logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderwerk > BTW schilderwerk

BTW schilderwerk

Op welk BTW schilderwerk moet u rekenen wanneer u uw woning laat schilderen? In Nederland zijn verschillende btw tarieven van toepassing op producten en diensten. Net zoals op andere diensten, moet u ook over schilderwerk btw betalen. Hoe weet u welk tarief er geldt op het schilderwerk en wat u kunt verwachten? Wij vertellen u meer over de BTW schilderwerk die u kunt verwachten wanneer u een schilder inhuurt. Ook vertellen we hoe u geld kunt besparen op de factuur van het schilderen van de kozijnen, muren, ramen en deuren van uw woning.

Laag tarief BTW schilderwerk

In Nederland is er een hoge BTW schilderwerk en een lage BTW schilderwerk. Wanneer kunt het lage BTW percentage verwachten op de factuur bij het schilderen van de muren, kozijnen en deuren?

Is uw woning meer dan twee jaar oud? Dan hebben wij goed nieuws. In Nederland geldt dat het schilderen van woningen die ouder dan twee jaar zijn onder het lage BTW tarief van 6% valt. En niet alleen op het schilderen van woningen zelf geldt het lage btw tarief, maar ook op andere werkzaamheden van de schilder zoals het voorbereidende schilderwerk en voorbehandelingen door de schilder. Daarbij geldt ook het lage btw tarief op de aankoop van de gebruikte materialen. Wanneer u een schilder inhuurt voor het schilderen van uw woning kunt u dus rekenen op een BTW schilderwerk van 6%. De 6% BTW schilderwerk is een laag percentage waardoor u minder voor de totale klus hoeft te betalen.

Hoog tarief BTW schilderwerk

In de meeste gevallen geldt de lage BTW schilderwerk. Toch zijn er een aantal uitzonderingen waar u op moet letten als u wilt weten wat het BTW tarief is. Bij werkzaamheden die te ver van het schilderwerk afstaan wordt het hogere percentage BTW gerekend. Een aantal taken die onder de hoge BTW schilderwerk vallen zijn:

  • Het vervangen van ramen, deuren en kozijnen
  • Het aanbrengen van kit
  • Het bestellen van de ondergrond met nieuwe vervangende delen van hetzelfde materiaal (zoals houten inzetstukken in kozijnen)
  • Het aanbrengen van glas
  • Het herstellen van voegen in metselwerk
  • Het vochtvrij maken van de kelder
  • Het schuren en lakken van parketvloeren
  • Het stralen, impregneren en injecteren van stenen, metalen en betonnen ondergronden

De hierboven genoemde taken vallen onder de hoge BTW schilderwerk. De hoge BTW schilderwerk is 21%. Het schuren en lakken van een dragende (houten) vloer valt dan weer wel onder de lage BTW schilderwerk van 6%. De taken bepalen de BTW schilderwerk.

Welk BTW percentage? Vraag de schilder om advies

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen zijn er een groot aantal uitzonderingen op de 6% BTW schilderwerk. Als klant hoeft u echter niet op te zoeken welke klus onder welk tarief valt. De schilder berekent dat voor u en vermeldt de juiste BTW schilderwerk op de offerte. Controleer voor de zekerheid wel of het btw tarief op de offerte ook klopt. Het kan natuurlijk zo zijn dat de schilder een fout maakt en een verkeerd percentage opschrijft. Door uw factuur goed te controleren voortkomt u dat u teveel betaalt. Wilt u zoveel mogelijk geld besparen op de offerte? Wij vertellen u hieronder hoe u een nog lager bedrag betaalt op uw schilderwerk.

Vind de beste schilder

U kunt besparen op de kosten van een schilder. Dit door gratis en vrijblijvende offertes op te vragen bij verschillende schilders. Vervolgens kunt u de prijzen inclusief BTW schilderwerk met elkaar vergelijken. Zo bespaart u tot wel 40 procent op de totale kosten op de factuur voor het schilderen van uw huis.

Hoe? Wij vragen de offertes voor u op. Geef vrijblijvend via het offerte formulier door wat voor schilderwerk u zoekt. Wij nemen contact op met een aantal schilders bij u in de omgeving. U ontvangt van elke schilder gratis vrijblijvende offertes met de tarieven inclusief btw. U kunt deze offertes zelf vergelijken. U ziet direct welke schilder goedkope prijzen biedt en u profiteert zo van de hoogste korting op schilderwerk.

Vergelijk prijsafspraken en u ziet welke schilder voordelig is. Let goed op de hoogte van de BTW schilderwerk. Bespaar op binnen- of buitenschilderwerk door verstandig te vergelijken. U kunt zo profijt hebben van een korting tot wel 40% op de kosten van schilderwerk. En met de lage BTW schilderwerk zal de uiteindelijke factuur nog lager zijn dan verwacht.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt