logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Zuid-Holland > Rotterdam


Schildersbedrijven in Rotterdam

Vind een schildersbedrijf of schilder in Rotterdam? Dan hoef je niet langer te zoeken. Wij bieden op deze website het meest complete overzicht van schildersbedrijven in Rotterdam voor al jouw schilderwerk.
In ons bestand vind je schilders in Rotterdam voor zowel schilderwerk binnen als buiten:
  • Bij binnenschilderwerk kun je denken aan het schilderen van de muren, maar ook het schilderen van de deuren en kozijnen. De schilder werkt met verschillende schildertechnieken, zoals sausen en spuiten. Wij raden aan om elke 7 tot 10 jaar het schilderwerk te laten uitvoeren door een professionele binnenschilder. De schilder kan je advies op maat geven over schilderwerk voor jouw woning.
  • Bij buitenschilderwerk kun je denken aan het laten schilderen van de kozijnen en de dakkapel door een schilder. Wij raden aan om het schilderwerk buiten vaker te laten uitvoeren. Idealiter is dit elke 4 tot 5 jaar, omdat dit schilderwerk sneller wordt aangetast door het klimaat. Houdt er rekening mee dat het schilderwerk buiten meer kan kosten doordat de schilder vaak een steiger mee moet nemen en speciale verf moet gebruiken. De buitenschilder kan je hierover advies geven.
  • Je kunt via onze website gemakkelijk schilders in de omgeving Rotterdam vinden. En je hoeft niet zelf te zoeken. Je kunt eenvoudig via ons offerteformulier laten weten naar wat voor schilderwerk je op zoek bent. Wij zetten je wensen uit bij een aantal schilders in Rotterdam, die je vervolgens hun offertes met prijsopgaven doorsturen. Je kunt de offertes van de diverse schilders in Rotterdam zelf vergelijken en schilderwerk met de beste prijs kiezen.
Lees meer
 
 
Schildersbedrijf
Plaats
01

Hamerslag schildersbedrijf
Oldenoord 11, Rotterdam
Tel: 06-48641943
Jaren werkzaam: 30 jaar
3
werknemers

 Rotterdam
(+7km)

01

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Hamerslag schildersbedrijf gevestigd in Rotterdam Hoe kun je de levensduur van houten, steenachtige en metalen ondergronden verlengen? Het antwoord is simpel: met doelmatig onderhoud. Maar de grote vraag is hoe dit te bereiken. Wat komt er allemaal bij kijken? Onderhoud aan onroerende goederen. Als sinds jaar en dag wordt van Hamerslag schilderwerken in Rotterdam met dit probleem geconfronteerd.

02

Martens Restauratie- en Decoratieschildersbedrijf
Spoorsingel 34/B, Rotterdam
Tel: 010-4676940
Jaren werkzaam: 32 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+2km)

02

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Martens Restauratie- en Decoratieschildersbedrijf te Rotterdam Martens Restauratie- en Decoratieschildersbedrijf uit Rotterdam is een eenmansbedrijf dat sinds 1992 gespecialiseerd is in decoratieschilderen, gebaseerd op de oude technieken en is hierdoor ook bedreven in restauratie. Daarnaast, door interesse en vooropleiding, is Martens Restauratie- en Decoratieschildersbedrijf te Rotterdam zich ook gaan toeleggen op de uitvoering van muurschilderingen en trompe l’oeil.

03

Schildersbedrijf Tonny Gijsen
Krabbendijkestraat 371, Rotterdam
Tel: 0653941456
Jaren werkzaam: 21 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+6km)

03

glaszetten
spuitwerk
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
WELKOM! Welkom bij Schildersbedrijf Tonny Gijsen. uw partner voor kwalitatief en betaalbaar schilderwerk met garantie. voor zowel particulier als bedrijf. bovendien kunt u ten alle tijden contact met ons op nemen voor advies en een vrijblijvende prijs opgave. WIE ZIJN WIJ? De naam Gijsen is al meer dan 25 jaar een begrip in de omgeving en in het schildersvak. Schildersbedrijf Gijsen zijn twee broers die het bedrijf runnen met vakbekwaam schilders om zich heen.

04

Breijer Schilders BV
Geyssendorfferweg 5, Rotterdam
Tel: 088 298 67 00
Jaren werkzaam: 39 jaar

 Rotterdam
(+6km)

04

glaszetten
spuitwerk
stucen
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Breijer Schilders BV Rotterdam Breijer Schilders BV uit Rotterdam is een totaalaanbieder op het gebied van schilderwerken en prestatiegericht gevelonderhoud. Breijer Schilders BV in Rotterdam houd zich bezig met het uitvoeren, renoveren en onderhouden van alle voorkomende binnen- en buitenschilderwerken. Ook wandafwerkingen en spuitwerk behoren tot het dienstenpakket van Breijer Schilders BV te Rotterdam.

05

Mahutte & Zoon schilderwerken BV
Willebrordusstraat 132, Rotterdam
Tel: 010-4656055
Jaren werkzaam: 41 jaar
15
werknemers

 Rotterdam
(+2km)

05

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Mahutte & Zoon schilderwerken BV uit Rotterdam Resultaatgericht Ons onderscheidend vermogen laat zich het best vertalen in een resultaatgerichte mentaliteit. Of het nu schilderwerk, onderhoud, renovatie of timmer – en betonwerkzaamheden betreft: uw vastgoed is bij Mahutte & Zoon schilderwerken BV uit Rotterdam in deskundige en duurzame handen. Onze dochteronderneming Konforto B.

06

R D C Zwennis Schildersbedrijf
Zevenkampse Ring 453, Rotterdam
Tel: 06-51253122
Jaren werkzaam: 29 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+8km)

06

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
R D C Zwennis Schildersbedrijf te Rotterdam Schildersbedrijf gespecialiseerd in onderhoud en renovatie. R D C Zwennis Schildersbedrijf is gevestigd te Rotterdam en verricht sinds, 1994 diverse soorten schilderwerk vooral in Zuid Holland. U profiteert van de goede naam, die ons bedrijf in de loop der jaren heeft opgebouwd. U profiteert van onze service, vakmanschap & creativiteit Onderhoudsschilderwerk in de particuliere sector.

07

Schildersbedrijf Witjens BV
Waterloostraat 49/C 51/C, Rotterdam
Tel: 010-2140053
Jaren werkzaam: 57 jaar
4
werknemers

 Rotterdam
(+3km)

07

glaszetten
behangen
monumentale panden
kleuradvies

Certificering / branche organisatie:
AF erkend

Extra informatie:
Schildersbedrijf Witjens BV Rotterdam Schildersbedrijf Witjens BV uit Rotterdam is al 5 generaties actief met schilderwerk. In zijn huidige rechtsvorm is het bedrijf werkzaam vanaf 1967 en al vele jaren gevestigd in Rotterdam-Kralingen. Schildersbedrijf Witjens BV uit Rotterdam heeft in zijn lange bestaan samen met zijn gediplomeerde en gemotiveerde medewerkers ervaring opgebouwd in diverse disciplines.

08

Dick de Bruijn Onderhoudsbedrijf
Molenlaan 179, Rotterdam
Tel: 06-10716540
Jaren werkzaam: 16 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+5km)

08

glaszetten
behangen
winterkorting
kleuradvies

Extra informatie:
Dick de Bruijn Onderhoudsbedrijf te Rotterdam Voor schilderwerk kunt u denken aan buiten en binnen werk. Is er door de jaren bijvoorbeeld houtrot ontstaan dan gaat Dick de Bruijn Onderhoudsbedrijf te Rotterdam dit probleem niet uit de weg. In overleg met u lost hij dit op, op de manier die het best bij u past. Op deze manier hoef het werk niet te worden uitbesteed en worden problemen snel verholpen.

09

Christo schildersbedrijf
Bosbes 2, Rotterdam
Tel: 010 - 4550993
Jaren werkzaam: 28 jaar
4
werknemers

 Rotterdam
(+8km)

09

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Christo schildersbedrijf Rotterdam Christo's schilders in Rotterdam zijn op en top vakmensen. Zij houden van hun vak en oefenen dit uit met de grootste zorg en betrokkenheid. Christo schildersbedrijf in Rotterdam is een ambitieus schildersbedrijf uit Rotterdam, met meer dan 35 jaar ervaring. Christo schildersbedrijf in Rotterdam wordt vertegenwoordigd door Chris Overmans en zijn vakkundig opgeleide medewerkers.

10

Koeverma Schilders
Melbournestraat 44c, Rotterdam
Tel: 010-4154233
Jaren werkzaam: 46 jaar
5
werknemers

 Rotterdam
(+6km)

10

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Koeverma Schilders Rotterdam Koeverma Schilders in Rotterdam is werkzaam sinds 1978 en is uitgegroeid tot een bekendstaand bedrijf in Rotterdam en omstreken. Met middelgrote bedrijven en particulieren in ons klantenbestand. Vele tevreden klanten hebben de weg naar Koeverma Schilders in Rotterdam gevonden en weten waar wij voor staan. Bijvoorbeeld wand afwerking,restauratie, molen onderhoud,schilderwerken,glas herstel,spuit applicaties, enz.

11

House styling – Ger van Veen
Sinclair Lewisplaats 178, Rotterdam
Tel: 06-43240094
Jaren werkzaam: 19 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+7km)

11

glaszetten
timmerwerk
behangen
winterkorting
kleuradvies

Extra informatie:
Welkom bij van House styling – Ger van Veen in Rotterdam. House styling – Ger van Veen te Rotterdam biedt u een moderne aanpak en ouderwetse service! met vele jaren werkervaring als schilder, bedrijfsleider en directeur in het schilders- en afwerkingsbedrijf. House styling – Ger van Veen uit Rotterdam is een schildersbedrijf dat in Rotterdam en omstreken vakkundig werk levert tegen lage, scherpe prijzen en hoge kwaliteit biedt.

12

IWG Schilderwerken
Jacobcatsstraat 39b, Rotterdam
Tel: 06 23890182
Jaren werkzaam: 24 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+2km)

12

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
IWG Schilderwerken gevestigd in Rotterdam IWG schilderwerken, schildersbedrijf uit Rotterdam met een motto. Kwaliteit, vertrouwen & vakmanschap IWG schilderwerken in Rotterdam werd 24 jaar geleden opgericht te Rotterdam. IWG schilderwerken te Rotterdam is een klein gespecialiseerd bedrijf in binnen- en buiten schilderwerk in zowel de particuliere alswel de zakelijke markt, ons werkgebied bevind zich voornamelijk in Rotterdam eo.

13

Grevenstuk Schildersbedrijf
VOC Plein 75, Rotterdam
Tel: 0620948933
Jaren werkzaam: 9 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+3km)

13

glaszetten
stucen
behangen
kleuradvies

Certificering / branche organisatie:
Erkend Sikkens specialist

Extra informatie:
Welkom bij uw professionele schilder uit Brielle Grevenstuk Schildersbedrijf uit Brielle is een verfspeciaalzaak gevestigd in Brielle. Daarnaast voeren wij schilder werkzaamheden uit voor zowel particulieren als voor bedrijven. Wij pakken elke schildersopdracht als schilder professioneel aan en garanderen u uiteraard altijd het beste resultaat. Onze schilderdiensten Koopklaar maken van uw pand Onze schilderdiensten uit Brielle kunnen wij voor diverse doeleinden inzetten.

14

Soeterboek Schilders & Wandafwerkingsbedrijf
Balsemkruid 76, Rotterdam
Jaren werkzaam: 69 jaar
3
werknemers

 Rotterdam
(+7km)

14

15

Jopies Schilderwerk
Nansenplaats 151, Rotterdam
Tel: 06 11 41 63 11
Jaren werkzaam: 4 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+7km)

15

Extra informatie:
De uitoefening van een schilders- en behangbedrijf.

16

Van Helden Schilderwerken
Fruitlaan 180, Rotterdam
Tel: 010-4230848
Jaren werkzaam: 18 jaar
2
werknemers

 Rotterdam
(+3km)

16

17

X. Termijn Schildersbedrijf
Laura Ashleystraat 41, Rotterdam
Tel: 010 455 24 66
Jaren werkzaam: 11 jaar
1
werknemer

 Rotterdam
(+10km)

17

18

Schildersbedrijf A. Groenenboom B.V.
Schuttevaerweg 43, Rotterdam
Tel: 010-2620744
Jaren werkzaam: 46 jaar
21
werknemers

 Rotterdam
(+5km)

18

Extra informatie:
De uitoefening van een schildersbedrijf, waaronder mede begrepen het aannemen van werkzaamheden die daarmee direct en indirect te maken hebben, zoals glaszetten, schoonmaken, reparatiewerkzaamheden en dergelijke

19

Wahircontra Tech Nederland B.V.
Wijnbrugstraat 229, Rotterdam
Tel: 06-84676917
Jaren werkzaam: 3 jaar

 Rotterdam
(+1km)

19

Extra informatie:
Het verrichten van schilder- en stucadoorswerkzaamheden.

20

Cyndyl B.V.
Jacob van Campenplein 37, Rotterdam
Tel: 0180 642266
Jaren werkzaam: 20 jaar

 Rotterdam
(+5km)

20

Extra informatie:
Schilder-, decoratie-, kit-, spuit- en glasvlieswerkzaamheden. Het ter vergoeding ter beschikking stellen van arbeidskrachten aan een ander voor het onder diens toezicht/leiding, anders dan krachtens een met deze gesloten arbeidsovereenkomst, verrichten van arbeid.

21

Gebr. N & F Hijnen Schildersbedrijf B.V.
Grenenplein 5, Rotterdam
Tel: 010-4831334
Jaren werkzaam: 30 jaar
2
werknemers

 Rotterdam
(+5km)

21

22

Imto Schilderwerken B.V.
Kiotoweg 166, Rotterdam
Tel: 010-4624666

 Rotterdam
(+7km)

22

Extra informatie:
de exploitatie van een schilders- en afwerkingsbedrijf, het uitvoeren van schilderwerkzaamheden, glaszetten, afwerking van vloeren en wanden. Ter beschikking stellen van arbeidskrachten.

23

Schilder- & Glaswerken van Bebberen B.V.
Strickledeweg 50, Rotterdam
Tel: 010-4377911
Jaren werkzaam: 38 jaar
22
werknemers

 Rotterdam
(+5km)

23

Extra informatie:
Het aannemen en uitvoeren van schilderwerken, glaswerken, wandafwerkings-, betonreparatie- en stofferingswerkzaamheden, voorts de groothandel in glas.

24

Schildersbedrijf S. Hira B.V.
Bremstraat 26, Rotterdam
Tel: 010-4366388
Jaren werkzaam: 15 jaar

 Rotterdam
(+5km)

24

Extra informatie:
Het uitoefenen van een schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf alsmede het verrichten van isolatiewerken.

25

Hoftijzer Vastgoedonderhoud
Veldkersweg 29, Rotterdam
Tel: 010-4225008
Jaren werkzaam: 61 jaar
75
werknemers

 Rotterdam
(+6km)

25

Extra informatie:
Schildersbedrijf. Overige afwerking van gebouwen.

26

J.A. Jonker Schilders- en Onderhoudsbedrijf B.V.
Droogbloem 43, Rotterdam
Tel: 010-2869134
Jaren werkzaam: 5 jaar
3
werknemers

 Rotterdam
(+6km)

26

Extra informatie:
Het uitoefenen van een schilders- en onderhoudsbedrijf, de handel in verf en aanverwante artikelen.

27

Profi-Works Totaalonderhoud
Dovenetelstraat 38, Rotterdam
Tel: 010 4611004
Jaren werkzaam: 20 jaar
7
werknemers

 Rotterdam
(+6km)

27

Extra informatie:
Het uitvoeren van schilder- en afbouwwerkzaamheden; beheeractiviteiten. Onderhoud aan vastgoed van A tot Z, alsmede het ter beschikking stellen van personeel.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de taken van een schildersbedrijf?


Een schildersbedrijf voorziet je woning van een nieuwe uitstraling. De hoofdtaak van een schilder is voornamelijk de verschillende oppervlakken in je woning van een nieuwe verflaag te voorzien.
Daarnaast behoren tot de taken het voorbereiden van de ondergrond, het geven van persoonlijk advies over verfsoorten en technieken en het onderhouden van het schilderwerk zodat het langer meegaat. De schilder kan zowel worden ingehuurd voor binnenschilderwerk als buitenschilderwerk.
Meer taken van een schildersbedrijf

Je kunt verwachten dat een schildersbedrijf een breed aanbod aan schilderwerk aan kan bieden. Zo kan de schilder allerlei ondergronden - zoals hout, kunststof en metaal - van een nieuwe verflaag voorzien. De schilder kan de muren sauzen of spuiten en daarnaast ook losse objecten zoals meubels schilderen. Als het schilderwerk beschadigd is kun je de schilder bellen voor een reparatie. De schilder maakt een inschatting van wat er moet worden gerepareerd. De schilder kan de verflaag bijwerken of eerst de oude verflaag verwijderen als dit nodig is. Heb je liever behang dan verf op je muur? Sommige schilders kunnen ook voor je behangen. Vraag de schilder wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Gespecialiseerde schildersbedrijven

Wat de schilder precies kan bieden is ook afhankelijk van waarin hij gespecialiseerd is. De binnenschilder is voornamelijk gespecialiseerd in het schilderen van de binnenmuren, het plafond, de kozijnen, de deuren en de trap. De buitenschilder kan de raamkozijnen en de deuren voor je schilderen, maar is daarnaast ook gespecialiseerd in het verven van de gevel, de schutting, de dakgoten en de schuur. Wil je tijdens de wintermaanden je woning aan de buitenkant laten schilderen? Het schilderen van de woning tijdens de wintermaanden behoort tot het takenpakket van de winderschilder.

Schilder vinden

Wil je meer informatie over de taken van een schilder? Wij raden aan om offertes op te vragen. Door meer informatie op te vragen kun je erachter komen welke taken een schilder wel en niet voor je kan uitvoeren. Hoe beter je een idee van de klus hebt, des te beter kan de schilder je advies geven. Vraag altijd offertes bij een aantal schilders op om hun taken en diensten te kunnen vergelijken.

Lees meer 

Wat kost een schildersbedrijf in Rotterdam?


De kosten van een schildersbedrijf in Rotterdam kunnen variëren. Je kunt uitgaan van een gemiddeld tarief van € 25 tot € 30 per m2 voor binnenschilderwerk of een uurtarief van gemiddeld € 30 tot €40.
Een buitenschilder rekent over het algemeen een hoger tarief. Je kunt rekenen op gemiddeld € 25 tot € 30 per m2 voor buitenschilderwerk of een uurtarief tussen de € 40 en €55.

De buitenschilder heeft vaak extra materialen nodig en duurdere verf die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Dit zorgt ervoor dat de buitenschilder in Rotterdam een net iets hogere prijs rekent dan de binnenschilder.

Totale kosten

De totale kosten van schilderwerk variëren niet alleen door de uurprijs of vierkante meterprijs van de schilder, maar ook afhankelijk van wat voor soort klus het is. Het schilderen van de gehele woning kost uiteraard meer tijd dan het schilderen van alleen de badkamer. Gedetailleerd schilderwerk dat met de hand moet worden uitgevoerd kan veel tijd in beslag nemen. Het spuiten van grote oppervlakken daarentegen kan redelijk snel worden gedaan. De uurprijs hangt dus af van hoe snel de schilder te werk kan gaan. Daarnaast is de totaalprijs afhankelijk van wat voor verf de schilder gebruikt, hoeveel voorbereidend werk er nodig is en of er extra materialen zoals een steiger nodig zijn.

Offertes schilder Rotterdam

Het is belangrijk om altijd van tevoren te controleren of de schilder een prijs per vierkante meter of per uur rekent. In het geval van een uurtarief raden we aan om de schilder een inschatting te laten geven van het aantal uur dat hij nodig heeft. Door offertes bij verschillende schilders in Rotterdam op te vragen weet je precies wat de schilders kunnen bieden en hoeveel het schilderwerk ongeveer zal gaan kosten.

Lees meer 

Wat kost het om het buitenwerk te laten schilderen?


De prijzen om buitenwerk te laten schilderen variëren. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat de schilder tussen de € 35 en € 45 rekent per vierkante meter. Wanneer de buitenschilder een uurtarief hanteert komt dit gemiddeld uit op € 35 tot € 45 per uur.
Het totale bedrag van buitenschilderwerk varieert, afhankelijk van hoe groot je woning is. Buitenschilderwerk voor een appartement kost gemiddeld € 1200 en een tussenwoning kost zo’n € 1600.
Voor een hoekhuis of twee-onder-een-kap woning kun je gemiddeld € 3000 verwachten en voor een vrijstaand huis € 6000. Dit zijn uiteraard slechts gemiddelde prijzen. De werkelijke prijs voor buitenschilderwerk van jouw woning kun je overleggen met het schildersbedrijf.
Uurprijs of vierkante meter-prijs

Wanneer rekent de schildersbedrijf een uurprijs en wanneer rekent hij een vierkante meter-prijs? Dit hangt meestal af van om wat voor schilderwerk het gaat. Het schilderwerk dat makkelijk uit te voeren is, zoals spuitwerk, wordt vaak per m2 berekend. Het maakt dan niet uit hoe lang de schilder bezig is want je betaalt een vast bedrag voor het aantal meters. Bij schilderwerk dat meer gedetailleerd is zal de schilder meestal een uurtarief rekenen. De schilder werkt namelijk langzamer en moet meer oog voor details hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van de kozijnen.

Soms kan het ook verstandig zijn om een totaalprijs af te spreken met de schilder. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen wanneer je de gehele woning wilt laten schilderen. Wanneer het om een grote hoeveelheid werk gaat kun je een goede prijsafspraak met het schildersbedrijf maken. De schilder kan je dan korting geven omdat het om een grote klus gaat. Dit is voor de schilder fijner werken dan dat hij bij veel verschillende huizen langs moet voor kleine klussen.

Om een goede prijs af te spreken met het schildersbedrijf is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie van tevoren te geven. Om hoeveel vierkante meter gaat het? Wat wil je precies laten schilderen? Hoe meer informatie de schilder heeft, des te preciezer kan hij een offerte voor je opstellen met de prijs voor buitenschilderwerk.

Lees meer 

Wat kost het om het binnenwerk te laten schilderen?


De kosten van binnenschilderwerk zijn afhankelijk van de klus en het tarief van de schilder. Maar wat kun je ongeveer verwachten? Bij een uurtarief rekent de schilder gemiddeld € 30 tot € 40 per uur. Als de schilder een vierkante meterprijs rekent kun je gemiddeld € 30 tot € 40 per vierkante meter verwachten voor binnenschilderwerk.
Spuitwerk en sauswerk zijn gemakkelijk en snel uit te voeren voor de schilder.
Gemiddeld kost spuitwerk tussen de € 6 en € 15 per vierkante meter en sauswerk kost tussen de € 10 en € 20 euro per vierkante meter.
Uurprijs of vierkante meter-prijs binnenschilderwerk

Waarom rekenen binnenschilders soms een prijs per uur en soms per vierkante meter? Dit is afhankelijk van wat voor soort klus het is. Sommige schildersklussen kunnen snel worden uitgevoerd. Het spuiten of sauzen van de muren en het plafond bijvoorbeeld. De schilder zal dan meestal een prijs per vierkante meter afspreken. Voor klussen die meer tijd in beslag nemen zal de schilder liever een prijs per uur willen afspreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verven van de trap of van de kozijnen. Dit gaat om een klein aantal vierkante meters, maar het werk moet nauwkeurig worden uitgevoerd en neemt tijd in beslag.

Totaalprijs afspreken

De schilder zal vaak een prijs per uur of per meter willen rekenen. Maar wanneer het om grotere oppervlakken gaat kun je ook een totaalprijs afspreken met de binnenschilder. Omdat je de schilder meer werkt biedt zul je waarschijnlijk voordeligere prijsafspraken kunnen maken. Vraag de schilder naar de mogelijkheden en onderhandel over de totaalprijs voordat je akkoord met de offerte gaat.

Prijzen vergelijken

Wij raden aan om altijd de prijzen van verschillende schilders met elkaar te vergelijken. De prijzen lijken soms niet ver uit elkaar te liggen. Maar bij grotere klussen kunnen de aantallen al snel uiteen lopen. Stel je wilt vier muren en een plafond van in totaal 100 m2 laten schilderen. Bij een vierkante meter-prijs van € 30 kom je uit op € 300 in totaal, terwijl je bij een vierkante meter-prijs van € 40 uitkomt op een totaalprijs van € 400. Deze laatste prijs valt maar liefst 33% hoger uit. Dat geld kun je dus gemakkelijk besparen door een vergelijking te maken.

Lees meer 

Wat is het beste schildersbedrijf in Rotterdam?


Wie de beste schilder voor jouw klus in Rotterdam is hangt af van een aantal verschillende factoren en wat voor schilderwerk je zoekt. Over het algemeen kun je kijken naar de achtergrond en ervaring van de schilder.
Als de schilder veel ervaring heeft en gecertificeerd is kun je verwachten dat hij schilderwerk van hoge biedt. Daarnaast kun je ook naar de reviews kijken.
Je kunt online reviews zoeken of navragen bij vrienden en familie of ze ervaring hebben met het betreffende schildersbedrijf.
Gespecialiseerde schildersbedrijven

Het antwoord op de vraag wie de beste schilder in Rotterdam is hangt deels af van waar je naar op zoek bent. Sommige schilders bieden allerlei soorten schilderwerk aan terwijl andere schildersbedrijven gespecialiseerd zijn in een bepaald soort schilderwerk. Het kan zo zijn dat de beste binnenschilder niet per se het beste buitenschilderwerk levert. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar schilderwerk in de winter? Dan wil je weten wie de beste winterschilder is.

Om het beste schildersbedrijf te vinden kun je ook kijken naar de techniek die nodig is om het gewenste resultaat te krijgen. Moeten de muren gesaust of gespoten worden? Wil je dat de trap ook wordt geschilderd? En moet de verf van de kozijnen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht? Zoek een schilder die het beste bij jouw specifieke klus past.

Voordeligste schildersbedrijven Rotterdam

Uiteraard speelt de prijs ook mee in de keuze wie de beste schilder in Rotterdam is. Daarom is het verstandig om de prijzen van schildersbedrijven in Rotterdam met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door offertes bij verschillende schildersbedrijven op te vragen. Deze offertes kun je vervolgens naast elkaar leggen om zo te zien welk schildersbedrijf de voordeligste prijs biedt.

Wanneer laten schilderen?

Schilderwerk gaat helaas niet voor eeuwig mee. Op een gegeven moment zul je jouw woning opnieuw moeten laten schilderen. Bij binnenschilderwerk kun je ervan uitgaan dat dit eens in de 8 jaar moet worden uitgevoerd. De verf begint dan van de kozijnen te bladderen en er zullen vochtplekken op het plafond zichtbaar zijn. Sommige oppervlakken zullen zelfs nog vaker moeten worden geschilderd, zoals de trap omdat deze veelvuldig gebruikt wordt. Bij buitenschilderwerk kun je verwachten dat je elke 5 jaar een schildersbedrijf moet inhuren. Dit komt door wisselende weersomstandigheden waaraan het buitenschilderwerk wordt blootgesteld.

Kun je het schilderwerk uitstellen?

Wij krijgen vaak de vraag of je het schilderwerk langer uit kunt stellen. Dit is iets dat wij niet aanraden. Wanneer je het schilderwerk uitstelt zal het steeds minder de oppervlakten eronder beschermen. Wanneer de kozijnen bijvoorbeeld niet vaak genoeg worden geschilderd zijn ze niet beschermd en kan dit leiden tot houtrot. Wanneer dit het geval is zul je de gehele kozijnen moeten vervangen. Dit kost veel meer dan het laten overschilderen. Door op tijd je woning te laten schilderen voorkom je hogere kosten in de toekomst.

Controleer je schilderwerk
Om exact te weten wanneer je woning moet worden geschilderd kun je zelf eens in de 2 jaar je schilderwerk schoonmaken en controleren op beschadigingen. Het schoonmaken kun je eenvoudig doen met water en een doek. Controleer gelijk of er scheurtjes of blaasjes in het schilderwerk zichtbaar zijn of dat je mos- of algaanslag ziet. Controleer met name de hoeken en liggende vlakken. Kijk ook of er plekken zijn waarop de verf aan het loslaten is. Is het schilderwerk beschadigd? Neem dan contact op met een schildersbedrijf.

Onderhoudscontract afsluiten

Een onderhoudscontract is een ideale oplossing om er zeker van te zijn dat je schilderwerk altijd in een goede staat is. Je betaalt meestal een maandelijks bedrag en de schilder komt regelmatig langs om een kijkje te nemen. De schilder controleert of het schilderwerk nog in goede staat is en voert waar nodig reparaties uit. Met een onderhoudscontract kun je de levensduur van je schilderewerk verlengen omdat het altijd in een goede staat verkeerd. Je kunt vaak een onderhoudscontract afsluiten voor een vaste periode van bijvoorbeeld 5, 10 of 15 jaar.

Lees meer Schildersbedrijven Rotterdam

Schildersbedrijven in Den Haag:

Schildersbedrijf diensten: Schildersbedrijven in Den Haag bieden een breed scala aan diensten, waaronder binnen- en buitenschilderwerk, behangen, wandafwerking, houtrotreparatie, spuitwerk en kleuradvies. Sommige bedrijven kunnen ook aanvullende services aanbieden, zoals onderhoudsschilderwerk, renovatieschilderwerk en decoratieve schildertechnieken.

Ervaring en expertise: Veel schildersbedrijven in Den Haag hebben ervaren schilders met expertise in verschillende soorten schilderwerk. Ze hebben kennis van de juiste technieken, materialen en kleurkeuzes om hoogwaardige resultaten te bereiken.

Certificering en kwaliteit: Betrouwbare schildersbedrijven streven naar kwaliteit en professionaliteit. Ze kunnen gecertificeerd zijn door brancheorganisaties zoals OnderhoudNL, wat aangeeft dat ze voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en vakmanschap.

Referenties en recensies: Het is een goed idee om referenties van schildersbedrijven in Den Haag te controleren en recensies van eerdere klanten te lezen. Dit kan je een idee geven van de kwaliteit van hun werk, betrouwbaarheid en klantenservice.

Offertes en prijsstelling: Het is gebruikelijk om offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven in Den Haag om prijzen en diensten te vergelijken. De offerte moet details bevatten over het te schilderen oppervlak, de gebruikte materialen, de duur van het project en de totale kosten.

Garantie: Vraag naar de garantievoorwaarden van het schildersbedrijf. Veel professionele bedrijven bieden garanties op hun werk, zoals een bepaalde periode waarin eventuele gebreken kosteloos worden hersteld.

Lokale regelgeving: Houd rekening met eventuele lokale regelgeving met betrekking tot schilderwerk, zoals vergunningen of beperkingen met betrekking tot buitenschilderwerk in historische wijken.

TIPTip: Het is belangrijk om een betrouwbaar en professioneel schildersbedrijf te kiezen dat aan je specifieke behoeften voldoet. Neem de tijd om verschillende bedrijven te onderzoeken, offertes op te vragen en persoonlijk contact op te nemen om je wensen en verwachtingen te bespreken voordat je een definitieve keuze maakt.

Plaatsen in de buurt

×