logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Zuid-Holland > Dordrecht


Schildersbedrijven in Dordrecht

Vind een schildersbedrijf of schilder in Dordrecht? Dan hoef je niet langer te zoeken. Wij bieden op deze website het meest complete overzicht van schildersbedrijven in Dordrecht voor al jouw schilderwerk.
In ons bestand vind je schilders in Dordrecht voor zowel schilderwerk binnen als buiten:
  • Bij binnenschilderwerk kun je denken aan het schilderen van de muren, maar ook het schilderen van de deuren en kozijnen. De schilder werkt met verschillende schildertechnieken, zoals sausen en spuiten. Wij raden aan om elke 7 tot 10 jaar het schilderwerk te laten uitvoeren door een professionele binnenschilder. De schilder kan je advies op maat geven over schilderwerk voor jouw woning.
  • Bij buitenschilderwerk kun je denken aan het laten schilderen van de kozijnen en de dakkapel door een schilder. Wij raden aan om het schilderwerk buiten vaker te laten uitvoeren. Idealiter is dit elke 4 tot 5 jaar, omdat dit schilderwerk sneller wordt aangetast door het klimaat. Houdt er rekening mee dat het schilderwerk buiten meer kan kosten doordat de schilder vaak een steiger mee moet nemen en speciale verf moet gebruiken. De buitenschilder kan je hierover advies geven.
  • Je kunt via onze website gemakkelijk schilders in de omgeving Dordrecht vinden. En je hoeft niet zelf te zoeken. Je kunt eenvoudig via ons offerteformulier laten weten naar wat voor schilderwerk je op zoek bent. Wij zetten je wensen uit bij een aantal schilders in Dordrecht, die je vervolgens hun offertes met prijsopgaven doorsturen. Je kunt de offertes van de diverse schilders in Dordrecht zelf vergelijken en schilderwerk met de beste prijs kiezen.
Lees meer
 
 
Schildersbedrijf
Plaats
01

Goudriaan Schilderwerken
Maasstraat 150, Dordrecht
Tel: 06-20507251
Jaren werkzaam: 15 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+3km)

01

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Goudriaan Schilderwerken is gevestigd in Dordrecht (Zuid Holland). Ons werkgebied bestrijkt voornamelijk de provincie Zuid Holland. U kunt bij ons terecht voor schilderwerk en bijbehorende onderhoudswerkzaamheden zoals: * binnenschilderwerk * buitenschilderwerk * sauswerk * behangwerk * houtrotreparatie * overige werkzaamheden Goudriaan Schilderwerken uit Dordrecht beschikt over meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van binnen- en buitenschilderwerk.

02

Schildersbedrijf Wilfred vd Laars
Vorensaterstraat 79, Dordrecht
Tel: 078-6131435
Jaren werkzaam: 23 jaar
5
werknemers

 Dordrecht
(+1km)

02

glaszetten
spuitwerk
dakcoating
behangen
monumentale panden
winterkorting
kleuradvies

Extra informatie:
Schildersbedrijf Wilfred van der Laars kan bogen op ruim 50 jaar schilderservaring. In 1952 begon vader, Peter van der Laars, als schildersleerling. Al in 1965 startte Peter van der Laars, samen met zijn broer Wim, Schildersbedrijf Gebroeders van der Laars B.V. In 1977 was er al sprake van een familiebedrijf, toen de schoonzoon van Peter van der Laars en de zoon en schoonzoon van broer Wim in dienst traden.

03

Eigenhaard Schildersbedrijf
Eigenhaard 2, Dordrecht
Tel: 06-46240020
Jaren werkzaam: 19 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+1km)

03

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Onze diensten Onze schilderdiensten uit Dordrecht kunnen wij voor diverse doeleinden inzetten. Als u op het punt staat om uw pand te verkopen wilt u natuurlijk wel dat dit er representatief uitziet. Ons bedrijf uit Dordrecht heeft de nodige schildersdiensten voor u om uw pand weer in de oorspronkelijke glorie te herstellen. Zo ziet het er weer fris en als nieuw uit. Hierdoor wordt onder andere de verkoop van uw huis vergemakkelijkt.

04

A J de Kruyf Schildersbedrijf
Bloemstraat 1, Dordrecht
Tel: 078-6132403
Jaren werkzaam: 25 jaar
2
werknemers

 Dordrecht
(+1km)

04

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
A J de Kruyf Schildersbedrijf in Dordrecht Wij zijn een lokaal werkend bedrijf in Dordrecht, voornamelijk werkzaam in de particuliere sector. Met oog voor detail, klantgericht denken, en gedegen advies zijn wij sinds 1 januari 1999 bezig om een tevreden klantenkring te voorzien. van vakwerk, op alle gebieden.Van onderhoud tot complete renovatie aan Uw woning.Zodat deze weer de uitstraling krijgt die bij onze klanten past.

05

Steeg Schilderwerken
Mina Kruseman-erf 294, Dordrecht
Tel: 078-6162196
Jaren werkzaam: 18 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+5km)

05

glaszetten
behangen
kleuradvies

Certificering / branche organisatie:
FOSAG

Extra informatie:
Steeg Schilderwerken te Dordrecht Steeg Schilderwerken is een jonge, groeiende onderneming gevestigd in Dordrecht die zich voornamelijk bezig houdt met schilderwerk voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Wij werken samen met een vast team vaklieden, waardoor wij ook bouwkundige werkzaamheden kunnen uitvoeren zoals o.a. Verbouwing & renovatie, Onderhoud & reparatie, Montage.

06

Schildersbedrijf A Nellen BV
Johan Wagenaarstraat 10, Dordrecht
Tel: 078-6143912
Jaren werkzaam: 40 jaar
4
werknemers

 Dordrecht
(+2km)

06

glaszetten
behangen
winterkorting
kleuradvies

Certificering / branche organisatie:
Onderhoud NL

Extra informatie:
Schildersbedrijf A Nellen BV uit Dordrecht is een vakbekwame onderneming met een goede naam en faam, gespecialiseerd in de deskundige uitvoering van uw werkzaamheden, tegen een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Service, kwaliteit en continuïteit staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij ook een prima reputatie opgebouwd.

07

De Goede Schilders
Jan Valsterweg 61, Dordrecht
Tel: 078-6135335
Jaren werkzaam: >100 jaar
2
werknemers

 Dordrecht
(+2km)

07

glaszetten
stucen
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
De Goede Schilders in Dordrecht. Duurzaam onderhoud van vastgoed! De Goede Schilders uit Dordrecht is een middengroot schilders- en onderhoudsbedrijf met vestigingen in Vlaardingen en Dordrecht en ruim 100 medewerkers. Het bedrijf uit Dordrecht richt zich op het uitvoeren van (onderhouds)schilderwerk en aanvullende bouwkundige activiteiten aan onroerend goed.

08

Sandens schilderwerk
Cannenburg 102, Dordrecht
Tel: 06-21464697

 Dordrecht
(+3km)

08

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Altijd een hoogwaardig eindproduct Sandens Schilderwerk is een schildersbedrijf dat hoogwaardig schilderwerk aflevert. Onze vakman heeft ruime ervaring en expertise in huis om uw klus naar tevredenheid te klaren. Niet alleen levert hij de resultaten die u van een echte vakman kunt verwachten, ook beschikt hij over een uitstekend gevoel voor communicatie, zodat uw project zo gestroomlijnd mogelijk gerealiseerd wordt.

09

Ferry Kooij Schilderdiensten
Mina Kruseman erf 227, Dordrecht
Tel: 06-22535222
Jaren werkzaam: 14 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+4km)

09

glaszetten
stucen
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Ferry Kooij Schilderdiensten Dordrecht Na jaren in loondienst bij een gerenommeerd schildersbedrijf uit Dordrecht heeft Ferry Kooij in 2000 de stap gezet om zelfstandig te worden. Vanaf die tijd heeft Ferry een ruim klantenbestand opgebouwd en een goed team van schilders om zich heen verzameld. Met deze schilders bent u van harte welkom voor zowel een kleine als grote schilderklus. Ferry vind het belangrijk dat er netjes gewerkt wordt en dat klanten op hem kunnen bouwen.

10

Van Zweeden Schilderwerken
Damstraat 5, Dordrecht
Tel: 06-36187650
Jaren werkzaam: 16 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+2km)

10

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Van Zweeden Schilderwerken is een dynamisch schildersbedrijf in Dordrecht dat zich richt op hoogwaardig schilderwerk, zowel binnen als buiten. Service en specialisme zijn twee woorden die bij ons hoog in het vaandel staan. Met deze mengverhouding maken wij van elk project een succes. Op onze website laten we u graag een aantal van onze successen zien. Het schilderen van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het 6%-tarief.

11

HP Totaal Schilders
Krommedijk 189, Dordrecht
Tel: 078 6141822
Jaren werkzaam: 47 jaar
2
werknemers

 Dordrecht
(+1km)

11

timmerwerk
behangen

Extra informatie:
Hp Totaal Schilders is een klein ondernemend bedrijf gevestigd in Dordrecht dat streeft naar perfectie op het gebied van schilder- en timmerwerk. Bij ons vindt u wat u zoekt, wij passen ons aan naar uw wensen. Zo kunnen wij iedereen het gewenste bieden voor een betaalbare prijs, al meer dan 25 jaar. Kwaliteit en service staan bij ons op nummer 1. Of u nu particulier of als bedrijf schilderwerk uit wilt laten voeren, een grote of kleine klus, Hp Totaal Schilders kan het voor u regelen.

12

Roza Vastgoedonderhoud Zuid B.V.
Leeghwaterstraat 25, Dordrecht
Tel: 078-6171444
Jaren werkzaam: 27 jaar
20
werknemers

 Dordrecht
(+4km)

12

Extra informatie:
Het onderhouden van vastgoed waaronder het uitvoeren van schilder- en afwerk werkzaamheden alsmede alle overige werkzaamheden welke hiermee verband houden; holding- en financieringsactiviteiten

13

Van der Vlies Schilders
Zuidendijk 236, Dordrecht
Tel: 0651169830
Jaren werkzaam: 33 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+2km)

13

Extra informatie:
Schilders-, behangers- en glaszettersbedrijf.

14

Schilderwerken I.D.R.
Atmosfeerstraat 141, Dordrecht
Tel: 0788796358
Jaren werkzaam: 15 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+3km)

14

Extra informatie:
Schildersbedrijf. Vastgoedonderhoud. Verhuur.

15

Iris Coating and Industrial Services B.V.
Einsteinstraat 67, Dordrecht
Tel: 078-6521176
Jaren werkzaam: 30 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+4km)

15

16

Constructif Projectschilders B.V.
Merwedestraat 86, Dordrecht
Tel: 078-6165205
Jaren werkzaam: 12 jaar
3
werknemers

 Dordrecht
(+3km)

16

Extra informatie:
Het uitvoeren van schilders- en onderhoudswerk met betrekking tot nieuwbouw, projectwoningen en utiliteitsbouw. Het verrichten van onderhoudswerkzaamheden met betrekking tot onroerende zaken, in het bijzonder gevelonderhoud. het opmaken van onderhoudsplannen volgens resultaatgericht samenwerken (RGS)

17

V&V Schilders B.V.
Burgemeester Jaslaan 19, Dordrecht
Tel: 078-6161791
Jaren werkzaam: 17 jaar

 Dordrecht
(+2km)

17

18

MVD Schilders B.V.
Daltonstraat 30, Dordrecht
Tel: 078 6174749
Jaren werkzaam: 14 jaar
2
werknemers

 Dordrecht
(+4km)

18

19

Kayaalp B.V.
Marthinus Steynstraat 35, Dordrecht
Tel: 06-85111563

 Dordrecht
(+1km)

19

Extra informatie:
Het exploiteren van een schilder- en straalbedrijf in de metaalsector, alsmede oppervlaktebehandeling en bekleden van metalen

20

C. de Bruin - Schilderswerken
Aventurijn 232, Dordrecht
Jaren werkzaam: 19 jaar
5
werknemers

 Dordrecht
(+5km)

20

Extra informatie:
Het schilderen van woonhuizen en bedrijfspanden en glaszetten en deuren en kozijnen; behangers- bedrijf. Reinigen en conserveren van kunstof en alluminium kozijnen. Houtrotsanering.

21

Gerard Siemons schilders- en afwerkingsbedrijf
Pijnenburg 60, Dordrecht
Jaren werkzaam: 21 jaar
2
werknemers

 Dordrecht
(+3km)

21

Extra informatie:
Schilderwerk binnen en buiten, wanddecoratie aanbrengen, beroepsvaart/scheepsbouw conserveren, jachten onderhoud schilderen, hout(rot) reparatie verrichten

22

Dekker Totaal Onderhoud
Rudyard Kipling-erf 219, Dordrecht
Jaren werkzaam: 22 jaar
2
werknemers

 Dordrecht
(+4km)

22

Extra informatie:
Schilderswerken, houtrot-renovatiebedrijf en diverse timmerwerkzaamheden.

23

VGD Schilders
Haringvlietstraat 20, Dordrecht
Tel: 0629527301
Jaren werkzaam: 9 jaar
2
werknemers

 Dordrecht
(+4km)

23

24

Pluijmert schilders
Merbau 211, Dordrecht
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+3km)

24

Extra informatie:
Schilderwerkzaamheden. Bouw,- schilder technisch adviseur.

25

Schildersbedrijf Vogelaar
Rijksstraatweg 186, Dordrecht
Tel: 078 6312357
Jaren werkzaam: 17 jaar
1
werknemer

 Dordrecht
(+8km)

25

Veelgestelde vragen

Wat zijn de taken van een schildersbedrijf?


Een schildersbedrijf voorziet je woning van een nieuwe uitstraling. De hoofdtaak van een schilder is voornamelijk de verschillende oppervlakken in je woning van een nieuwe verflaag te voorzien.
Daarnaast behoren tot de taken het voorbereiden van de ondergrond, het geven van persoonlijk advies over verfsoorten en technieken en het onderhouden van het schilderwerk zodat het langer meegaat. De schilder kan zowel worden ingehuurd voor binnenschilderwerk als buitenschilderwerk.
Meer taken van een schildersbedrijf

Je kunt verwachten dat een schildersbedrijf een breed aanbod aan schilderwerk aan kan bieden. Zo kan de schilder allerlei ondergronden - zoals hout, kunststof en metaal - van een nieuwe verflaag voorzien. De schilder kan de muren sauzen of spuiten en daarnaast ook losse objecten zoals meubels schilderen. Als het schilderwerk beschadigd is kun je de schilder bellen voor een reparatie. De schilder maakt een inschatting van wat er moet worden gerepareerd. De schilder kan de verflaag bijwerken of eerst de oude verflaag verwijderen als dit nodig is. Heb je liever behang dan verf op je muur? Sommige schilders kunnen ook voor je behangen. Vraag de schilder wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Gespecialiseerde schildersbedrijven

Wat de schilder precies kan bieden is ook afhankelijk van waarin hij gespecialiseerd is. De binnenschilder is voornamelijk gespecialiseerd in het schilderen van de binnenmuren, het plafond, de kozijnen, de deuren en de trap. De buitenschilder kan de raamkozijnen en de deuren voor je schilderen, maar is daarnaast ook gespecialiseerd in het verven van de gevel, de schutting, de dakgoten en de schuur. Wil je tijdens de wintermaanden je woning aan de buitenkant laten schilderen? Het schilderen van de woning tijdens de wintermaanden behoort tot het takenpakket van de winderschilder.

Schilder vinden

Wil je meer informatie over de taken van een schilder? Wij raden aan om offertes op te vragen. Door meer informatie op te vragen kun je erachter komen welke taken een schilder wel en niet voor je kan uitvoeren. Hoe beter je een idee van de klus hebt, des te beter kan de schilder je advies geven. Vraag altijd offertes bij een aantal schilders op om hun taken en diensten te kunnen vergelijken.

Lees meer 

Wat kost een schildersbedrijf in Dordrecht?


De kosten van een schildersbedrijf in Dordrecht kunnen variëren. Je kunt uitgaan van een gemiddeld tarief van € 25 tot € 30 per m2 voor binnenschilderwerk of een uurtarief van gemiddeld € 30 tot €40.
Een buitenschilder rekent over het algemeen een hoger tarief. Je kunt rekenen op gemiddeld € 25 tot € 30 per m2 voor buitenschilderwerk of een uurtarief tussen de € 40 en €55.

De buitenschilder heeft vaak extra materialen nodig en duurdere verf die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Dit zorgt ervoor dat de buitenschilder in Dordrecht een net iets hogere prijs rekent dan de binnenschilder.

Totale kosten

De totale kosten van schilderwerk variëren niet alleen door de uurprijs of vierkante meterprijs van de schilder, maar ook afhankelijk van wat voor soort klus het is. Het schilderen van de gehele woning kost uiteraard meer tijd dan het schilderen van alleen de badkamer. Gedetailleerd schilderwerk dat met de hand moet worden uitgevoerd kan veel tijd in beslag nemen. Het spuiten van grote oppervlakken daarentegen kan redelijk snel worden gedaan. De uurprijs hangt dus af van hoe snel de schilder te werk kan gaan. Daarnaast is de totaalprijs afhankelijk van wat voor verf de schilder gebruikt, hoeveel voorbereidend werk er nodig is en of er extra materialen zoals een steiger nodig zijn.

Offertes schilder Dordrecht

Het is belangrijk om altijd van tevoren te controleren of de schilder een prijs per vierkante meter of per uur rekent. In het geval van een uurtarief raden we aan om de schilder een inschatting te laten geven van het aantal uur dat hij nodig heeft. Door offertes bij verschillende schilders in Dordrecht op te vragen weet je precies wat de schilders kunnen bieden en hoeveel het schilderwerk ongeveer zal gaan kosten.

Lees meer 

Wat kost het om het buitenwerk te laten schilderen?


De prijzen om buitenwerk te laten schilderen variëren. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat de schilder tussen de € 35 en € 45 rekent per vierkante meter. Wanneer de buitenschilder een uurtarief hanteert komt dit gemiddeld uit op € 35 tot € 45 per uur.
Het totale bedrag van buitenschilderwerk varieert, afhankelijk van hoe groot je woning is. Buitenschilderwerk voor een appartement kost gemiddeld € 1200 en een tussenwoning kost zo’n € 1600.
Voor een hoekhuis of twee-onder-een-kap woning kun je gemiddeld € 3000 verwachten en voor een vrijstaand huis € 6000. Dit zijn uiteraard slechts gemiddelde prijzen. De werkelijke prijs voor buitenschilderwerk van jouw woning kun je overleggen met het schildersbedrijf.
Uurprijs of vierkante meter-prijs

Wanneer rekent de schildersbedrijf een uurprijs en wanneer rekent hij een vierkante meter-prijs? Dit hangt meestal af van om wat voor schilderwerk het gaat. Het schilderwerk dat makkelijk uit te voeren is, zoals spuitwerk, wordt vaak per m2 berekend. Het maakt dan niet uit hoe lang de schilder bezig is want je betaalt een vast bedrag voor het aantal meters. Bij schilderwerk dat meer gedetailleerd is zal de schilder meestal een uurtarief rekenen. De schilder werkt namelijk langzamer en moet meer oog voor details hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van de kozijnen.

Soms kan het ook verstandig zijn om een totaalprijs af te spreken met de schilder. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen wanneer je de gehele woning wilt laten schilderen. Wanneer het om een grote hoeveelheid werk gaat kun je een goede prijsafspraak met het schildersbedrijf maken. De schilder kan je dan korting geven omdat het om een grote klus gaat. Dit is voor de schilder fijner werken dan dat hij bij veel verschillende huizen langs moet voor kleine klussen.

Om een goede prijs af te spreken met het schildersbedrijf is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie van tevoren te geven. Om hoeveel vierkante meter gaat het? Wat wil je precies laten schilderen? Hoe meer informatie de schilder heeft, des te preciezer kan hij een offerte voor je opstellen met de prijs voor buitenschilderwerk.

Lees meer 

Wat kost het om het binnenwerk te laten schilderen?


De kosten van binnenschilderwerk zijn afhankelijk van de klus en het tarief van de schilder. Maar wat kun je ongeveer verwachten? Bij een uurtarief rekent de schilder gemiddeld € 30 tot € 40 per uur. Als de schilder een vierkante meterprijs rekent kun je gemiddeld € 30 tot € 40 per vierkante meter verwachten voor binnenschilderwerk.
Spuitwerk en sauswerk zijn gemakkelijk en snel uit te voeren voor de schilder.
Gemiddeld kost spuitwerk tussen de € 6 en € 15 per vierkante meter en sauswerk kost tussen de € 10 en € 20 euro per vierkante meter.
Uurprijs of vierkante meter-prijs binnenschilderwerk

Waarom rekenen binnenschilders soms een prijs per uur en soms per vierkante meter? Dit is afhankelijk van wat voor soort klus het is. Sommige schildersklussen kunnen snel worden uitgevoerd. Het spuiten of sauzen van de muren en het plafond bijvoorbeeld. De schilder zal dan meestal een prijs per vierkante meter afspreken. Voor klussen die meer tijd in beslag nemen zal de schilder liever een prijs per uur willen afspreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verven van de trap of van de kozijnen. Dit gaat om een klein aantal vierkante meters, maar het werk moet nauwkeurig worden uitgevoerd en neemt tijd in beslag.

Totaalprijs afspreken

De schilder zal vaak een prijs per uur of per meter willen rekenen. Maar wanneer het om grotere oppervlakken gaat kun je ook een totaalprijs afspreken met de binnenschilder. Omdat je de schilder meer werkt biedt zul je waarschijnlijk voordeligere prijsafspraken kunnen maken. Vraag de schilder naar de mogelijkheden en onderhandel over de totaalprijs voordat je akkoord met de offerte gaat.

Prijzen vergelijken

Wij raden aan om altijd de prijzen van verschillende schilders met elkaar te vergelijken. De prijzen lijken soms niet ver uit elkaar te liggen. Maar bij grotere klussen kunnen de aantallen al snel uiteen lopen. Stel je wilt vier muren en een plafond van in totaal 100 m2 laten schilderen. Bij een vierkante meter-prijs van € 30 kom je uit op € 300 in totaal, terwijl je bij een vierkante meter-prijs van € 40 uitkomt op een totaalprijs van € 400. Deze laatste prijs valt maar liefst 33% hoger uit. Dat geld kun je dus gemakkelijk besparen door een vergelijking te maken.

Lees meer 

Wat is het beste schildersbedrijf in Dordrecht?


Wie de beste schilder voor jouw klus in Dordrecht is hangt af van een aantal verschillende factoren en wat voor schilderwerk je zoekt. Over het algemeen kun je kijken naar de achtergrond en ervaring van de schilder.
Als de schilder veel ervaring heeft en gecertificeerd is kun je verwachten dat hij schilderwerk van hoge biedt. Daarnaast kun je ook naar de reviews kijken.
Je kunt online reviews zoeken of navragen bij vrienden en familie of ze ervaring hebben met het betreffende schildersbedrijf.
Gespecialiseerde schildersbedrijven

Het antwoord op de vraag wie de beste schilder in Dordrecht is hangt deels af van waar je naar op zoek bent. Sommige schilders bieden allerlei soorten schilderwerk aan terwijl andere schildersbedrijven gespecialiseerd zijn in een bepaald soort schilderwerk. Het kan zo zijn dat de beste binnenschilder niet per se het beste buitenschilderwerk levert. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar schilderwerk in de winter? Dan wil je weten wie de beste winterschilder is.

Om het beste schildersbedrijf te vinden kun je ook kijken naar de techniek die nodig is om het gewenste resultaat te krijgen. Moeten de muren gesaust of gespoten worden? Wil je dat de trap ook wordt geschilderd? En moet de verf van de kozijnen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht? Zoek een schilder die het beste bij jouw specifieke klus past.

Voordeligste schildersbedrijven Dordrecht

Uiteraard speelt de prijs ook mee in de keuze wie de beste schilder in Dordrecht is. Daarom is het verstandig om de prijzen van schildersbedrijven in Dordrecht met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door offertes bij verschillende schildersbedrijven op te vragen. Deze offertes kun je vervolgens naast elkaar leggen om zo te zien welk schildersbedrijf de voordeligste prijs biedt.

Wanneer laten schilderen?

Schilderwerk gaat helaas niet voor eeuwig mee. Op een gegeven moment zul je jouw woning opnieuw moeten laten schilderen. Bij binnenschilderwerk kun je ervan uitgaan dat dit eens in de 8 jaar moet worden uitgevoerd. De verf begint dan van de kozijnen te bladderen en er zullen vochtplekken op het plafond zichtbaar zijn. Sommige oppervlakken zullen zelfs nog vaker moeten worden geschilderd, zoals de trap omdat deze veelvuldig gebruikt wordt. Bij buitenschilderwerk kun je verwachten dat je elke 5 jaar een schildersbedrijf moet inhuren. Dit komt door wisselende weersomstandigheden waaraan het buitenschilderwerk wordt blootgesteld.

Kun je het schilderwerk uitstellen?

Wij krijgen vaak de vraag of je het schilderwerk langer uit kunt stellen. Dit is iets dat wij niet aanraden. Wanneer je het schilderwerk uitstelt zal het steeds minder de oppervlakten eronder beschermen. Wanneer de kozijnen bijvoorbeeld niet vaak genoeg worden geschilderd zijn ze niet beschermd en kan dit leiden tot houtrot. Wanneer dit het geval is zul je de gehele kozijnen moeten vervangen. Dit kost veel meer dan het laten overschilderen. Door op tijd je woning te laten schilderen voorkom je hogere kosten in de toekomst.

Controleer je schilderwerk
Om exact te weten wanneer je woning moet worden geschilderd kun je zelf eens in de 2 jaar je schilderwerk schoonmaken en controleren op beschadigingen. Het schoonmaken kun je eenvoudig doen met water en een doek. Controleer gelijk of er scheurtjes of blaasjes in het schilderwerk zichtbaar zijn of dat je mos- of algaanslag ziet. Controleer met name de hoeken en liggende vlakken. Kijk ook of er plekken zijn waarop de verf aan het loslaten is. Is het schilderwerk beschadigd? Neem dan contact op met een schildersbedrijf.

Onderhoudscontract afsluiten

Een onderhoudscontract is een ideale oplossing om er zeker van te zijn dat je schilderwerk altijd in een goede staat is. Je betaalt meestal een maandelijks bedrag en de schilder komt regelmatig langs om een kijkje te nemen. De schilder controleert of het schilderwerk nog in goede staat is en voert waar nodig reparaties uit. Met een onderhoudscontract kun je de levensduur van je schilderewerk verlengen omdat het altijd in een goede staat verkeerd. Je kunt vaak een onderhoudscontract afsluiten voor een vaste periode van bijvoorbeeld 5, 10 of 15 jaar.

Lees meer Schildersbedrijven Dordrecht

Dordrecht is een stad in Zuid-Holland, Nederland, en er zijn verschillende schildersbedrijven actief in het gebied. Deze bedrijven bieden een scala aan diensten aan, zoals binnen- en buitenschilderwerk, behangen, decoratieve schildertechnieken en renovatiewerkzaamheden. Ze werken vaak zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven.

Bij het kiezen van een schildersbedrijf in Dordrecht, zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden:

Ervaring en expertise: Controleer de ervaring en expertise van het schildersbedrijf. Vraag naar referenties en bekijk eventueel hun eerdere werk om een idee te krijgen van de kwaliteit die ze leveren.

Vergunningen en verzekeringen: Zorg ervoor dat het schildersbedrijf de benodigde vergunningen heeft om het werk uit te voeren. Controleer ook of ze verzekerd zijn voor eventuele schade die tijdens het schilderproces kan optreden.

Offertes en prijzen: Vraag offertes aan bij verschillende schildersbedrijven en vergelijk de prijzen. Let op dat de laagste prijs niet altijd de beste keuze is. Kijk ook naar de kwaliteit van het werk en de materialen die ze gebruiken.

Klantbeoordelingen: Bekijk online beoordelingen en feedback van eerdere klanten om een beter beeld te krijgen van de reputatie van het schildersbedrijf.

Garantie: Informeer naar de garantie die het schildersbedrijf biedt op het geleverde werk. Het is belangrijk om te weten wat er gebeurt als er na het schilderproces problemen optreden.

Je kunt ook contact opnemen met lokale brancheverenigingen of organisaties zoals de Koninklijke Vereniging van Ondernemers in het Schilders- en Afwerkingsbedrijf (VVBHUS) voor meer informatie over erkende schildersbedrijven in Dordrecht.

Het is altijd een goed idee om persoonlijk contact op te nemen met verschillende schildersbedrijven, je wensen te bespreken en offertes aan te vragen om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw behoeften en budget.

Plaatsen in de buurt

×