logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderen > Huis schilderen

Huis schilderen

Is de tijd weer aangebroken om uw huis weer van een nieuwe laag verf te voorzien? Een huisschilder zorgt ervoor dat uw woning er weer als nieuw uitziet. Bent u benieuwd naar de prijzen van een huisschilder? Wij hebben de gemiddelde prijzen van een huis schilderen voor u op een rijtje gezet. De prijsverschillen tussen huisschilders kunnen echter variëren. Daarom helpen we u met tips voor een besparing op de kosten van het huis schilderen.

Wat kost het om mijn huis te laten schilderen?

U wilt natuurlijk eerst de kosten weten, voordat u uw huis laat schilderen door een huisschilder. De exacte prijs van het huis schilderen hangt af van onder andere de tarieven van de schilder en de kosten van het materiaal. Wij hebben voor u de gemiddelde kosten van zowel een binnenschilder als een buitenschilder berekend. Dit zijn de kosten van het huis schilderen gemiddeld:

Werkzaamheden Tarief incl. materialen en btw
Binnenschilderwerk
Per vierkante meter€ 30 - € 40
Per 60 minuten€ 35 - € 45
Spuitwerk per vierkante meter€ 6 - € 15
Sauswerk per vierkante meter€ 10 - € 20
Buitenschilderwerk
Per vierkante meter€ 35 - € 45
Per 60 minuten€ 40 - € 55

Let goed op: deze prijzen zijn slechts de gemiddelde kosten. Deze hebben wij berekend aan de hand van een groot aantal offertes van huisschilders in Nederland. De exacte prijzen kunnen verschillen. U komt achter de kosten van de schilderbeurt wanneer u offertes opvraagt bij meerdere huisschilders. Door gratis offertes op te vragen bespaart u daarnaast veel op de kosten (tot wel 40%). Dit omdat u het prijsverschil direct ziet en kunt vergelijken bij welke huisschilder u het meest profiteert.

huis-schilderen

Huis schilderen

Het verven van uw woning bestaat uit binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Is het weer tijd om mijn woning te voorzien van een nieuwe laag verf? Velen wachten te lang met het schilderen van hun huis. Ze denken dat het schilderwerk nog wel even kan wachten. Maar schilderwerk is het belangrijkste soort onderhoud van uw woning.

U kunt als richtlijn aanhouden dat uw huis elke 5 tot 7 jaar geschilderd dient te worden. Het precieze aantal jaar dat uw huis toe is aan een nieuwe schilderlaag hangt af van uw huis en het soort verf dat gebruikt is. U kunt zelf eenvoudig nagaan of uw huis toe is aan nieuw schilderwerk door de volgende punten na te lopen:

  • Zitten er blaasjes en scheurtjes in het schilderwerk?
  • Is de verflaag beschadigd of is deze aan het verkleuren?
  • Is er nog sprake van hechting van de verf en is er sprake van verpoedering?

Als u op een van de bovenstaande vragen ‘ja’ heeft beantwoord, is het waarschijnlijk tijd voor nieuw schilderwerk. Wij vertellen u hieronder meer over binnenschilderwerk en buitenschilderwerk.

Binnenschilderwerk

Wanneer de muren verkleurd of vergeeld zijn ziet het huis er al snel oud en somber uit. Met binnenschilderwerk laat u uw interieur er weer als nieuw uitzien. En nieuw schilderwerk is niet alleen belangrijk om het huis weer een frisse uitstraling te geven. Schilderwerk zorgt er ook voor dat uw huis beschermd is tegen slijtage, vocht en schimmels.

Wij raden aan om uw binnenschilderwerk ongeveer eens in de 7 jaar te laten vervangen. Denk hierbij aan het schilderen van de trap, het schilderen van deuren en kozijnen, het witten van het plafond en het verven van de muren.

Vraag de binnenschilder om meer informatie. De binnenschilder kan u vertellen welke onderdelen van uw huis u zou moeten laten schilderen. Vraag altijd meerdere offertes op om te zien welke binnenschilder het meest waar voor uw geld biedt.

binnenschilderwerk

Buitenschilderwerk

Het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis is onderhoudsgevoeliger dan het schilderwerk aan de binnenkant van uw huis, het zal daarom vaker geschilderd moeten worden. Wij geven het advies om eens in de 6 tot 7 jaar uw woning aan de buitenkant te voorzien van een nieuwe verflaag. Denk hierbij aan het schilderen van de gevel en het schilderen van kozijnen, deuren en de dakkapel.

Wanneer uw schilderwerk toe is aan een nieuwe laag verf is ook afhankelijk van de locatie van uw woning. Delen van het huis die op het zuiden en westen staan zijn vaker onderhoudsgevoelig, aangezien deze het meest te lijden hebben door de invloed van regen en zon. Nieuw schilderwerk beschermt uw huis tegen weersomstandigheden en zorgt dat houten kozijnen niet kunnen gaan rotten.

Vraag de buitenschilder voor meer informatie over het schilderen van de buitenkant van uw huis. Onderaan de pagina leest u hoe huiseigenaren zoveel mogelijk geld bespaarden op de buitenschilder.

buitenschilderwerk

Een schilder inhuren

Kunt u zelf uw huis schilderen? Dat kan zeker. Zelf uw huis schilderen is voordelig. Maar veel huiseigenaren onderschatten de klus. Het lijkt makkelijk, maar er komt meer bij kijken dan u denkt. Zo moet u eerst onderzoek doen naar de juiste verfsoorten en verftechnieken. Vervolgens moet u materialen inkopen zoals kwasten. Om te schilderen moet u vakantiedagen opnemen. Vervolgens is het resultaat misschien zelfs niet eens goed genoeg.

Een professionele huisschilder neemt al het werk voor u uit handen. Hij adviseert welke verfsoort het meest geschikt is en schildert snel en efficiënt. Hij zorgt ervoor dat het resultaat mooi is en dat uw huis beschermd is voor de komende jaren. Uw huis is geschilderd voordat u het weet.

Uiteraard kost het inhuren van een schilder meer dan dat u zelf uw huis schildert. De investering hoeft echter niet enorm groot te zijn wanneer u ervoor kiest om huisschilders in te schakelen. Vergelijk offertes en bespaar zoveel mogelijk op de kosten van het huis schilderen. U leest hieronder hoe u offertes van huisschilders vergelijkt en het voordeligst uit bent.

Tijd en kosten besparen door te vergelijken

Bespaar op de kosten van schilderwerk voor uw huis zodat u nooit meer de hoofdprijs hoeft te betalen. Door gratis en vrijblijvend offertes van verschillende huisschilders te vergelijken vindt u altijd een prijs die goedkoper is dan u dacht. Bespaar op deze manier tot wel 40% op een schilder offerte.

Het opvragen van de offertes voor het schilderen van uw woning doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend aan ons door wat voor schilderwerk u zoekt (binnenschilder of buitenschilder?) en in welke omgeving u woont. Dit geeft u door via ons offertaanvraag formulier. Wij nemen contact op met een aantal schilders in uw omgeving. U ontvangt vervolgens van hen vrijblijvend offertes met de bijbehorende tarieven. U kunt deze offertes zelf vergelijken. Bespaar door de voordeligste prijs te kiezen zoveel mogelijk op de kosten.

Vergelijk en u ziet direct welke schilder offerte het meest betaalbaar is. Door een vergelijking te maken betaalt u vaak tientallen euro’s minder op de uiteindelijke kosten van schilderwerk voor uw woning. Voor u het weet is uw huis geschilderd en ziet uw interieur er weer als nieuw uit. Vergelijk en betaal tot wel 40% minder voor het mooiste resultaat.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt