logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderwerk

Schilderwerk

Is uw woning toe aan een opknapbeurt? Met nieuw schilderwerk ziet uw woning er weer helemaal netjes uit. Daarnaast heeft schilderwerk ook een beschermende functie voor uw huis. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van verschillende schilderwerken, zoals binnenschilderwerk en buitenschilderwerk? En wilt u meer weten over de prijzen van schilderwerk? Wij vertellen u het op deze pagina. Daarnaast verklappen wij hoe u tot wel 40 % bespaart op de klus.

Prijzen schilderwerk

Om de zoveel jaar moet uw huis weer van een nieuwe laag verf worden voorzien. Bent u benieuwd wat nieuw schilderwerk voor uw huis gaat kosten? Wij hebben een berekening voor u gemaakt met de gemiddelde prijzen van de verschillende schilderwerken. In de tabel hieronder vindt u het prijskaartje van elke klus:

SchilderswerkzaamhedenTarief schilderwerk incl. materialen en btw
Binnenschilderwerk
Per vierkante meter€ 30 - € 40
Per 60 minuten€ 35 - € 45
Spuitwerk per vierkante meter€ 6 - € 15
Sauswerk per vierkante meter€ 10 - € 20
Buitenschilderwerk
Per vierkante meter€ 35 - € 45
Per 60 minuten€ 40 - € 55

Let op, dit zijn slechts gemiddelde prijzen voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Deze prijzen voor schilderwerk zijn berekend aan de hand van een groot aantal offertes van schildersbedrijven. Wilt u weten hoeveel uw klus kost? Dan is het verstandig om offertes op te vragen bij schildersbedrijven, dan weet u wat de prijs van de binnenschilder of buitenschilder is.

Voor opdrachten die meer tijd kosten zoals het verven van een deur met versiering wordt vaak een prijs per 60 minuten berekend. Bij bijvoorbeeld het schilderen van de wand of plafond wordt vaak een berekening gemaakt aan de hand van het aantal vierkante meters. Vraag de schilder voor meer informatie over de prijzen van schilderwerken.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk bepaalt de uitstraling van uw huis en interieur. Na een aantal jaar gaat het schilderwerk er oud uitzien. De verf begint van de kozijnen van de ramen te bladderen en uw plafond vertoont vochtplekken. Daarom moet het binnenschilderwerk in uw huis eens in de acht jaar opnieuw worden gedaan. Sommige schilderwerk oppervlakken, zoals de trap bijvoorbeeld, moeten zelfs nog vaker worden onderhouden. Denk bij de klus van het opknappen van het binnenschilderwerk aan de muren, het plafond, de trap, de kozijnen en de deuren.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is vaker toe aan vervanging dan binnenschilderwerk. Dit komt door de wisselende weersomstandigheden rondom uw huis. Het buitenschilderwerk van uw woning moet ongeveer een keer in de 5 jaar worden vervangen. Wilt u het buitenschilderwerk laten vervangen? Vraag de schilder om niet alleen de raamkozijnen en deuren te schilderen, maar ook de gevel, dakgoten, schutting en schuur.

Buitenschilderwerk zorgt er niet alleen voor dat uw woning er netjes uit ziet, maar het beschermt daarnaast ook het huis. Door uw schilderwerk goed te onderhouden is uw woning beter beschermd tegen vocht en weersomstandigheden. Daarnaast gaat het vervangen van het schilderwerk ook slijtage tegen. Met de klus geeft u uw gevel, kozijnen en andere onderdelen van uw woning een langere levensduur.

De prijzen van buitenschilderwerk zijn hoger dan de prijzen van binnenschilderwerk. Dit prijsverschil heeft te maken met dat bij buitenschilderwerk een speciale verfsoort wordt gebruikt. Daarnaast is bij buitenschilderwerk vaak extra materiaal nodig, zoals een steiger of hoogwerker, dat door de schilders wordt geregeld. Het schildersbedrijf kan u meer vertellen over de opbouw van het prijskaartje.

Onderhoud van het schilderwerk

Schilderwerk is een investering. Daarom zou het zonde zijn als het schilderwerk snel verweert en u over enkele jaren weer opnieuw uw woning moet gaan schilderen. Onderhoud uw schilderwerk zoals kozijnen, deuren en de gevel goed om te zorgen dat de levensduur ervan zo lang mogelijk is. Gaat u zelf het schilderwerk onderhouden? Deze klus voert u als volgt uit:

  • Controleren: Controleer uw schilderwerk op beschadigingen, blaasjes en scheurtjes. Let op, als u een mos- of algaanslag ontdekt is het belangrijk om uw schilderwerk goed schoon te maken om zo vochtproblemen te voorkomen.
  • Schoonmaken: Wij raden aan om uw schilderwerk 2 keer per jaar schoon te maken met een vochtige doek. Hierdoor kunnen vocht en vuil niet hechten aan uw schilderwerk.
  • Bijwerken: Als uw schilderwerk beschadigd is, is het verstandig om dit zo snel mogelijk bij te laten werken door een schilder. Hierdoor voorkomt u dat de schade van het schilderwerk groter wordt.
  • Ventileren: Zorg voor constante ventilatie in huis. Zet regelmatig het raam open en laat de ventilatieroosters altijd open staan. Zo wordt vochtige lucht naar buiten gevoerd. Hiermee vergroot u gemakkelijk de levensduur van uw schilderwerk.

Deze klussen zorgen ervoor dat uw schilderwerk zo lang mogelijk mooi blijft.

Soorten verf voor binnen

Het is belangrijk om goed na te denken over het verfsoort dat u wilt gebruiken voor uw schilderwerk. De kwaliteit en levensduur van uw schilderwerk hangen deels van deze verfsoorten af.

Voor binnenschilderwerk zijn acrylverf en latexverf de meest gebruikte verfsoorten. Schilders zijn sinds 2001 verplicht om voor binnenschilderwerk een verf op waterbasis te gebruiken. Deze verf is milieuvriendelijker en minder schadelijk voor uw gezondheid.

Soorten verf voor buiten

Voor de buitenkant van uw woning dient u een verfsoort te gebruiken die speciaal is bedoeld voor buitenschilderwerk. Waarom? De verfsoorten moeten bestand zijn tegen allerlei soorten weersomstandigheden. Alkydverf is het meest populaire verfsoort voor buitenschilderwerk omdat het een sterke en goed dekkende verf op oliebasis is.

Schilderwerk laten doen

Wilt u uw woning van een nieuwe schilderlaag voorzien? De klus uitbesteden aan een schilder is een verstandige keuze. De prijzen liggen dan misschien wel hoger dan wanneer u zelf met een kwast aan de slag gaat, maar het werk uitbesteden brengt ook veel voordelen mee. Dit zijn de voordelen van een schilder inhuren voor uw schilderwerk:

  • Besparing van tijd: Schilderen kan enorm veel tijd kosten. En dat is zonde! Laat het schilderwerk over aan een professionele schilder. De schilder heeft jarenlange ervaring en weet hoe hij zo snel mogelijk de klus afrondt.
  • De beste kwaliteit: Een professionele schilder heeft alle kennis en ervaring in huis om elk schilderwerk met gemak te voorzien van een perfect afgewerkte schilderlaag. Zo weet een schilder precies welk soort verf, materialen en schildertechniek geschikt is voor uw woning en geniet u jarenlang van het mooiste schilderwerk.
  • Veiligheid: Zelf schilderen kan gevaarlijk zijn. Zo moet u bijvoorbeeld op een ladder staan, terwijl u met een kwast in uw hand balanceert. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om een schilder in te huren voor uw schilderwerk. De schilder kent de veiligheidsprocedures en werkt veilig.

Wilt u het schilderwerk uitbesteden tegen het laagste tarief? Lees verder hoe u het voordeligst uit bent door een vergelijking te maken tussen de verschillende schilders en schilderwerk.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

Het is altijd mogelijk om op het prijskaartje van schildersbedrijven te besparen, welke van de verschillende schilderwerken u ook zoekt (binnenschilderwerk of buitenschilderwerk). Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van verschillende schildersbedrijven met elkaar zodat u altijd een prijs voor uw klus vindt die goedkoper is dan u had verwacht.

Wij kunnen de offertes voor schilderwerk voor u aanvragen. Vul gratis en vrijblijvend uw gegevens in via de offerte pagina. Wij nemen vervolgens contact voor u op met een aantal schilders in uw omgeving. U ontvangt daarna van elk schildersbedrijf vrijblijvend offertes met de bijbehorende prijzen van schilderwerk. U kunt deze offertes zelf vergelijken en de voordeligste prijzen kiezen om zoveel mogelijk geld te besparen.

Door een vergelijking te maken tussen offertes van elk schildersbedrijf profiteert u direct op binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Schakel de schilder die bij uw budget past. Zo kunt u tot wel 40 % op het plaatsen van glas door een schildersbedrijf en betaalt u nooit te veel.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt