. Op de offerte moet dit vermeld staan.
  • Soorten verf: Op de offerte vermeldt het schildersbedrijf ook welke verfsoort en welke merken gebruikt gaan worden. Controleer of de kleurcodes kloppen.

Schildersbedrijven hanteren hun eigen kostenberekening en uurtarief voor het schilderen van uw woning. Door offertes van schildersbedrijven op te vragen en te vergelijken kunt u zien hoe de prijzen zijn opgebouwd en welk bedrijf u het meeste voordeel biedt.

Prijsopbouw offerte

De prijs van schilderwerk staat op elke offerte vermeld. Toch hanteert niet elke schilder eenzelfde soort prijsopgave. Er zijn verschillende manieren waarop de schilder de kosten van schilderwerk kan specificeren: een richtprijs, een uurtarief of een vaste aangenomen prijs. Wij vertellen meer over de verschillende manieren waarop de prijsopbouw van schilderwerk berekend kan zijn:

  • Richtprijs: Een offerte met een richtprijs wordt een open schilder offerte genoemd. De schilder geeft een prijsindicatie van de kosten van het schilderwerk. De exacte kosten zullen worden bepaald als het complete schilderwerk is afgerond.
  • Uurprijs: Op schilderwerk offertes staat vaak een uurtarief en materiaalkosten vermeld. Zo’n offerte wordt een gesloten offerte genoemd.
  • Vaste aangenomen prijs: Als er in de offerte een vaste prijs staat vermeld dan weet u exact wat de totale kosten zullen zijn. Ook dit is een gesloten offerte en u weet altijd waar u aan toe bent.

Bij elke offerte voor schilderwerk kunnen er nog kosten bovenop komen. Let hier goed op, want het is vervelend als dit achteraf een verassing blijkt. Zo kunnen kosten voor het huren van een steiger en de voorrijkosten apart worden berekend. Mocht u deze kosten niet terugzien op de offerte, dan is het verstandig om contact op te nemen met het schildersbedrijf en hierna te vragen. Vraag ook altijd na of de prijs op de offerte voor schilderwerk inclusief of exclusief btw is. U wilt een zo goed mogelijke prijsindicatie ontvangen voor de schilder begint met schilderen.

Ook kunnen er bij onvoorziene omstandigheden extra kosten worden gerekend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtrot in de kozijnen. Deze kosten zijn meestal niet meegenomen in de offerte. Let hier dus goed op en lees van tevoren welke onvoorziene omstandigheden wel en niet inbegrepen zijn bij de kosten van schilderwerk.

De binnenkant en de buitenkant van uw woning laten schilderen

Wilt u uw woning aan de binnenkant of buitenkant laten schilderen? U kunt het schilderwerk aan speciale binnenschilders en buitenschilders uitbesteden. Sommige schilders kunnen zowel binnenschilderwerk als buitenschildererk voor u uitvoeren. Vraag dit van tevoren aan het schildersbedrijf.

Dit is belangrijk omdat de schilder bij buitenschilderwerk andere materialen gebruikt. Doordat buiten het vochtgehalte in de lucht veelal hoger ligt dan binnen, zullen andere soorten van verf en materialen moeten worden gebruikt om u een goede kwaliteit te kunnen bieden. Zo worden de deuren en muren aan de buitenkant van het huis met andere materialen geschilderd dan de deuren en muren aan de binnenkant van het huis. De schilder kan u hier meer over vertellen en prijsinformatie geven over het schilderen of overschilderen.

Btw tarief

Als uw woning ouder dan 2 jaar is valt het schilderwerk onder het lage btw tarief. Een schildersbedrijf rekent dan maar 6% btw voor het schilderen in plaats van 21% voor het schilderen. Dit lijkt een klein verschil in de kosten, maar op het gehele bedrag van het schilderwerk kan dit enorm schelen in de prijzen.

Bij een woning die minder dan 2 jaar oud is wordt het hoge btw tarief van 21% btw gerekend op de offerte en factuur van schilderwerk. U kunt niet van het lage btw-tarief profiteren bij het schilderen van uw woning. Het uitstellen van het schilderwerk kan in dit geval een redelijk prijsverschil opleveren.

Besparing offertes

Mocht u van plan zijn een schildersbedrijf in te gaan schakelen, houd dan wel rekening met de onderlinge verschillen in prijs van de bedrijven waar u een offerte bij aanvraagt. Elk schildersbedrijf kan zijn eigen prijzen bepalen.

Wij geven een prijsvoorbeeld. De ene schilder kan als voorbeeld wel € 20 per m2 vragen en een andere professionele schilder wel € 45 per m2. Dit lijkt misschien niet een enorm verschil. Maar reken maar eens uit hoeveel dit voor een totale schildersklus is. Stel uw muur heeft een gemiddelde oppervlakte van 40 m2. Bij de ene schilder betaalt u dan € 800, terwijl u bij een andere schilder maar liefst € 1800 betaalt voor schilderwerk. Dit is een prijsverschil van wel € 1000! Het is zonde om de hoofdprijs voor schilderwerk te betalen als er ook een schilder is die dezelfde kwaliteit kan leveren voor een lager tarief.

Het is zonde om meer te betalen dan nodig is voor een schilder. Om een goed inzicht te kunnen krijgen van de prijzen van schilderen is het belangrijk 2 tot 3 offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo ziet u direct de kosten van een schilder en kunt u zien welke schilder bij uw budget past. Op deze manier bespaart u veel geld: tot wel 40% op de kosten.

Vergelijk echter naast de prijzen ook de referenties en de klantvriendelijkheid van een schildersbedrijf. Het aanbod van schilders en schilderwerk is zeer groot. Vaak kunt u voor een voordelige prijs schilderwerk van goede kwaliteit vinden voor uw huis. Niet elk bedrijf is echter even professioneel. Let hier goed op en lees altijd de kleine lettertjes op de schilder offerte om vervelende situaties achteraf te voorkomen.

Bespaartip: vergelijk en bespaar tot wel 40%

Wilt u besparen op de kosten van schilderwerk voor uw huis en nooit meer de hoofdprijs betalen? Door gratis en vrijblijvend offertes van verschillende schilders te vergelijken vindt u altijd een prijs die goedkoper is dan u dacht. Bespaar op deze manier tot wel 40% op een schilder offerte.

Het opvragen van de offertes voor het schilderen van uw woning doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend aan ons door wat voor schilderwerk u zoekt en in welke omgeving u woont. Dit geeft u door via ons offertaanvraag formulier. Wij nemen contact op met een aantal schilders in uw omgeving. U ontvangt vervolgens van hen vrijblijvend offertes met de bijbehorende tarieven. U kunt deze offertes zelf vergelijken en de voordeligste prijs kiezen om zoveel mogelijk op de kosten te besparen.

Vergelijk en u ziet direct welke schilder offerte het meest betaalbaar is. Door een vergelijking te maken betaalt u vaak tientallen euro’s minder op de eindprijs van schilderwerk voor uw woning. Voor u het weet is uw huis geschilderd en ziet uw interieur er weer als nieuw uit. Vergelijk en betaal tot wel 40% minder voor het mooiste resultaat.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt