logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Huisschilder > Schildersbedrijf informatie

Schildersbedrijf informatie

Wilt u een nieuwe schilderlaag voor uw huis? Uw eigen woning schilderen kost veel tijd, maar ook veel moeite. Huur daarom een schildersbedrijf in die het werk voor u uit handen neemt. Bent u benieuwd wat een schildersbedrijf voor u kan betekenen? En wilt u weten wat de gemiddelde tarieven van schildersbedrijven zijn? Wij laten u het totale kostenplaatje zien en vertellen daarnaast hoe u profiteert van een lage prijs. Met de juiste prijsinformatie kun u zo voordelig mogelijk een schildersbedrijf inhuren.

Gemiddelde kosten schildersbedrijf

Wat kost een schildersbedrijf inhuren? Als u op zoek bent naar een schildersbedrijf dat uw huis onder handen kan nemen, wilt u natuurlijk weten welke prijs u zult betalen. Ieder schildersbedrijf hanteert echter een ander tarief en de meeste schilders zetten de prijzen niet op hun website. Daarom hebben wij een overzicht met prijsinformatie gemaakt om de prijzen transparant te maken, van zowel de binnenschilder als de buitenschilder. Dit zijn de prijzen van schildersbedrijven gemiddeld:

WerkzaamhedenTarief incl. materialen en btw
Binnenschilderwerk
Per vierkante meter€ 30 - € 40
Per 60 minuten€ 35 - € 50
Spuitwerk per vierkante meter€ 6 - € 15
Sauswerk per vierkante meter€ 10 - € 20
Buitenschilderwerk
Per vierkante meter€ 35 - € 45
Per 60 minuten€ 40 - € 55

Om de consument meer transparantie te bieden wat betreft de schilderskosten, hebben wij offertes opgevraagd bij een groot aantal schildersbedrijven door Nederland heen. Zo krijgt u een goed overzicht van de prijsverschillen. Wij hebben aan de hand van de prijzen van een groot aantal schildersbedrijven de kosten van verschillende soorten schilderwerken gemiddeld berekend. Zo heeft u vergelijkingsmateriaal wanneer u een keuze gaat maken.

Hierbij een rekenvoorbeeld van een klus: stel u wilt uw plafond van uw huis van 30 m² laten spuiten door een schildersbedrijf. Het plafond schilderen is een gemakkelijke klus voor een schilder. De schildersklus is zo geklaard. De totaalprijs van het schilderen van het plafond zal tussen de € 180 en € 300 inclusief btw uitvallen. Sommige klussen zijn echter arbeidsintensiever, zoals het schilderen van de trap. Een schildersbedrijf werkt daarom met een hoger uurtarief. Voor bijvoorbeeld het schilderen van de trap zal de schilder een uurloon van € 35 tot € 40 rekenen voor de klus.

Diensten schildersbedrijf

Diensten schildersbedrijf

Een schilderbedrijf doet meer dan slechts het schilderen van uw woning. Een schilderbedrijf neemt de gehele klus van A tot Z voor u uit handen. U kunt bij een schildersbedrijf terecht voor de volgende zaken:

  • De beste kwaliteit: Een schildersbedrijf levert altijd de beste kwaliteit, of het nu om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk gaat. U zult nooit last hebben van opvallende verfstrepen, de schildersklus wordt netjes afgerond. De schilders zijn goed opgeleid en hebben jarenlange ervaring.
  • Service het hele jaar door: Zelfs in de wintermaanden heeft het schildersbedrijf winterschilders in dienst. Wanneer u uw buitenschilderwerk wilt laten opknappen kunt u hiervoor terecht bij een winterschilder. Een buitenschilder weet hoe hij tijdens kou, regen en storm moet werken. Ook beschikt de buitenschilder over speciale materialen.
  • Persoonlijk advies: Wanneer u zelf uw woning schildert moet u keuzes maken over kleuren, de verfsoort en verschillende technieken. Als u een schildersbedrijf inhuurt krijgt u advies en antwoord op al uw vragen. Een schildersbedrijf is altijd bereid om uw specifieke situatie te bekijken en u te voorzien van persoonlijk advies. Bij de buitenschilder en de binnenschilder kunt u terecht met al uw vragen.
  • Onderhoud: Door het schilderwerk goed te onderhouden zorgt u ervoor dat de verf langer mooi blijft. U kunt uw schilderwerk zelf onderhouden, maar u kunt het ook aan een schildersbedrijf uitbesteden. De schilder controleert of het schilderwerk nog in goede conditie is en repareert kleine beschadigingen. Als het nodig is brengt het schildersbedrijf een nieuwe verflaag aan. Vaak is het zelfs mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat uw woning nooit te laat wordt onderhouden.

Keurmerken schildersbedrijf

Keurmerken schildersbedrijven

Er zijn enorm veel bedrijven die verschillende soorten schilderwerken aanbieden. Wanneer u op het internet zoekt zult u al snel merken dat het aanbod groot is. Maar hoe vindt u dan het beste schildersbedrijf voor het schilderen van uw woning?

Het is verstandig om te letten op de keurmerken van een schildersbedrijf. Met een keurmerk weet u zeker dat u een schilder inhuurt die een expert is in zijn vakgebied en de klus naar wens afrondt. Hieronder hebben wij een aantal keurmerken voor schildersbedrijven op een rijtje gezet:

AF-erkend:

AF-erkend is een van de bekende keurmerken onder schilders. Om over het keurmerk te beschikken moeten de schilders de vereiste diploma’s bezitten. Ook moeten zij werken volgens de algemene voorwaarden die samen met de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond zijn opgesteld.

Een andere reden waarom je als consument een schildersbedrijf met een AF-erkend keurmerk zou kunnen inhuren is omdat je dan profiteert van een goede garantieregeling. De garantie op buitenschilderwerk is 2 jaar en de garantie op binnenschilderwerk is zelfs 4 jaar. In Nederland beschikken ruim 1500 schildersbedrijven over het AF-erkend keurmerk.

Keurmerk Kwaliteitsvakman:

Schilders met het Keurmerk Kwaliteitsvakman werken volgens duidelijke afspraken. Wanneer de schilder ziek of failliet is, zorgt het keurmerk voor de consument voor een vervanger. Daarnaast biedt het keurmerk minimaal een jaar garantie op het schilderwerk. Ruim honderd schildersbedrijven in Nederland beschikken over het keurmerk Kwaliteitsvakman.

De Betere Schilder:

Schilders met dit keurmerk worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit en moeten een duidelijke offerte verstrekken. Daarnaast is het slim om een schildersbedrijf met dit keurmerk in te huren, want u profiteert van minstens 3 jaar garantie op buitenschilderwerk en 4 jaar op binnenschilderwerk. Ruim 400 schildersbedrijven zijn aangesloten bij de kwaliteitsorganisatie "De Betere Schilder".

Wilt u weten of een schildersbedrijf over de bovenstaande keurmerken beschikt? Meestal staat het vermeld op de website. U kunt ook het schilderbedrijf bellen en vragen naar de keurmerken. Heeft een schildersbedrijf geen van de bovenstaande keurmerken? Dit hoeft niet te betekenen dat de schilder geen goede kwaliteit kan leveren. Vraag goed wat de schilder kan leveren en lees de kleine lettertjes op de offerte aandachtig door.

Bespaar op het inhuren van een schildersbedrijf

De tarieven van schilders kunnen nogal variëren, of het nu gaat om het schilderen van de muren, kozijnen, gevel, ramen of deuren. Het is natuurlijk zonde om een schilderbedrijf in te schakelen dat de hoofdprijs vraagt, terwijl een andere schilder misschien dezelfde kwaliteit levert voor een voordeliger prijskaartje. Wanneer u voordeliger uit wilt zijn is het daarom verstandig om offertes op te vragen bij meerdere schildersbedrijven. Door de offertes te vergelijken kunt u zien welk schildersbedrijf de beste prijs biedt.

Daarnaast kunt u op de prijs besparen door in de winter uw huis te laten schilderen. Winterschilders zijn minder druk en bieden vaak een scherp tarief.

TIPTip: U kunt vaak op de prijs van een schilderklus besparen door het inhuren van een winterschilder.

Vind de geschikte schilder met de beste prijs

Het opvragen van offertes is een tijdrovende klus. U moet op het internet verschillende schildersbedrijven opzoeken en bij elk bedrijf afzonderlijke offertes met de prijs opvragen. Gelukkig hoeft u het speurwerk niet zelf te doen. Wij hebben een enorme database met schildersbedrijven bij u in de buurt.

Vul gratis en vrijblijvend het offerte formulier in. Wij nemen contact voor u op met een aantal schildersbedrijven bij u in de buurt en vragen een offerte met prijs bij elk van hen op. U ontvangt van hen gratis en vrijblijvend offertes met de tarieven van schilderwerk. U kunt deze offertes zelf vergelijken en de voordelige prijzen kiezen voor een zo groot mogelijke besparing.

Vergelijk elk prijskaartje en u ziet direct bij welk schildersbedrijf het minst hoeft te betalen. Bespaar op schilderwerk voor uw huis door verstandig elke offerte te vergelijken. Vind nu direct een schildersbedrijf voor uw opdracht en profiteer vandaag nog.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt