logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Huisschilder > Winterschilder

Winterschilder

Het is winter en u wilt u woning laten schilderen? Dat is het verstandig om een winterschilder in te huren. Een winterschilder is gespecialiseerd in het schilderen tijdens de koude en natte maanden. Daarnaast bespaart u ook nog eens op de totale kosten van het schilderwerk. Een winterschilder geeft vaak korting op de klus. Wij geven op deze pagina meer informatie en hebben de kosten voor u op een rijtje gezet.

Wat kost een winterschilder?

Hoeveel kost een winterschilder? Die vraag krijgen wij vaak van huiseigenaren. De prijzen van winterschilders kunnen variëren, afhankelijk van het uurloon en de materialen van de schildersbedrijven. Wij hebben de gemiddelde kosten van de verschillende schilderwerken voor u berekend en op een rijtje gezet:

Soort schilderwerkTarief incl. materialen en btw
Binnenschilderwerk
Per vierkante meter€ 30 - € 40
Per 60 minuten€ 35 - € 45
Spuitwerk per vierkante meter€ 6 - € 15
Sauswerk per vierkante meter€ 10 - € 20
Buitenschilderwerk
Per vierkante meter€ 35 - € 45
Per 60 minuten€ 40 - € 55

De kosten hierboven zijn gemiddelde kosten van een winterschilder inclusief verf, materiaal en btw, berekend aan de hand van offertes van verschillende winterschilders. De werkelijke prijzen van winterschilders kunnen verschillen, afhankelijk van de schilder die u inhuurt. De prijzen van de winterschilder in de tabel hierboven inclusief verf, materiaal en btw zijn dus slechts een richtlijn. Vraag altijd om een offerte bij een winterschilder met de exacte prijzen voor uw klus.

In de tabel met de kosten kunt u zien dat de prijs van een winterschilder zowel per m2 als per uur kan worden gerekend. Vaak rekent een schilder een m2 prijs voor grote oppervlakken die snel te schilderen zijn. Wanneer het echter om een arbeidsintensieve klus gaat voor uw schilder, zoals het schilderen van de trap of deurkozijnen, dan hanteert de schilder vaak een uurtarief. De kosten verschillen afhankelijk van het tarief dat de schilder hanteert.

Wat doet een winterschilder?

Is er een verschil tussen een reguliere schilder en een winterschilder? Het verschil tussen de verschillende schilders is de periode waarin ze schilderen. De winterschilder schildert, niet heel verrassend, in de winter.

Een normale schilder kan tevens een winterschilder zijn. Een winterschilder schildert daarentegen alleen in de winterperiode. De winterperiode voor schilders valt van 21 november tot en met 21 maart. U kunt het binnen en het buitenschilderwerk aan een winterschilder overlaten.

Winterschilder

Winterschilder voor het buitenwerk

Vroeger werd buitenschilderwerk niet uitgevoerd in de winter. Dit kwam door de slechte weersomstandigheden. Tegenwoordig kan uw woning wel in de winter worden geschilderd door een buitenschilder. Schilders gebruiken namelijk in de winter een speciale verf voor buitenschilderwerk. Deze verf droogt extra snel en kan hierdoor gebruikt worden bij lage temperaturen. De winterschilder is gespecialiseerd in het schilderen bij lage temperaturen en weet welke materialen hij moet gebruiken.

De winterschilder is goed voorbereid en beschikt over materialen waarmee hij het schilderwerk af kan schermen tegen slecht weer. Zo kunt u gerust een winterschilder inschakelen tijdens de winter. Alleen bij vrieskou en extreme weersomstandigheden kan een winterschilder niet buiten te werk gaan. Overleg dan met de winterschilder wanneer hij weer schildert.

Winterschilder voor het binnenwerk

Voor binnenschilderwerk maakt het niet uit of het winter of zomer is. De winterschilder kan dus zonder problemen de binnenkant van uw huis schilderen. U kunt ook een reguliere binnenschilder inschakelen voor het schilderen van de binnenkant van uw huis. Het voordeel van het inschakelen van een winterschilder voor uw binnenschilderwerk is dat u van interessant kortingen profiteert. Dit is het voordeligst, vooral wanneer u het combineert met het schilderen van de buitenkant van uw woning.

Schilders zijn verplicht om binnen in uw huis te werken met een verf op waterbasis. Dit is een bijna geurloze verf waar u geen last van heeft. Iets om rekening mee te houden is om toch uw woning te luchten na het schilderen. U zult de ramen en deuren van uw huis open moeten zetten en uw woning voorzien van frisse lucht om de geschilderde lucht af te voeren. De schilder zal dit zeker aanraden.

Winterschilder voordelen

Waarom u een winterschilder zou inschakelen

Niet alleen een binnenschilder kunt u in de winter inschakelen. Ook een buitenschilder kan in de winter blijven werken. Waarom zou u een winterschilder inschakelen en uw schilderwerk in de winter te laten doen? Dit zijn de voordelen van een winterschilder tegenover reguliere schilders:

  • Geen wachttijd: Een schilder heeft minder klussen in de winter. Een winterschilder is vaak direct beschikbaar en kan meteen met uw schilderwerk aan de slag. Zonder wachttijden heeft de winterschilder uw woning snel geschilderd.
  • Gereed voor de zomer: Huiseigenaren kunnen het meest genieten van een mooi afgewerkte buitenkant van de woning in de zomer. Als u vaker naar buiten gaat en in de tuin wilt zitten is het fijn als uw woning netjes geschilderd is. Door een winterschilder in te schakelen kunt u in de zomer zonder zorgen in de tuin van uw woning zitten.
  • Korting: Als u uw woning laat schilderen wilt u natuurlijk de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Een winterschilder geeft vaak korting op het werk. Deze korting geeft de winterschilder omdat er weinig werk is in de winter. De kortingen kunnen oplopen tot wel 30% van de totaalprijs.

Voor het schilderen van uw huis wilt u natuurlijk een professionele winterschilder inschakelen. Alleen dan profiteert u van de beste service, het meest uitgebreide advies én het beste eindresultaat. Vraag een offerte op voor meer informatie over de kosten inclusief verf, materiaal en btw zodat u weet of u voordelig uit bent.

TIPTip: Voordelen van een winterschilder zijn minder wachttijd en vaak korting op de schildersklus.

Bespaar tot 40% op de winterschilder

Wilt u nog meer geld besparen op buitenschilderwerk door een winterschilder? Dan is het verstandig om gratis en vrijblijvend offertes op te vragen bij verschillende schildersbedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten van uw buitenschilderwerk.

Het opvragen van de offertes voor buitenschilderwerk bij een winterschilder doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend via het aanvraagformulier door wat voor buitenschilderwerk u zoekt. Wij nemen contact voor u op met een aantal schilders bij u in de buurt. U ontvangt van elke buitenschilder gratis vrijblijvende offertes met de tarieven van schilderwerk inclusief materiaal en btw. U kunt deze offertes zelf vergelijken. U ziet direct welke buitenschilder goedkope prijzen biedt en u profiteert van de hoogste korting.

Vergelijk prijsafspraken en ziet welke winterschilder (zowel de binnenschilder als buitenschilder) het voordeligst is. Bespaar door verstandig te vergelijken en u kunt profiteren van korting tot wel 40% op de prijzen van buitenschilderwerk voor uw woning. Vind nu direct een winterschilder voor uw opdracht en uw huis is zo geschilderd.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt