logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderen > Kozijnen schilderen

Kozijnen schilderen

Oude kozijnen kunnen ervoor zorgen dat de gehele woning er slecht onderhouden uitziet. U zou daarom in nieuwe kozijnen kunnen investeren. Maar u zou er ook voor kunnen kiezen de bestaande kozijnen te laten schilderen. Kozijnen schilderen is goedkoper en kost minder tijd dan vervangen. Wilt u weten hoeveel kozijnen schilderen kost en hoe u voordelig een schilder inhuurt? Wij hebben een prijsoverzicht gemaakt en geven daarnaast meer informatie over kozijnen schilderen op deze pagina.

Kosten kozijnen schilderen

Wilt u weten hoeveel het gaat kosten om de kozijnen te laten schilderen door een professionele schilder? Wij hebben een indicatie van de kosten voor u gemaakt, zodat u weet of uw budget groot genoeg is. In het prijsoverzicht hieronder ziet u de prijs van de schilder per uur en de gemiddelde totaalprijs van het schilderen van kozijnen van 1 woning:

Overzicht kosten kozijnen schilderen
Kosten per 60 minuten incl. verf, materiaal en btw€ 500 - € 1.800
Gemiddelde totaalprijs1€ 40 - € 60
1verven van 7 m2 tot alle buitenkozijnen van 1 woning

De kosten hierboven zijn slechts gemiddeld. Deze zijn berekend aan de hand van offertes van een groot aantal schilders en hun uurtarief.

Uiteraard kunnen de werkelijke kosten verschillen, afhankelijk van het uurtarief van de schilder, de materiaalkosten en het oppervlak van uw woning. Ook kan de prijs verschillend zijn afhankelijk van of u de kozijnen aan de binnenkant of buitenkant laat schilderen of allebei. Voor buitenschilderwerk wordt meestal door schilders een hoger uurtarief gerekend dan voor binnenschilderwerk. Voor buitenschilderwerk kunt u uitgaan van € 40 – € 50 per uur en voor binnenschilderwerk kunt u uitgaan van € 35 tot € 40 per uur. Het verschil in de prijzen komt doordat de schilder buiten gebruik moet maken van speciale verf en vaak extra materialen nodig heeft zoals een steiger of hoogwerker.

Wilt u weten welke investering u moet maken voor het schilderen van de kozijnen? Vraag offertes voor schilderwerk aan bij een aantal schilders. Door verschillende offertes aan te vragen profileert u ook van het prijsverschil omdat u de schildersbedrijven kunt vergelijken. Zo vindt u het goedkoopste prijskaartje met kortingen tot wel 40%.

Waarom de kozijnen schilderen?

Door de kozijnen te laten schilderen ziet de woning er weer netjes en opgeknapt uit. Maar dit is niet de enige reden om de kozijnen te laten schilderen. Door de kozijnen te schilderen onderhoudt u uw woning. De verflaag zorgt namelijk voor bescherming van de ramen en deuren. Raam- en deurkozijnen krijgen veel te verduren en zijn constant blootgesteld aan zon, regen, storm, vrieskou en andere weersomstandigheden. Een laag verf beschermt de kozijnen en zorgt ervoor dat ze niet worden aangetast. Door uw kozijnen op tijd te laten schilderen verlengt u de levensduur en voorkomt u dat u uw kozijnen vroegtijdig moet vervangen.

Door de kozijnen op tijd te schilderen bespaart u ook veel geld. Het schilderen van kozijnen is namelijk aanzienlijk goedkoper dan het laten vervangen van de kozijnen. Het prijskaartje van het vervangen van 5 kozijnen kan al snel tot € 8.000 oplopen.

Kozijnen schilderen: wanneer?

Veel huiseigenaren vragen zich af hoe vaak de kozijnen moeten worden geschilderd. Hierop kunnen we geen eenduidig antwoord geven. Hoe lang het schilderwerk op uw kozijnen meegaat verschilt per situatie.

