logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderen > Dakkapel schilderen

Dakkapel schilderen

Is uw dakkapel weer toe aan een nieuw likje verf? Op deze pagina vindt u meer informatie over uw dakkapel schilderen. Wij vertellen meer over de werkzaamheden en het belang van het schilderen van de dakkapel. Daarnaast hebben we ook de kosten van de dakkapel schilderen voor u op een rijtje gezet. Onderaan de pagina leest u hoe u kunt besparen op de kosten van het inhuren van een schilder.

Wat kost een dakkapel schilderen?

Wat kost het schilderen van uw dakkapel? De exacte prijs kunnen wij u niet geven omdat deze afhankelijk is het tarief van de schilder, de materialen en de afmetingen van uw dakkapel. Wel kunnen we een gemiddelde prijs geven, zodat u toch weet wat u kunt verwachten en kunt berekenen of u voldoende budget voor een dakkapel heeft. In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde kosten van een schilder per uur én de gemiddelde prijs van het schilderen van een dakkapel:

Kostenoverzicht dakkapel laten schilderen
Tarief buitenschilderwerk per uur incl. materialen en btw€ 550 - € 1.000
Gemiddelde totaalprijs dakkapel verven1€ 40 - € 60
1incl. loon schilder, verf, materiaal en btw

Let op, deze prijzen zijn slechts de gemiddelde prijzen van het schilderen van de dakkapel. De werkelijke kosten kunnen verschillen. U komt achter de exacte dakkapel prijzen door offertes op te vragen bij een aantal schilders bij u in de buurt. Door de offertes te vergelijken weet u welke schilder voor het laagste bedrag uw huis schildert en zo hoeft u nooit te veel te betalen. Onderaan deze pagina leest u hoe u offertes opvraagt en zo het voordeligst een schilder inhuurt voor het schilderen van uw dakkapel.

Wanneer moet u de dakkapel schilderen?

De verflaag op de dakkapel gaat helaas niet voor altijd mee. Een dakkapel heeft te maken met verschillende seizoenen en verschillende weersomstandigheden. De dakkapel wordt voortdurend blootgesteld aan wind, zon en regen. Daarom zouden wij aanraden om uw houten dakkapel elke 4 tot 5 jaar te laten schilderen.

LET OPLet op: Aan te raden is om uw houten dakkapel elke 4 tot 5 jaar te laten schilderen.

Het is niet verstandig om het schilderen van de dakkapel langer uit te stellen. De schilderlaag zorgt namelijk voor bescherming van de dakkapel. Wanneer de verflaag verweerd, is ook uw dakkapel niet langer beschermd tegen het weer. Door uw houten dakkapel elke paar jaar te schilderen kunt u erop rekenen dat deze wel 25 jaar lang meegaat. De geschilderde dakkapel beschermt uw huis optimaal.

dakkapel schilderen

Een kunststof of aluminium dakkapel schilderen?

Heeft u een kunststof of aluminium dakkapel op uw dak? Het goede nieuws is dat deze dakkapel niet hoeft te worden geschilderd ter bescherming. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat u de dakkapel een nieuwe kleur wilt geven. Met een primer die geschikt is voor kunststof of aluminium kunt u deze dakkapel voorzien van een nieuwe schilderlaag. Een nieuwe kleur zorgt ervoor dat uw dakkapel er weer als nieuw uitziet. Schilders kunnen u adviseren over uw opties als u een kunststof of aluminium dakkapel heeft.

TIPTip: Kunststof of aluminium dakkapel hoeft niet te worden geschilderd ter bescherming.

Hoe wordt een dakkapel geschilderd?

De dakkapel schilderen is niet makkelijk. De raamkozijnen, boeiboorden en zijwanden van een nieuwe schilderlaag voorzien lijkt makkelijker dan dat het is. Wilt u weten hoe schilders de dakkapel schilderen? Zij beginnen eerst met de voorbereidende klussen. Schilders zorgen ervoor dat de ondergrond van de dakkapel gerepareerd is en beschadigingen verholpen zijn. Vervolgens verwijderen schilders de oude schilderlaag met behulp van een verfkrabber, verfföhn of afbijtmiddel. Ze ontvetten en schuren het oppervlak en brengen een laag grondverf aan. Dan is het tijd voor het schilderwerk.

Na deze voorbereidingen kan het schilderwerk beginnen. Twee eindlagen over de grondverf heen zorgen voor de mooiste en best dekkende afwerking van uw dakkapel. Met een nette verlaag ziet uw huis er weer netjes uit.

hoe een dakkapel schilderen

Zelf schilderen of een schilder inhuren?

Is het mogelijk om de dakkapel zelf te schilderen? Het is wel mogelijk, maar het is zeker geen gemakkelijke klus. De dakkapel moet nauwkeurig worden geschilderd met een verfkwast. Door de kleine details en vele hoekjes is het een lastige en arbeidsintensieve klus.

En dan maakt de locatie het nog moeilijker: het dak. U zal op het dak moeten staan om de dakkapel te kunnen schilderen. Gaat u toch de dakkapel zelf schilderen? Dan raden wij aan om een steiger te huren en voor valbeveiliging te zorgen. Gebruik vooral geen ladder wanneer u de dakkapel gaat schilderen. Een ladder biedt geen stabiele ondergrond en de kans op ongelukken is te groot.

Wilt u liever zeker zijn dat het schilderwerk van uw dakkapel goed en veilig wordt uitgevoerd? Een professionele schilder kan uw dakkapel schilderen. De schilder heeft ervaring met het schilderen van dakkapellen en werkt snel en efficiënt. Wilt u meer weten over de prijzen van een schilder? Het is verstandig om eerst prijzen bij diverse schilders op te vragen zodat u weet wat een dakkapel gemiddeld kost.

Schilderwerk onderhouden

Nadat u uw dakkapel heeft laten schilderen kan deze weer een aantal jaar mee. Wilt u zo lang mogelijk profiteren van het resultaat? Dan zult u de schilderlaag zelf moeten onderhouden.

Wij vertellen hoe u de dakkapel onderhoudt:

  • Maak het schilderwerk regelmatig schoon. Doe dit met een lauwwarme doek. Door vuil en zand te verwijderen voorkomt u dat het hout gaat rotten.
  • Controleer of u blaasjes en scheurtjes in het schilderwerk ziet. Werk het dan op tijd bij, om te voorkomen dat de beschadigde plekken groter worden. Als de verflaag te veel beschadigingen heeft, is het verstandig om de dakkapel opnieuw te schilderen.

Het onderhouden van het schilderwerk is niet makkelijk. Hiervoor zult u een steiger moeten huren en het dak moeten. Gelukkig kan een professionele schilder het werk van u overnemen. Hij controleert het schilderwerk. Dit kan ook op basis van een onderhoudscontract. Vraag uw schilder meer informatie over een onderhoudscontract zodat u zeker weet dat uw schilderwerk altijd op tijd gecontroleerd wordt.

schilerwerk onderhouden

Bespaar op buitenschilderwerk

Zijn andere delen van uw woning ook toe aan een nieuwe laag verf? U kunt geld besparen om het schilderen van de dakkapel te combineren met ander buitenschilderwerk. Hoe meer oppervlakten u door de schilder laat schilderen, des te meer geld kunt u besparen. U kunt dan een zacht prijsje met uw schilder afspreken zodat u niet de hoofdprijs betaalt.

Meestal geldt: hoe groter de klus, hoe hoger de korting die schilders geven. Wij hebben de gemiddelde prijzen voor uw gehele buitenschilderwerk op een rijtje gezet:

Soort woningTotaalprijs buitenschilderwerk1
Appartement€ 1.100
Tussenwoning€ 1.600
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.100
Vrijstaand huis€ 6.000
1Gemiddelde totaalprijs incl. btw

Wilt u nog meer voordeel hebben bij het schilderen van de dakkapel? Lees hieronder hoe u geld bespaart door buitenschilderwerk offertes te vergelijken en profiteert van korting.

Schilderoffertes ontvangen

Door gratis en vrijblijvend offertes van verschillende schilders te vergelijken kunt u besparen op de kosten van het schilderen van uw dakkapel. U bespaart door offertes op te vragen tot wel 40 % op de totale kosten op het schilderwerk. En wij kunnen u helpen om een schilder te vinden die het goedkoopst is.

Vul ons offertaanvraag formulier in. Wij nemen contact op met een aantal schilders bij u in de buurt en vragen offertes voor u op. U ontvangt vervolgens van hen vrijblijvend offertes met de bijbehorende tarieven. U kunt deze offertes zelf vergelijken en de voordeligste prijs kiezen om zoveel mogelijk op de kosten van schilderen te besparen.

Vergelijk en u ziet direct welke schilder meest voordelige prijzen biedt voor het schilderen van de dakkapel van uw huis. Door een vergelijking te maken betaalt u minder op de totaalprijs van het schilderen van uw huis en bespaart u veel geld. Vind vandaag nog een schilder die uw dakkapel er weer als nieuw uit laat zien.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt