logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderwerk > Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk kan uw interieur enorm opknappen. Bent u benieuwd wat een binnenschilder voor u kan betekenen? En wilt u weten welke prijs voor binnenschilderwerk u kunt verwachten? Wij vertellen u op deze pagina meer over binnenschilderwerk en het belang hiervan. Daarnaast helpen wij u om tot wel 40 % op de kosten van een binnenschilder te besparen.

Prijzen binnenschilderwerk

Wat zijn de prijzen van binnenschilderwerk? Wanneer u een schilder inschakelt is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gemiddelde prijzen voordat u een prijsafspraak maakt. Zodra u weet welke prijs u kunt verwachten, kunt u beginnen met het onderhandelen met het schildersbedrijf. Wij hebben de gemiddelde kosten van binnenschilders voor u op een rijtje gezet:

BinnenschilderwerkTarief schilderwerk binnen incl. materialen en btw
Per vierkante meter€ 30 - € 40
Per 60 minuten€ 35 - € 45
Spuitwerk per vierkante meter€ 6 - € 15
Sauswerk per vierkante meter€ 10 - € 20

Let op, de prijzen die hierboven worden genoemd zijn slechts gemiddelde prijzen. Deze prijzen zijn berekend aan de hand van een groot aantal offertes die wij hebben opgevraagd bij binnenschilders. Om achter het exacte tarief van binnenschilders te komen dient u echter een offerte op te vragen.

In de tabel hierboven ziet u dat een binnenschilder een tarief per m² of per uur rekent, afhankelijk van uw klus. Kleinere klussen die veel nauwkeuriger moeten worden gedaan, zoals het verven van de trap of het schilderen van de kozijnen, vallen meestal onder een uurtarief van binnenschilders.

Grote oppervlakken die makkelijk te verven zijn worden vaak door binnenschilders per m2 gerekend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van de muren of het plafond door een binnenschilder. Doordat de klus zo geklaard is, zult u voordelige tarieven kunnen onderhandelen met binnenschilders. Als u bijvoorbeeld 4 muren en een plafond van in totaal 90 m2 wilt laten spuiten, kunt u rekenen op een prijs tussen de € 540 en € 900. Wilt u de voordeligste prijzen vinden? Dan is het verstandig om prijzen van schilders te vergelijken.

Het belang van binnenschilderwerk

Waarom zou u geld besteden aan binnenschilderwerk? En moet u uw muren elke paar jaar opnieuw laten schilderen? Binnenschilderwerk heeft zowel een decoratieve als een beschermende functie. Wanneer het schilderwerk oud wordt ziet uw woning er niet meer heel mooi uit, maar daarnaast kunnen er ook beschadigingen ontstaan. Lees in de kopjes hieronder meer over het belang van binnenschilderwerk.

Een net interieur

Een verkleurd plafond, vochtplekken op de muren of barsten in de verflaag zijn niet goed voor de uitstraling van uw woning. En als de kozijnen van uw ramen afgebladderd zijn wordt uw interieur er ook niet mooier op. Het is zonde om geld te besteden aan nieuwe meubels en het opknappen van uw huis als het binnenschilderwerk er oud uitziet. Een klein barstje in het binnenschilderwerk valt misschien niet direct op, maar naarmate de tijd verstrijkt zal het binnenschilderwerk er steeds ouder uit gaan zien.

Huur daarom op tijd een schilder in om het binnenschilderwerk opnieuw aan te laten brengen. Een nette verflaag doet wonderen voor uw interieur. En bent u toe aan iets nieuws? Waarom kiest u niet voor een nieuwe kleur, zodat uw interieur er weer als nieuw uitziet?

Bescherming woning

Goed binnenschilderwerk zorgt voor een mooi en verzorgd interieur. Maar vergeet niet dat binnenschilderwerk ook als bescherming voor uw woning dient.

Binnenschilderwerk beschermt tegen slijtage. Vooral bij ondergronden die veel belast worden kan binnenschilderwerk veel winst opleveren. Wanneer u bijvoorbeeld de trap schildert gaat deze veel langer mee. Daarnaast beschermt binnenschilderwerk ook tegen vocht en schimmels. De verflaag zorgt ervoor dat vocht niet in de ondergronden kan trekken. Dat is belangrijk want wanneer ondergronden vochtig worden kan schimmel ontstaan. Vooral op vochtgevoelige plekken, zoals de badkamer en kelder, heeft binnenschilderwerk een belangrijke beschermende functie en voorkomt het schimmel.

Als u scheurtjes, blaasjes, loslatende verf of verkleuring ziet is dit een teken dat uw binnenschilderwerk toe aan vernieuwing is. Wacht hier niet te lang mee, want hoe langer u wacht hoe erger het wordt. Schakel een binnenschilder in en zorg dat u onnodige schade voorkomt.

Zelf schilderen of een binnenschilder inhuren?

Zelf schilderen is de goedkoopste optie waarmee u geld bespaart. Binnenschilderwerk lijkt geen moeilijke klus. Toch blijkt het vaak in de praktijk moeilijker dan u denkt. Goed schilderwerk kost vooral veel tijd en moeite. U moet research doen naar geschikte verfsoorten en de juiste materialen kopen. U moet alle meubelstukken afdekken en vervolgens moet u de ondergrond voorbereiden en de muren of het plafond schilderen met een verfkwast. Het is vaak moeilijk om zelf de beste kwaliteit te leveren. Daarna moet u weer alles netjes opruimen. Al met al bent u veel tijd kwijt. En deze tijd besteedt u vast liever aan uw gezin of aan een vakantie.

Door een schilder in te schakelen bespaart u uzelf veel tijd en moeite. Een binnenschilder heeft veel ervaring en werkt snel en precies. De schilder levert alleen de allerbeste kwaliteit. Voor u het weet is de klus geklaard en is uw huis geschilderd.

Wat doet de binnenschilder allemaal?

Wilt u zelf uw muren en plafond schilderen? Het is natuurlijk mogelijk om zelf de klus uit te voeren. Maar vaak is het verstandiger om een schilder in te huren. Een schilder kost meer, maar vergeet niet dat u veel tijd en moeite bespaart. Een schilder neemt gedurende het hele proces alle zorgen uit handen. De schilder biedt de volgende werkzaamheden:

  • Binnen schilderen: De binnenschilder biedt alle werkzaamheden die bij het proces van het schilderen komen kijken. De schilder bereidt de ondergrond voor, schildert de woning en ruimt na de klus weer alle rommel op. Een schilder voorziet uw woning van binnenschilderwerk van de allerbeste kwaliteit.
  • Behangen: Als u liever voor behang kiest in plaats van voor verf, kunt u hier ook een binnenschilder voor inschakelen. Een schilder bekijkt wat het beste aansluit op uw wensen en voorziet uw woning, indien gewenst, van het mooiste behang.
  • Beschadigingen: Een binnenschilder kan u ook helpen bij het herstellen van beschadigingen. Als er bijvoorbeeld houtrot in de kozijnen van de ramen zit of als er ander beschadigingen zijn die u graag wilt opknappen is het verstandig om een schilder in te huren.
  • Onderhoud: Het binnenschilderwerk moet elke paar jaar worden vervangen. De meeste huiseigenaren vinden dit geen leuke klus om zelf te doen. Huur een binnenschilder in om dit onderhoud uit handen te nemen. U kunt ook een onderhoudscontract afsluiten met een schilder waarin u alle prijsafspraken vastlegt. De schilder komt dan periodiek langs voor het onderhoud van het binnenschilderwerk. Zo kunt u het nooit meer vergeten en ziet uw huis er altijd verzorgd uit.
  • Goede adviezen: Wilt u weten welk soort schilderwerk het beste past bij uw klus? Of het nu gaat om kleuradvies, informatie over de beste verfsoorten of over beschadigde oppervlakken, een schilder bekijkt de situatie en geeft u advies op maat. Vergelijk en bespaar met het juiste advies.

Soorten verf voor binnen

Er zijn verschillende soorten verf op de markt om uit te kiezen. Maar welk soort verf past het beste bij uw schilderwerk? Binnenschilders zijn al jarenlang verplicht om te werken met een watergedragen verf. Dit is omdat deze verf minder schadelijk is voor uw gezondheid en het milieu. Een veel gebruikte verfsoort voor binnenschilderwerk is dan ook acrylverf (een verfsoort op waterbasis). Maar verf op waterbasis biedt meer voordelen want het is geurarm, snel drogend en kleurvast.

Naast acrylverf zijn er vele andere verfsoorten om uit te kiezen voor binnenschilderwerk voor uw woning, waaronder:

  • Decoratieve verf: Wilt u uw woning een speelse of bijzondere uitstraling geven? Heeft u wel eens gedacht magneet- of krijtverf? Magneetverf zorgt ervoor dat u van alles op de muurt kunt hangen, van foto’s tot recepten tot notities. Ook krijtverf kunt u gebruiken om notities en boodschappenlijstjes te maken. Krijtverf is daarnaast populair voor in de kinderkamer zodat kinderen vrij kunnen tekenen en uw muren niet beschadigen.
  • Renovatieverf: Renovatieverf biedt een uitkomst voor de meest hardnekkige vlekken zoals roestdoorslag, vochtplekken of een nicotinelaag. Breng eerst een schilderlaag renovatieverf aan om deze plekken goed te verbergen en vervolgens kunt u het oppervlak afwerken met bijvoorbeeld een latexverf.
  • Vloerverf: wij raden aan om speciale vloerverf te gebruiken voor ondergronden waar veel op wordt gelopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vloer en de trap. Het voordeel van vloerverf is dat deze kras- en slijtvast en tegen een stootje kan.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten verf en de prijzen? Schilders kunnen u adviseren en weten welke verf de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft voor uw woning.

Nog meer besparen?

Wilt u besparen op de kosten van een binnenschilder en nooit meer de hoofprijs betalen? Door gratis en vrijblijvend offertes van verschillende binnenschilders te vergelijken vindt u altijd een prijs die goedkoper is dan u dacht. Bespaar op deze manier tot wel 40 % op de totale kosten van het schilderen van uw woning.

Het opvragen van de offertes doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend aan ons door wat voor schilderwerk u zoekt en in welke omgeving u woont. Dit geeft u door via ons offertaanvraag formulier. Wij nemen contact op met een aantal glaszetters bij u in de buurt. U ontvangt vervolgens van hen vrijblijvend offertes met de bijbehorende tarieven. U kunt deze offertes zelf vergelijken en de voordeligste prijs kiezen om zoveel mogelijk op de kosten te besparen.

Vergelijk en u ziet direct welke binnenschilder de meest voordelige prijzen biedt. Door een vergelijking te maken betaalt u vaak tientallen euro’s minder op de eindprijs van binnenschilderwerk voor uw woning. Voor u het weet is uw huis geschilderd en ziet uw interieur er weer als nieuw uit. Vergelijk en bespaar voor het mooiste resultaat.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt