logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Wat kost een schilder > Goedkoopste schilders

Goedkoopste schilders

Bent u op zoek naar een goedkope schilder om uw woning te schilderen? Gaat het om het schilderen van de binnenkant of de buitenkant van de woning? Schilders hanteren hun eigen prijzen. En een goedkope prijs betekent niet altijd slechtere kwaliteit. Het is altijd mogelijk om schilderwerk te vinden dat goedkoop is. Wij vertellen u meer over de gemiddelde prijs van schildersbedrijven en hoe u een goedkope schilder vindt. Zo weet u met welk budget u rekening moet houden bij het schilderen van uw huis. Ook vertellen we wat een goedkope schilder kan bieden.

Kosten schilderwerk

Hoeveel kost schilderwerk? Om een deal te vinden die goedkoop is, is het belangrijk om eerst te weten wat de gemiddelde prijzen van schilderwerk zijn. Zo kunt u een vergelijking maken en zien of uw budget toereikend is voor het schilderwerk dat u in gedachten had. Wij hebben de gemiddelde prijzen van schilders (de binnenschilder en buitenschilder) voor u berekend en op een rijtje gezet. Dit zijn de gemiddelde kosten in euro:

SCHILDERWERKTARIEVEN IN EURO INCL. MATERIALEN EN BTW
Binnenschilderwerk
Per vierkante meter€ 25 - € 30
Per 60 minuten€ 30 - € 35
Spuitwerk per vierkante meter€ 6 - € 8
Sauswerk per vierkante meter€ 8 - € 12
Buitenschilderwerk
Per vierkante meter€ 30 - € 35
Per 60 minuten€ 35 - € 45

Let op, deze prijzen zijn berekend aan de hand van een groot aantal offertes van schilders voor schilderwerk. Wat kost de schilder dan precies? De prijzen die u uiteindelijk moet betalen kunnen variëren per offerte. Er zijn veel duurdere schildersbedrijven, maar er zijn ook goedkope schilders te vinden. De prijzen op de offerte hangen af van het uurtarief (uren geld) van de schilder, de materiaalkosten en overige kosten.

Schilders kunnen zelf hun uurtarief of prijs per m 2 voor schilderwerk bepalen en u komt hier pas achter wanneer u een offerte opvraagt. Welk tarief de schilder hanteert hangt vaak af van de opdracht en hoeveel tijd het hem kost. Bij grote snelle klussen zal de schilder vaak een prijs per m2 rekenen en bij precieze klussen een uurtarief.

Goedkope schilder

Hoe houdt een goedkope schilder zijn prijzen laag?

U wilt toch niet de hoofdprijs betalen voor zoiets simpels als een plafond sauzen? Of voor het laten overschilderen van uw muren of plafonds, of uw kozijnen en deuren in uw bestaande of nieuwbouwwoning? Hoeveel kost de goedkoopste schilder en welke kwaliteit kan hij leveren?

Een goedkope schilder hoeft niet per definitie een slechte schilder te zijn. Een goedkope schilder biedt vaak een goede prijs kwaliteit verhouding op schilderwerk. De goedkope schilder kan een voordelige prijs bieden wanneer hij efficiënt werkt. Hij houdt de kosten in zijn schildersvak zo laag mogelijk, zodat hij deze kosten niet aan de klant hoeft door te rekenen. U betaalt voornamelijk zijn uurtarief.

Vaak hebben goedkope schilders verschillende vakmannen door het land aangesloten die het schilderwerk kunnen overnemen. Hierdoor kunnen reiskosten worden bespaard, die niet aan de klant hoeven te worden doorgerekend. Zonder deze reiskosten bent u goedkoper uit. Ook weet de goedkope schilder vaak verf voordelig in te kopen. Sommige duurdere schilders weten wellicht net zo goed verf goedkoop in te kopen, maar rekenen dit voordeel niet door aan hun klanten. De kosten van het doorberekenen lopen uiteen in het schildersvak.

Al met al ligt het aan het schildersbedrijf en de schilder welke kwaliteit u ontvangt. Zowel een goedkope schilder als een dure schilder kan goede kwaliteit leveren. En u kunt er ook naast zitten in uw keuze en een schilder (goedkoop of duur) inhuren die slechte kwaliteit schilderwerk levert. Dat een schilder betaalbaar is zegt dus nog niets over zijn werk. Ga daarom altijd eerst in gesprek met de schilder en probeer zoveel mogelijk informatie in te winnen over de prijs en de kwaliteit die hij kan leveren. Vraag een offerte op met de exacte kosten van het schilderwerk.

Verschillende soorten goedkope schilders

Op het internet wordt veel naar een goedkope schilder gezocht. Er zijn genoeg verschillende goedkope schilders die uw schildersklus willen uitvoeren. Maar welke schilder kunt u het beste voor uw schildersklus inhuren? Wij hebben verschillende betaalbare schilders op een rijtje gezet zodat u een vergelijking kunt maken:

  - Goedkoop schildersbedrijf

Veel schildersbedrijven in de grote steden hebben meerdere schilders voor zich werken waardoor meer schildersopdrachten aangenomen kunnen worden. Maar door de grootte van het bedrijf en het aantal schilders zijn de kosten van een groot schildersbedrijf vaak hoger dan wanneer u een zzp schilder of zwart betaalde schilder inhuurt. Bij een groot schildersbedrijf betaalt u altijd een hoger tarief dan bij een schilder met een eenmanszaak.

  - Zzp schilder

Een zzp schilder maakt minder kosten. Hij rekent voornamelijk de arbeidskosten. Dat is een voordeel voor de klant, hierdoor kan hij lagere tarieven bieden dan een groot schildersbedrijf. Dit betekent dat u bij een zzp schilder terecht kunt voor goedkoop schilderwerk. Een zzp’er is echter minder flexibel dan een schildersbedrijf. Omdat de schilder alleen werkt is hij niet altijd direct beschikbaar. Het duurt soms wat langer voor hij tijd heeft en uw huis schildert.

  - Zwart betaalde schilder

Er zijn genoeg schilders te vinden die zwart betaald werken. De vraag is echter of het verstandig is om een zwart betaalde schilder in te huren. Een zwart betaalde schilder werkt vaak al voor 12 euro á 15 euro per uur, terwijl een erkende schilder een uurtarief tussen de € 25,- en € 40,- hanteert. En de prijs van een Poolse schilder ligt aanzienlijk lager dan die van een Nederlandse schilder. Dit is de goedkoopste optie voor het schilderen van uw woning.

Inhuren van een goedkope schilder

Welke goedkope schilder inhuren?

Wij menen dat er genoeg betaalbare schilders te vinden zijn die goede kwaliteit bieden. Wij raden echter wel aan om te kiezen voor een erkende en gecertificeerde schilder of schildersbedrijf. Zo weet u altijd dat uw nieuwe schilderwerk er goed uit komt te zien en loopt u geen risico op loslatende verf.

Een erkende of gecertificeerde schilder biedt de beste service. Het personeel is vriendelijk en het schilderwerk wordt op tijd geleverd. Daarnaast hoeft u niet zelf schoon te maken na het verven. Het schilderwerk en uw woning worden door een goedkopere gecertificeerde schilder meestal schoon opgeleverd. En dat terwijl het uurloon van de schilder niet hoog ligt.

Ondanks de lage kosten zouden wij niet aanraden om een schilder zwart in te huren. In dit geval krijgt u waarschijnlijk geen waar voor uw geld. Het uurtarief is dan wel erg laag, maar de kwaliteit van zwart betaalde schilders is vaak nog lager. Er bestaat een kans dat u uw buitenschilderwerk of binnenschilderwerk dan alweer binnen een of twee jaar moet laten schilderen.

Verlaagd btw-tarief schilderwerk

Wist u dat u nog meer geld kunt besparen door op het btw-tarief van de schilder te letten? De btw-regeling op schilderwerk is namelijk maar 9%. Dit scheelt enorm met de normale 21% btw op ander soort klussen. Zo bent u goedkoper uit wat betreft de kosten van een schilder en het nieuwe schilderwerk van uw woning.

Let echter op dat dit lage btw-tarief van 9% alleen geldt als uw woning ouder is dan 2 jaar. Voor het laten schilderen van een nieuwbouwwoning gaat dit helaas dus niet op. Is uw nieuwbouwwoning nog geen twee jaar oud? Dan loont het om nog even te wachten. Vraag een offerte op wanneer uw huis binnen het nieuwe tarief valt voor extra korting.

Let op!

Voor een woning vouder dan 2 jaar geldt het btw-tarief van slecht 9%.

Besparen op schilderwerk

U kunt op verschillende manieren profiteren van korting op schilderwerk. U bent goedkoper uit door met de volgende bespaartips rekening te houden:

  • Voorbereidend werk uitvoeren: U kunt de voorbereidende werkzaamheden zelf uitvoeren. Zo zou u bijvoorbeeld zelf kunnen ontvetten en afschuren. De schilder hoeft dan minder tijd in het schilderen te steken en u bespaart geld met een offerte die goedkoper is.
  • Goedkope verf: U kunt ook kiezen voor goedkopere verf of minder verflagen. Dit is echter niet aan te raden als u nog lange tijd van het resultaat wilt genieten, want u zult ook weer sneller een schilder moeten inhuren.
  • Winterschilder: Ook zou u ervoor kunnen kiezen om een winterschilder in te huren. Een winterschilder heeft minder werk in de winter, waardoor het makkelijker is om een prijs af te spreken die goedkoop is.
  • Grotere klussen: Als we het over de prijs van schilderwerken hebben dan geldt de volgende regel: Hoe groter de schildersklus, hoe hoger de korting op het schilderwerk. Probeer kleine schildersklussen samen met een grote schildersklus te combineren. Op deze manier bent u altijd goedkoper uit. Heeft u maar één klus voor een schildersbedrijf? Vraag eens aan de buren of er niet toevallig bij hun ook iets geschilderd moet worden in hun woning. Door meerdere schildersklussen te combineren zal u altijd op de prijs van een schilder besparen!

Wilt u nog meer besparen op de kosten van een goedkope schilder? Dat kan door offertes met elkaar te vergelijken. Zo regelt u uw schilderwerk tegen de goedkoopste kosten. Lees hieronder hoe u de allerhoogste korting op schilderwerk vindt.

Besparen op schildersbedrijf

Vind de goedkoopste schilder

Wilt u nog meer geld besparen op de kosten van een goedkope schilder? Dan is het verstandig om gratis en vrijblijvende offertes op te vragen bij verschillende schildersbedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Zo bespaart u tot wel 40% op de totale kosten inclusief btw van zowel binnenschilderwerk als buitenschilderwerk.

Het opvragen van de offertes voor schilderwerk doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend via het aanvraagformulier door wat voor schilder u zoekt. Wij nemen contact voor u op met een aantal schilders bij u in de buurt. U ontvangt van elke buitenschilder gratis vrijblijvende offertes met de tarieven van schilderwerk. U kunt deze offertes zelf vergelijken. U ziet direct welk schildersbedrijf goedkoop is en voordelige prijzen biedt.

Vergelijk prijsopgaven van schilderwerk en betaal nooit meer te veel. U ziet welke schilders op hun offerte een prijs bieden die relatief goedkoop is. U bespaart, door verstandig te vergelijken, tot wel 40% op de prijzen van schilderwerk voor uw woning. Vind nu direct een schildersbedrijf voor uw opdracht en uw huis is zo geschilderd.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt