logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Schilderen > Trap verven

Trap verven

Wilt u de trap laten schilderen omdat deze beschadigd is of omdat u hem van een nieuwe kleur wil voorzien? Door de trap te schilderen ziet uw woning er weer netjes uit. Maar hoeveel bent u kwijt aan de trap verven? In dit artikel vertellen we alles over het schilderen van de trap. Wij hebben de gemiddelde kosten berekend van de trap verven en vertellen hoe u kunt besparen op de totaalprijs.

Kosten trap schilderen

De trap wordt veel gebruikt. Dag in dag uit lopen u en uw gezin de trap op en af. Hierdoor gaat de schilderlaag snel slijten. De trap heeft vaker een nieuwe verflaag nodig dan andere geverfde delen van het huis. Bent u benieuwd hoeveel de trap verven kost? Wij hebben de gemiddelde prijs van de trap verven berekend, inclusief witten, schuren, schoonmaken en schilderen op basis van offertes van verschillende schilders:

Gemiddelde kosten trap verven: van 1x schilderen tot schuren, schoonmaken en verven
€ 350 - € 750

Het is lastig om exacte prijzen te geven. De prijzen hierboven zijn dan ook slechts gemiddelden. De werkelijke prijs is afhankelijk van het uurtarief van de schilder en de gebruikte materialen. Maar de kosten hangen ook af van uw trap en uw wensen.

Kosten trap verven

Als u een open trap wil laten schilderen (met een simpele schilderlaag) kunt u uitgaan van een prijs van ongeveer € 300, inclusief verf en andere materialen. Bij een brede trap met gesloten treden die u wilt laten schuren, schoonmaken en van meerdere lagen verf wilt voorzien moet u uitgaan van een hoger prijskaartje. Hierbij kunt u denken aan prijzen rond de € 700.

Wilt u weten in welke prijsklasse uw trap valt? Door vrijblijvende offertes op te vragen bij een aantal schilders komt u achter de werkelijke prijzen. Bespaar op schilderwerken door de offertes van schilders met elkaar te vergelijken. U ziet dan welke schilder het voordeligst is.

Trap schilderen

De trap wordt veel gebruikt. Gezinsleden lopen over de trap met sokken, vieze schoenen en hakken. Of wellicht valt er af en toe iets zwaars van de trap naar beneden. Een kleine beschadiging is al snel zichtbaar. Als het om een kleine beschadiging gaat is dit nog wel bij te werken. Maar als er meerdere beschadigingen zichtbaar zijn of als de verf af begint te bladderen wordt het toch echt tijd voor een nieuwe verflaag op de trap.

Het verven van de trap is een intensieve en tijdrovende klus die veel huiseigenaren als vervelend ervaren. Wilt u uzelf tijd en moeite besparen zodat u niet met een verfkwast in de weer hoeft? Dan is het aan te raden om een professionele schilder in te huren.

trap verven

Verfsoorten

De trap wordt intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk om voor een verfsoort te kiezen die goed houdt en lang meegaat. U wilt uw trap immers niet iedere 3 maanden voorzien van een verse schilderlaag.

Wij raden aan om een slijtvaste verf te gebruiken voor uw trap, het liefst een vloercoating met 2-componenten die bestaat uit een verharder en een basiscoating. De verharder beschermt de trap tegen slijtage doordat het de toplaag verhard.

Het is ook mogelijk om acrylverf voor de trap te gebruiken. Dan moet er echter wel een laag transparante parketlak overheen aangebracht worden die als bescherming dient. Een zijdeglans verf heeft de voorkeur. Deze is stroever dan hoogglans en zorgt er dus voor dat de trap niet glad wordt. Dat is wel zo veilig. U kunt ook nog een speciale antislip verfsoort aanbrengen die ervoor zorgt dat de trap nog veiliger wordt en dat u niet kunt uitglijden.

Kleuren en patronen

Wilt u de trap net iets extra’s geven? In plaats van een neutrale kleur zoals wit, grijs en bruin kunt u kiezen voor een opvallende kleur. Geef de trap bijvoorbeeld gekleurde accenten of laat de kleuren per trede overlopen. Met een kwast en verf kunt u elk ontwerp maken. Een leuk idee is om een traploper te verven. U gebruikt hiervoor een andere kleur verf dan voor de rest van de trap. Of u kunt de trap verven met krijtverf, waardoor u er berichten op kunt schrijven voor uw gezinsleden.

1 / 4
Randen kitten
2 / 4
Gladstrijken van de randen
3 / 4
Afplakken trap
4 / 4
Verven trap

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat de trap geschilderd wordt moeten er eerst voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd. Dit zal zorgen voor een beter eindresultaat. De schilder kan het voorbereidende werk voor u doen. Maar als u op de prijs wilt besparen kunt u het schilderwerk ook zelf voorbereiden.

De eerste stap is het repareren van beschadigingen. Repareer beschadigingen met plamuur voordat de trap opnieuw wordt geschilderd. De tweede stap is het verwijderen van de vorige verflaag. Is de vorige verflaag gaan bladderen? Verwijder deze verf dan op deze plekken. Indien nodig kunt u de verflaag van de gehele trap verwijderen met een afbijtmiddel en een verfkrabber. De derde stap is het schoonmaken van de trap. Hieronder valt schuren, ontvetten en stofvrij. U kunt de trap eenvoudig schoonmaken door het oppervlak af te nemen met warm water en een klein beetje ammonia.

Na deze drie stappen is de trap klaar om te worden geschilderd. De schilder kan u advies geven over het voorbereiden van de trap.

Besparen op trap verven

Door gratis en vrijblijvend offertes van verschillende schilders te vergelijken kunt u besparen op de kosten van de trap verven. Bespaar tot wel 40% op de totale kosten op het schilderwerk door offertes op te vragen. En wij kunnen u helpen om een schilder te vinden die goedkoper is dan u had verwacht.

Vul gratis ons offertaanvraag formulier in. Wij nemen contact op met een aantal schilders bij u in de buurt en vragen offertes voor u op. U ontvangt vervolgens van deze schilders gratis en vrijblijvend offertes met de bijbehorende tarieven. U kunt deze offertes zelf vergelijken en de voordeligste prijs kiezen om zoveel mogelijk op de kosten van schilderen te besparen.

Vergelijk en u ziet direct welke schilder de meest voordelige prijzen biedt voor het schilderen van de trap in uw woning. Door een vergelijking te maken betaalt u minder voor het schilderen van de trap en bespaart u veel geld. Door de trap te verven ziet uw gehele woning er weer als nieuw uit.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende schildersbedrijven bij u in de buurt