Binnenschilderwerk is ongeveer elke 7 jaar toe aan een nieuwe laag verf. De kozijnen aan de buitenzijde moeten vaker worden geschilderd omdat ze constant blootgesteld worden aan slechte weersomstandigheden. Wij raden aan om buitenschilderwerk elke 5 jaar te laten vervangen.

De situatie verschilt echter per woning. De beste manier om te bepalen of u uw kozijnen moet verven is door uw kozijnen te controleren op de volgende beschadigen:

  • Ziet u zichtbare beschadigingen, slijtage of verkleuring op de kozijnen?
  • Ziet u scheurtjes in de verf?
  • Is de hechting van de verf slecht? Dit herkent u als de verf verpoedert (afgeeft) of als er blaasjes in de verflaag zitten.

Ziet u beschadigingen in het schilderwerk? Dan is het tijd om de kozijnen van een nieuwe schilderlaag te voorzien en een schilder in te schakelen. Een likje verf op het kozijn doet al snel wonderen.

Houten kozijnen of kozijnen schilderen?

Welk soort kozijnen kunt u schilderen en welk soort kozijnen niet? Houten kozijnen en kunststof kozijnen hebben hun eigen gebruiksaanwijzing. Wij vertellen het verschil in onderhoud.

Houten kozijnen

Houten kozijnen moeten regelmatig geschilderd worden. Door de kozijnen te schilderen houdt u ze niet alleen mooi, maar voorkomt u ook houtrot en andere beschadigingen aan het hout. Houten kozijnen vragen om meer onderhoud, maar een voordeel is dat u uw kozijnen op ieder moment kan voorzien van een nieuwe, frisse kleur.

Aluminium en kunststof kozijnen

Aluminium en kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden in vergelijking met houten kozijnen. De kozijnen worden direct geleverd in de gewenste kleur. Deze kleur blijft gedurende de hele levensduur van de kozijnen zitten. Dit scheelt u onderhoudskosten en u hoeft geen verf meer te kopen.

Ziet u toch graag een andere kleur op uw aluminium of kunststof kozijnen? Of zijn de buitenkozijnen verkleurd door de zon? Het is mogelijk om de kozijnen te schilderen.

Wij raden aan om dit schilderwerk uit te besteden aan een professionele schilder. Slecht schilderwerk kan namelijk een negatief effect hebben heeft op de levensduur van uw kozijnen. Bij het schilderen van aluminium of kunststof kozijnen is het belangrijk dat gebruik wordt maakt van de juiste primer. Hierdoor hecht de verf goed en blijft de schilderlaag zo lang mogelijk mooi. Op de verpakking van het verfblik leest u voor welke ondergrond de grondverf geschikt is. De schilder kan u hier ook meer over vertellen.

Onderhoud schilderwerk

U heeft zelf invloed op de levensduur van de kozijnen en het schilderwerk. Door het schilderwerk goed te onderhouden gaat het langer mee. Dit kunt u doen door te zorgen voor goede ventilatie in uw woning. Goede ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in uw woning constant ververst wordt. De vochtige en vervuilde lucht kan dan weg en wordt vervangen door frisse lucht van buiten. Zo voorkomt u dat vocht uw schilderwerk aantast.

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs

Wist u dat u kunt besparen op de prijs van de kozijnen schilderen? Het is verstandig om gratis en vrijblijvende offertes met de prijs van de schilder op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Bespaar tot wel 40% op de totale kosten van de kozijnen schilderen.

Het opvragen van de offertes van de schilder doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend via het offerte aanvraagformulier door hoeveel en welke kozijnen u wilt laten verven. Geef ook aan of het om binnen- of buitenkozijnen gaat. Wij nemen contact op met een aantal schilders bij u in de omgeving. U ontvangt gratis en vrijblijvend een aantal offertes van schildersbedrijven. U kunt de meerdere offertes en prijzen zelf vergelijken. U ziet direct welke schilder goedkope prijzen biedt en u profiteert zo van de hoogste korting.

Vergelijk de prijzen van het verven van kozijnen en u ziet welke schilder de voordeligste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Bespaar op schilderwerk door verstandig te vergelijken en u kunt profijt hebben van kortingen tot wel 40% op de prijzen.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt