logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderwerk > Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk zorgt er niet alleen voor dat uw woning er net en verzorgd uitziet, maar het zorgt er ook voor dat het huis beschermd is tegen weersinvloeden. Is uw buitenschilderwerk aan vernieuwing toe? Wij vertellen u op deze pagina meer over buitenschilderwerk. We vertellen ook wat de gemiddelde prijzen van een buitenschilder zijn en hoe u zoveel mogelijk geld kunt besparen op de klus.

Kosten buitenschilderwerk

De meest gestelde vraag over buitenschilderwerk is: “Wat kost het?” De kosten van buitenschilderwerk variëren, afhankelijk van de klus, de kwaliteit en de buitenschilder die u inhuurt. Maar om u een zo goed mogelijk beeld te geven, hebben we de gemiddelde kosten van buitenschilders voor u berekend. Dit zijn de gemiddelde prijzen van buitenschilderwerk per type woning:

WoningsoortGem. tarief buitenschilderwerk incl. btw
Appartement€ 1.200
Tussenwoning€ 1.600
Hoekhuis of 2 onder 1 kap€ 3.000
Vrijstaand huis€ 6.000

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet de volledige woning te laten schilderen. Wilt u bijvoorbeeld alleen de kozijnen of uw gevel schilderen? Dan kunt u uitgaan van de onderstaande gemiddelde kosten van buitenschilderwerk:

BuitenschilderwerkTarief incl. materialen en btw
Per vierkante meter€ 35 - € 45
Per 60 minuten€ 40 - € 55

De prijzen in de bovenstaande tabellen zijn slechts gemiddelden, berekend aan de hand van een groot aantal offertes van buitenschilders in Nederland. De werkelijke kosten voor buitenschilderwerk kunnen uiteraard verschillen van schilder tot schilder. Vraag daarom altijd meerdere offertes op voor uw schildersklus. Zo komt u achter de exacte prijzen en kunt u een vergelijking maken.

Prijs per m2 of tarief per uur

Laat u de buitenkant van uw woning schilderen? Dan gaat u natuurlijk voor de beste kwaliteit. Wanneer u een schilder inschakelt, kan deze een prijs per m2 of een tarief per uur afspreken.

Voor relatief makkelijk en snel uit te voeren schilderwerk, zoals het schilderen uw gevel of schutting, rekent een buitenschilder meestal een tarief per m². U betaalt alleen voor het aantal m2 dat wordt geschilderd, ongeacht de duur van de klus. Wanneer het om gedetailleerderd schilderwerk gaat, zoals het schilderen van uw kozijnen bijvoorbeeld, dan is een schilder hier meer tijd aan kwijt. Buitenschilders rekenen dan vaak een uurtarief.

Wanneer de volledige buitenkant van uw woning toe is aan een nieuwe lik verf, dan is het nog makkelijker om een totaalprijs met de buitenschilder af te spreken. Dit is in uw voordeel, omdat u bij een grote klus vaak een scherpe prijs kunt onderhandelen.

Bij verschillende klussen rekent een schilder een ander tarief. Wilt u weten hoe de prijzen zijn opgebouwd? Buitenschilders kunnen u hier meer informatie over geven.

Het belang van buitenschilderwerk

Veel huiseigenaren wachten te lang met buitenschilderwerk omdat ze denken dat het een onbelangrijke klus is. Maar goed schilderwerk is erg belangrijk voor de bescherming en afwerking van uw woning.

Buitenschilderwerk als bescherming:

De buitenkant van je woning heeft te maken met allerlei soorten weer. Het weer kan in Nederland in korte tijd omslaan van tropisch warm naar kou met onweersbuien, regen, hagel en harde wind. Dit heeft een negatief effect op de buitenkant van je woning. Daarom is het belangrijk om de woning zo goed mogelijk te beschermen door middel van nieuw buitenschilderwerk. Vocht dringt een stuk minder snel uw woning binnen wanneer het schilderwerk goed onderhouden is. En daarnaast zullen de houten kozijnen met nieuw buitenschilderwerk minder snel houtrot vertonen en hierdoor langer meegaan.

Buitenschilderwerk als afwerking:

Het is enorm belangrijk dat uw huis goed beschermd is tegen alle weersomstandigheden door middel van buitenschilderwerk. Maar daarnaast wilt u natuurlijk ook dat uw woning er netjes en opgeknapt uitziet. Met afbladderende verf, scheuren in uw schilderwerk of verkleurde oppervlaktes zal uw woning de buurt niet mooier maken. Een likje verf kan in dat geval wonderen doen. Huur een buitenschilder in die uw woning er weer als nieuw doet uitzien.

Taken buitenschilder

Wilt u weten wat een buitenschilder voor u kan betekenen? U kunt een buitenschilder inhuren voor elk schilderwerk dat aan de buitenkant van uw woning moet worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de gevel, deuren, kozijnen, dakkapel, schutting en tuinhuisje.

Naast het schilderen van uw woning, geeft de buitenschilder ook advies. Hij bereidt het buitenschilderwerk voor en ruim ook weer op nadat de klus afgerond is. Een klus aan een buitenschilder uitbesteden betekent dat u er niet meer naar om hoeft te kijken. Daarnaast weet u zeker dat uw buitenschilderwerk van goede kwaliteit is.

Wanneer is het tijd voor nieuw buitenschilderwerk ?

Veel huiseigenaren denken dat ze het buitenschilderwerk een keer kunnen laten opknappen en daarna klaar zijn. Helaas gaat schilderwerk niet voor altijd mee. Buitenschilderwerk is ongeveer elke 5 jaar toe aan vernieuwing. Het verschilt echter per woning hoeveel de exacte levensduur van buitenschilderwerk is. U kunt zelf controleren of uw woning al toe is aan nieuw buitenschilderwerk, door de volgende onderdelen te controleren:

  • Ziet u blaasjes of scheurtjes in het schilderwerk?
  • Poedert de verf of laat de verf los?
  • Ziet u houtrot in de kozijnen of andere houten oppervlakken?
  • Is uw buitenschilderwerk verkleurd?

Als het antwoord op een van deze vragen ‘ja’ is, betekent dit dat het tijd is om een schilder in te huren voor nieuw buitenschilderwerk. En wacht hier niet te lang mee. Hoe langer u wacht, des te groter worden de beschadigingen. Door te lang te wachten wordt uw huis alleen maar kwetsbaarder. Schakel op tijd een schilder in.

In welke periode buiten schilderen?

Het is verstandig om na te denken over de periode waarin u uw woning wilt laten schilderen. Niet iedere periode is even gunstig om te schilderen.

Als het koud is duurt het veel langer voordat de schilderlaag gedroogd is. Als het heel warm is droogt de verf juist te snel, waardoor het eindresultaat streperig kan worden. De meeste buitenschilders menen daarom dat de beste periode voor buitenschilderwerk tussen april en oktober is. Deze maanden hebben over het algemeen de beste condities voor het schilderen van uw huis. Een schilder werkt het liefst bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden en bij een maximale luchtvochtigheid van 75%.

Het is ook mogelijk om in de winter uw huis te laten schilderen. Dan dient u een winterschilder in te schakelen. Een winterschilder is gespecialiseerd in het werken in koudere temperaturen en gebruikt speciale materialen. Hij werkt met een speciale verfsoort voor buiten. Deze verf droogt extra snel bij lage temperaturen. Daarnaast werkt de winterschilder met materialen waarmee hij het buitenschilderwerk af kan schermen tegen regen en wind en heeft hij een verwarmingsinstallatie die ervoor zorgt dat de verf sneller droogt. Bij vrieskou en extreme weersomstandigheden komt het echter voor dat een winterschilder de klus uit moet stellen, dus bespreek van tevoren met de winterschilder onder welke omstandigheden hij kan werken.

Waarom zou u een winterschilder inhuren? In de winter hebben schilders minder klussen en daardoor is er een grotere kans dat u een speciale korting kunt onderhandelen. Zo kunt u tot wel 30 % – 40 % besparen op de reguliere prijs.

Tips voor uw buitenschilderwerk

Wilt u schilderwerk van de allerhoogste kwaliteit? Wij geven u een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw buitenschilderwerk nog beter eruit komt te zien:

  • Vermijd plamuren: Bij buitenschilderwerk heeft u geen plamuurmes nodig. Plamuur is vochtgevoelig en weinig elastisch, wat een negatief effect heeft op de duurzaamheid van het buitenschilderwerk.
  • Kies voor lichte kleuren: Lichte kleuren zijn voor buitenschilderwerk het meest geschikt. Waarom? Lichte kleuren reflecteren zonlicht waardoor de verf niet wordt aangetast. Donkere kleuren nemen juist het zonlicht en de warmte op, waardoor kan de verflaag sneller krimpen of uitzetten.
  • Een extra verflaag: Op sommige plekken is het verstandig om een extra verflaag aan te brengen. Met name op de onderdelen die liggen is het belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de onderkant van de kozijnen. Deze onderdelen van het schilderwerk vangen regen op, waardoor ze meer kwetsbaar zijn. Dit is op te lossen door hier een extra verflaag aan te brengen met een verfkwast.

Wilt u nog meer informatie over buitenschilderwerk? De schilder kan u professioneel advies geven.

Kies de voordeligste schilder

Wilt u nog meer geld besparen op buitenschilderwerk? Dan is het verstandig om gratis en vrijblijvend offertes op te vragen bij verschillende schildersbedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Zo bespaart u tot wel 40 % op de totale kosten van uw buitenschilderwerk.

Het opvragen van de offertes voor buitenschilderwerk doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend via het aanvraagformulier door wat voor buitenschilderwerk u zoekt. Wij nemen contact voor u op met een aantal schilders bij u in de buurt. U ontvangt van elke buitenschilder gratis vrijblijvende offertes met de tarieven van schilderwerk. U kunt deze offertes zelf vergelijken. U ziet direct welke buitenschilder goedkope en voordelige prijzen biedt.

Vergelijk prijsopgaven en ziet welke schilders de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. U bespaart door verstandig te vergelijken tot wel 40 % op de prijzen van buitenschilderwerk voor uw woning. Vind nu direct een schilderbedrijf voor uw opdracht en uw huis is zo geschilderd.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt