logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderen > Gevel schilderen

Gevel schilderen

De gevel van uw huis valt gelijk op. U wilt natuurlijk dat deze er mooi en verzorgd uitziet. Wilt u uw gevel laten schilderen? De gevel schilderen zorgt ervoor dat uw woning er niet alleen weer als nieuw uitziet, maar ook beschermd wordt tegen weersinvloeden. Op deze pagina vertellen we meer over de voordelen van de gevel schilderen. Ook leest u over de gemiddelde prijzen van de gevel schilderen en hoe u op de kosten van schilderwerk kunt besparen.

Kosten gevel schilderen

Ziet uw gevel er verouderd uit? Dan is het tijd om de buitenmuur van een likje verf te voorzien. Maar wat kost de gevel schilderen eigenlijk? Wij hebben de gemiddelde prijzen van de gevel schilderen voor u berekend aan de hand van een groot aantal offertes van schilders. Zo krijgt u een idee van het budget dat u voor deze klus moet uittreken. Lees hier de gemiddelde prijs van een buitenschilder per vierkante meter:

Soort schilderTarief per vierkante meter incl. verf en btw
Buitenschilder€ 35 - € 45

Wij geven een voorbeeldsom. Stel u woont in een rijtjeshuis en u heeft een gevel van 50 m2. Wanneer u deze gevel wilt laten schilderen, kunt u uitgaan van een gemiddelde prijs van € 1750 tot € 2000.

Maar let goed op, deze prijsinformatie bevat slecht de gemiddelde prijs. De werkelijke prijs kan variëren, afhankelijk van de buitenschilder, de gebruikte materialen en bijkomende kosten. Om achter de werkelijke prijs van uw klus te komen is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende schilders. Zo weet u hoeveel geld u kwijt zult zijn aan de gevel schilderen. En zo bespaart u ook geld. Door de offertes naast elkaar te leggen ziet u direct het prijskaartje van de verschillende schilders en het prijsverschil.

De gevel verven

Het is belangrijk om de gevel af en toe van een nieuwe verflaag te voorzien. De gevel van uw woning wordt constant blootgesteld aan veranderende weersomstandigheden. De gevel krijgt te maken met warme temperaturen en zon. Maar de muren hebben worden ook aangetast door regen, harde wind en vrieskou. Het is belangrijk om de gevel elke 6 tot 10 jaar te schilderen omdat de schilderlaag een beschermende functie heeft voor uw huis.

De verf die voor de buitenmuur wordt gebruikt is Uv-bestendig en waterdicht. De verf beschermt de woning tegen de verschillende weersomstandigheden. De gevel schilderen verlengt de levensduur van de buitenkant van uw woning. De schilderlaag zorgt ervoor dat er een kleinere kans is dat u last krijgt van vochtproblemen. Schilders kunnen u vertellen welke verf het beste is voor uw muur.

De gevel voorbereiden

Voordat u aan de slag gaat met het schilderen, is het verstandig om eerst na te gaan of uw gevel wel geschilderd kan worden. De meeste gevels kunnen zonder problemen worden geschilderd, maar wanneer de vochtigheidsgraad meer dan 5% is zal de verf niet goed hechten. Uw geschilderde gevel zal dan niet lang mooi blijven. U kunt de vochtigheidsgraad controleren met een vochtmeter of u kunt een professionele schilder vragen om voor u de meting te doen.

Heeft u gevel een vochtgraad van minder dan 5%? Dan kunt u aan de slag. De gevel moet altijd voorbereid worden voordat hij wordt geschilderd. Dit houdt in dat losse of verpoederde voegen moeten worden vervangen, beschadingen moeten worden gerepareerd en gaten worden gedicht. Daarnaast moet eventueel mos en andere aanslag worden verwijderd en moet de gevel stofvrij worden gemaakt. Na een goede voorbereiding kan de gevel worden geschilderd. Wilt u meer weten over de gevel voorbereiden? Een schildersbedrijf kan u meer informatie geven over schilderwerk en de voorbereidingen.

Verfsoorten voor de gevel schilderen

Er zijn nogal wat verschillende soorten verf te koop om de gevel te voorzien van een nieuwe laag verf. Let goed op dat u een verfsoort kiest die bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden voordat u de verfkwast erbij pakt. Vraag naar een verfsoort die buitenhuis kan worden gebruikt.

Acrylverf wordt veelvuldig gebruikt voor gevels van woningen. Deze verfsoort ademt en zorgt ervoor dat vocht uit de muur kan trekken. Belangrijk is dat er eerst een goede grondlaag wordt aangebracht op de muur. Met een primer of fixeermiddel kunt u vervolgens de levensduur van het schilderwerk verlengen. Wij raden aan om altijd een primer en ten minste 2 toplagen van een verfsoort voor buiten aan te brengen. Schilders kunnen u meer vertellen over de verschillende soorten verf voor uw muur.

De beste periode voor het schilderen

Wanneer u een schilder inhuurt voor de binnenmuren maakt het niet uit wanneer u dit doet. Bij buitenschilderwerk is de schilder afhankelijk van weersomstandigheden. Houd hier rekening mee. De minimumtemperatuur voor het schilderen van de gevel is 10 graden. Bij koudere temperaturen kan de verf niet goed drogen. De maximumtemperatuur voor de gevel schilderen is 25 graden. Bij warmere temperaturen droogt de verf te snel.

Dit komt erop neer dat de ideale periode tussen half april en oktober is. Wilt u niet langer wachten en toch in de winter de buitenmuur laten schilderen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met een winterschilder. De winterschilder schildert de muur met een speciale verfsoort die kan worden gebruikt wanneer het buiten koud is. Vraag de winterschilder naar de mogelijkheden.

Offertes vergelijken, de eerste stap in uw bespaarproces

U kunt besparen op de tarieven van de gevel schilderen omdat de prijsverschillen al snel kunnen oplopen. Wij raden aan om gratis en vrijblijvende offertes met de prijs van de schilder op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Bespaar tot wel 40% op de totale kosten van de gevel schilderen.

Het opvragen van de offertes van de schilder doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend via het offerte aanvraagformulier door wat u wilt laten verven. Wij nemen contact op met een aantal schilders bij u in de buurt. U ontvangt vrijblijvend een aantal offertes van schildersbedrijven. U kunt de verschillende offertes en prijzen zelf vergelijken. U ziet op deze manier direct welke schilder goedkope prijzen biedt en u profiteert zo van de hoogste korting.

Vergelijk de prijzen en u ziet welke schilder het voordeligst is. Bespaar door schilders te vergelijken. U kunt profijt hebben van kortingen tot wel 40% op de prijzen! U betaalt nooit meer te veel voor een schilder die uw huis opknapt.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt