logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderen

Schilderen

Door uw woning weer opnieuw te schilderen weet u zeker dat hij er weer verzorgd uitziet. Het schilderen van het huis is iets dat klussers zelf kunnen doen, maar meestal raden wij aan om hier een schildersbedrijf voor in te huren. Een schilder weet wat hij doet en levert het beste resultaat. Bent u benieuwd naar de prijzen van het schilderen van uw woning? Wij hebben de kosten voor u op een rijtje gezet.

Kosten schilderwerk

Wat kost het schilderen van uw woning? Dit is vaak de eerste vraag die huiseigenaren stellen wanneer zij hun woning opnieuw willen laten schilderen. Zij willen weten welk budget ze hiervoor moeten hebben. De kosten kunnen echter variëren, afhankelijk van de klus en het tarief van de schilder die u inhuurt. Schildersbedrijven hanteren hun eigen tarieven, waardoor het soms lastig is om een overzicht van de prijzen te krijgen. Daarom hebben wij de gemiddelde prijzen van schilderen voor u berekend. U lees de gemiddelde prijzen in de tabel hieronder:

WerkzaamhedenTarief incl. materialen en btw
Binnenschilderwerk
Per vierkante meter€ 30 - € 40
Per 60 minuten€ 35 - € 45
Spuitwerk per vierkante meter€ 6 - € 15
Sauswerk per vierkante meter€ 10 - € 20
Buitenschilderwerk
Per vierkante meter€ 35 - € 45
Per 60 minuten€ 40 - € 55

De prijzen in dit tabel zijn gemiddelde prijzen van schildersbedrijven. Wij hebben deze berekend aan de hand van de kosten op de offertes van een groot aantal schilders. De werkelijke prijs kan variëren, afhankelijk van het tarief van het schildersbedrijf dat u inhuurt. Hou rekening met deze prijsverschillen wanneer u op zoek gaat naar een schildersbedrijf om uw schilderwerken aan uit te besteden.

Wij raden aan om altijd meerdere offertes op te vragen bij verschillende schilders. Want pas wanneer u de prijzen van schilderen naast elkaar ziet kunt u deze vergelijken. Zo ziet u direct welke schilder goedkoper is. Door kosten van schilderwerk te vergelijken kunt u al snel tot 40 % besparen op de prijzen.

Schilderen

Is nieuw schilderwerk nodig?

Het schilderen van de woning is een investering die veel huiseigenaren liever niet doen. Is nieuw schilderwerk wel echt nodig voor uw huis? Helaas moeten wij u meedelen dat het opnieuw schilderen van de woning onontkoombaar is.

Schilderwerk zorgt niet alleen dat uw woning er weer mooi en netjes uitziet, maar het dient ook als bescherming van uw woning. Vooral buitenschilderwerk heeft een beschermende functie en houdt de onderdelen van uw woning in goede staat, zelfs tijdens de meest extreme weersomstandigheden. Laat uw woning dus op tijd schilderen om schade te voorkomen en uw woning weer te laten stralen. Met nieuw buitenschilderwerk gaat uw huis weer mee de komende jaren.

Hoe weet u dat u opnieuw moet schilderen?

Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat u uw woning opnieuw moet laten schilderen. Controleer daarom de geschilderde oppervlakken goed. Afgebladderde verf, een geel platfond en blaasjes of scheurtjes in het schilderwerk geven aan dat het schilderwerk niet meer in een goede conditie is. U wilt deze klus niet te lang uitstellen.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de verfkwast in handen te nemen, maar wij raden aan om een vakman in te schakelen voor het schilderen van uw huis. Door de jarenlange kennis en ervaring weet een professionele schilder uw huis perfect af te werken. De schilder weet welke verf en verfkwasten hij moet gebruiken en werkt met de juiste technieken voor de beste kwaliteit.

De actiestappen van het schilderen

Overweegt u om toch zelf uw woning te schilderen? Wij vertellen u hoe u dit het meest efficiënt kunt doen en het beste resultaat zult zien. Het schilderen van de woning bestaat uit drie stappen: de materiaalkeuze, de voorbereiding en het schilderen zelf.

Stap 1: De materiaalkeuze / verfsoorten

De eerste stap voordat u gaat schilderen is de materiaalkeuze. Denk goed over wat u gaat schilderen (de muren of het plafond bijvoorbeeld) en welke materialen en verfsoort u hiervoor nodig heeft. Elke ondergrond vraagt om andere materialen. Zo hebben hout, steen of metaal een ander soort grondlaag nodig. Er zijn verschillende verfsoorten die geschikt zijn voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Een andere keuze die u moet maken is of u de muren en het plafond wilt sauzen met een roller of spuiten met een spuitmachine. Het is verstandig om een schildersbedrijf of een verfwinkel om professioneel advies te vragen, dan weet u zeker dat u de juiste keuze voor uw klus maakt.

Stap 2: De voorbereidende handelingen

Het is enorm belangrijk om de klus goed voor te bereiden. Met de juiste voorbereiding zal het schilderen van het huis veel makkelijker en sneller gaan. En hierdoor weet u ook zeker dat u niet na een paar jaar het werk weer opnieuw moet doen. Met de juiste voorbereiding voorkomt u beschadigingen in de toekomst. Zo bereidt u het schilderen voor:

 • Repareer de ondergrond: Zitten er nog gaten of beschadigingen in de ondergrond? Zorgt dat u de ondergrond repareert met een vulmiddel voordat u gaat schilderen.
 • Verwijder de oude verflaag: Het is verstandig om de verflaag te controleren voordat u gaat schilderen. Als er barsten in de schilderlaag zitten of als de verf afgebladderd is, raden wij aan om de verflaag te verwijderen. Als de verf nog goed is kunt u in veel gevallen over de oude verf heen schilderen.
 • Los witkalk op in water: Niet iedere verf is overschilderbaar door iedere verfsoort. Veel plafonds in oude woningen zijn voorzien van een laag witkalk. Wilt u het plafond schilderen met latexverf? Verwijder dan eerst de witkalk voordat u begint met schilderen omdat de latexverf anders niet kan hechten. Het verwijderen van witkalk doet u met schoon water en een borstel, het witkalk lost gemakkelijk op in water. Breng daarna nog een fixeermiddel aan en de ondergrond is klaar voor een nieuwe verflaag en u kunt de latexverf zonder problemen aanbrengen.
 • Schuren: Als u een houten ondergrond gaat schilderen dient u deze eerste te schuren. Door het oppervlak te schuren maakt u het ruwer, waardoor de verf meer grip krijgt.
 • Ontvetten van de ondergrond: Door de ondergrond te ontvetten hecht de verflaag goed. Dit is een belangrijke stap die u niet moet vergeten.
 • Schilderen met een grondverf: Breng altijd een grondverf aan voordat u gaat schilderen. Hiermee zorgt u voor een goede hechting van de nieuwe schilderlaag. Let wel goed op dat iedere ondergrond om een andere grondverf vraagt.

Stap 3: Het schilderen

Als u alle voorbereidingen heeft afgerond is het tijd voor de laatste stap: het schilderen. U kunt de schilderblikken en verf nu tevoorschijn halen. Het is tijd om de muren of het plafond van uw huis te schilderen. Wij geven een aantal tips die u kunnen helpen bij het schilderen:

 • Gebruik voor het schilderen van grote oppervlakken een roller. Bij het schilderen van kleinere oppervlakken is het handiger om een kwast te gebruiken, zoals bijvoorbeeld wanneer u de raamkozijnen schildert. De verflaag is dan makkelijker aan te brengen.
 • Roer voordat u begint de verf goed door. Als u dit niet doet kan dit voor een kleurverschil in de verflaag zorgen.
 • Breng na de grondlaag nog minimaal 2 verflagen aan voor een mooi en dekkend resultaat.
 • Tijdens het drogen van de verflagen drogen de kwasten snel uit. Daarom is het verstandig om de kwasten in aluminiumfolie te wikkelen of in water te leggen. Bij het schilderen van de volgende laag kunt u dan weer de kwasten opnieuw gebruiken.
 • Moet u op een ladder werken om de muren of het plafond te kunnen schilderen? Zorg dan voor een stabiele ondergrond en draag stevige schoenen. Zo voorkomt u vervelende ongelukken tijdens het schilderen.

Zoals u leest is schilderen (van zowel de binnenmuren als buitenmuren) geen gemakkelijke klus. Wilt u zeker weten dat het werk goed wordt afgerond en in korte tijd is geschilderd? Wij raden aan om een binnenschilder of buitenschilder in te huren voor uw schilderklus.

Onderhoud schilderwerk

Onderhouden van het schilderwerk

Schilderwerk gaat niet voor altijd mee, maar door het goed te onderhouden zorgt u ervoor dat uw huis zo lang mogelijk netjes blijft. Zo geniet u zo lang mogelijk van het resultaat.

Zo onderhoudt u zelf het schilderwerk:

 • Maak het schilderwerk ongeveer 2 keer per jaar schoon. Dit doet u eenvoudig zelf met water en een doek.
 • Controleer het schilderwerk 2 keer per jaar op beschadigingen. Let hierbij op blaasjes, scheurtjes en mos- of algaanslag.
 • Is uw schilderwerk beschadigd? Werk deze beschadigingen dan zo snel mogelijk bij door de plekken op te schuren en vervolgens opnieuw te schilderen. Bij grotere beschadigingen, zoals bijvoorbeeld houtrot, is het verstandig om het gat direct op te vullen met een vulmiddel. Zo voorkomt u dat de beschadiging groter wordt.

Ga voor de beste deal

Wilt u besparen op de kosten van een schilder en nooit meer de hoofprijs betalen? Door gratis en vrijblijvend offertes van verschillende schilders te vergelijken vindt u altijd een prijs die goedkoper is dan u had verwacht! U bespaart op deze manier tot wel 40 % op de totale kosten van het schilderen van uw woning.

Het opvragen van de offertes als vergelijkingsmateriaal doen wij voor u. Geef gratis en vrijblijvend aan ons door u wilt laten schilderen en in welke omgeving u woont. Dit geeft u door via ons offertaanvraag formulier. Wij nemen contact op met een aantal schilders bij u in de buurt. U ontvangt vervolgens van hen vrijblijvend offertes met de bijbehorende tarieven. U kunt deze offertes zelf vergelijken en de voordeligste prijs kiezen om zoveel mogelijk op de kosten van schilderen te besparen.

Vergelijk en u ziet direct welke schilder meest voordelige prijzen voor uw specifieke klus biedt. Door een vergelijking te maken betaalt u minder op de totaalprijs van het schilderen van uw woning en bespaart u veel geld. Voor u het weet is uw huis geschilderd en ziet uw interieur er weer als nieuw uit. Vergelijk en u profiteert optimaal.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt