logo
schildersbedrijf achtergrond
Zoek schildersbedrijf voorZoek schildersbedrijf in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek bedrijf voorPlaats+
Home > Noord-Holland > Amsterdam


Schildersbedrijven in Amsterdam

Vind een schildersbedrijf of schilder in Amsterdam? Dan hoef je niet langer te zoeken. Wij bieden op deze website het meest complete overzicht van schildersbedrijven in Amsterdam voor al jouw schilderwerk.
In ons bestand vind je schilders in Amsterdam voor zowel schilderwerk binnen als buiten:
  • Bij binnenschilderwerk kun je denken aan het schilderen van de muren, maar ook het schilderen van de deuren en kozijnen. De schilder werkt met verschillende schildertechnieken, zoals sausen en spuiten. Wij raden aan om elke 7 tot 10 jaar het schilderwerk te laten uitvoeren door een professionele binnenschilder. De schilder kan je advies op maat geven over schilderwerk voor jouw woning.
  • Bij buitenschilderwerk kun je denken aan het laten schilderen van de kozijnen en de dakkapel door een schilder. Wij raden aan om het schilderwerk buiten vaker te laten uitvoeren. Idealiter is dit elke 4 tot 5 jaar, omdat dit schilderwerk sneller wordt aangetast door het klimaat. Houdt er rekening mee dat het schilderwerk buiten meer kan kosten doordat de schilder vaak een steiger mee moet nemen en speciale verf moet gebruiken. De buitenschilder kan je hierover advies geven.
  • Je kunt via onze website gemakkelijk schilders in de omgeving Amsterdam vinden. En je hoeft niet zelf te zoeken. Je kunt eenvoudig via ons offerteformulier laten weten naar wat voor schilderwerk je op zoek bent. Wij zetten je wensen uit bij een aantal schilders in Amsterdam, die je vervolgens hun offertes met prijsopgaven doorsturen. Je kunt de offertes van de diverse schilders in Amsterdam zelf vergelijken en schilderwerk met de beste prijs kiezen.
Lees meer
 
 
Schildersbedrijf
Plaats
01

Juan Castells schilderwerken
Planciusstraat 71/III, Amsterdam
Tel: 06 15 55 89 35
Jaren werkzaam: 25 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+3km)

01

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Over Juan Castells Alcaraz “Schilderen is de verbinding tussen kleur en de omgeving waar u graag wilt zijn” Juan Castells - meesterschilder en decoratieschilderGeboren in Barcelona in 1960, woon en werk ik sinds 1985 in Nederland. Vanuit mijn Spaanse roots heb ik een enorme dosis passie meegekregen, die de brandstof vormt voor mijn werk als decorateur, restaurateur en huisschilder.

02

J Simons BV Schildersbedrijf
Brouwersgracht 260/BG, Amsterdam
Tel: 020-6220195
Jaren werkzaam: 77 jaar
12
werknemers

 Amsterdam
(+2km)

02

glaszetten
timmerwerk
stucen
behangen
monumentale panden
winterkorting
kleuradvies

Certificering / branche organisatie:
OnderhoudNL OnderhoudNL Onderhoudnl Garantie

Extra informatie:
Schildersbedrijf Simons Wij zijn al ruim 80 jaar een schildersbedrijf, gevestigd in het centrum van Amsterdam. Van monumenten tot nieuwbouw, voor zowel binnen- als buitenschilderwerk, wij staan voor u klaar. Onze klanten bestaan uit particulieren, beheerders van ontroerend goed, bedrijven en vereniging van eigenaren. Kwaliteit van het werk en een langdurige relatie met de klant is voor ons het belangrijkste uitgangspunt.

03

Louis Koelemeijer Schildersbedrijf
Emmy Andriessestraat 428, Amsterdam
Tel: 06 24925797
Jaren werkzaam: 23 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+9km)

03

glaszetten
stucen
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Welkom bij Schildersbedrijf Louis Koelemeijer Schilderbedrijf Louis Koelemeijer is een bedrijf voor al uw schilderwerkzaamheden. Dit kleine bedrijf heeft jarenlange ervaring met grote en kleine schilderklussen voor particulieren, vve's en bedrijven. Het succes steunt op een kleine organisatie, die waar nodig samenwerkt met andere zelfstandigen. Persoonlijk contact en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Schildersbedrijf Louis Koelemeijer.

04

A J Pappot Schilders
Kromme-Mijdrechtstraat 63, Amsterdam
Tel: 020-6426594
Jaren werkzaam: 44 jaar
7
werknemers

 Amsterdam
(+3km)

04

glaszetten
spuitwerk
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
A J Pappot Schilders uit Amsterdam Buitenschilderwerk Uw woonhuis, grachtenpand of bedrijfspand is een kostbaar bezit en het schilderwerk is het visitekaartje. Goed onderhouden schilderwerk is niet alleen mooi, maar straalt ook vertrouwen uit en geeft woongenot. Goed schilderwerk aan uw huis of kantoorpand is altijd een goede investering. Desgewenst kijkt A J Pappot Schilders uit Amsterdam samen met u naar de algehele staat van onderhoud van uw pand.

05

First Class Schilderwerken & Aannemersbedrijf
Postbus 535, Amsterdam
Tel: 020-7748487
Jaren werkzaam: 21 jaar
2
werknemers

 Amsterdam
(+3km)

05

glaszetten
stucen
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Bent u op zoek naar een professioneel schildersbedrijf dat al uw schilderwerk in order maakt? Dan hoeft u niet verder te zoeken, bij First Class Schilderwerken bent u aan het juiste adres. First Class Schilderwerken is een dynamisch onderneming. Met het team leveren wij binnen- en buitenschilderwerk van hoge kwaliteit af. Dat wil zeggen dat het geleverde precies zo is zoals u dat met ons had afgesproken, en dat het natuurlijk duurzaam is.

06

Potgieter Totaalonderhoud BV
Gyroscoopweg 1, Amsterdam
Tel: 020-5061800
Jaren werkzaam: 39 jaar
13
werknemers

 Amsterdam
(+5km)

06

glaszetten
stucen
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Wie is Potgieter Totaalonderhoud BV te Amsterdam? Stiel Groep is in de regio Amsterdam dé bouwtechnische partner voor professionele vastgoedeigenaren en beheerders. Wat doet Potgieter Totaalonderhoud BV in Amsterdam? Service, onderhoud, renovatie of selectieve nieuwbouw? Potgieter Totaalonderhoud BV te Amsterdam stelt graag onze expertise en capaciteit ter beschikking. Onze multidisciplinaire en no-nonsense aanpak staat garant voor een efficiënte planning.

07

Kromhout Schilderwerken BV
Berlaarstraat 24, Amsterdam
Tel: 020-6692150
Jaren werkzaam: 10 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+6km)

07

glaszetten
behangen
winterkorting
kleuradvies

Extra informatie:
Kromhout Schilderwerken BV uit Amsterdam Kromhout Schilderwerken BV is een gedegen, betrouwbaar en solide familiebedrijf uit Amsterdam. Kromhout Schilderwerken BV in Amsterdam staat synoniem voor een hoogwaardige kwaliteit van Uw schilderwerk. In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een vooruitstrevend, goed gekwalificeerd en modern bedrijf uit Amsterdam. Kleur is een belangrijk aspect in het dagelijkse leven, het trekt aan of leidt juist de aandacht af.

08

Westerink Schilders BV
Papaverweg 29/E, Amsterdam
Tel: 020-6328163
Jaren werkzaam: 9 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+4km)

08

glaszetten
behangen
monumentale panden
kleuradvies

Extra informatie:
Erkende schildersbedrijven in Amsterdam? Wij zijn een AF Erkend vakschilder én een team. Erkend vakman in onderhoud en schilderwerk In Amsterdam en omstreken Kwaliteit in schilderen en onderhoud begint met teamwork We vormen een team van bekwame schilders die met passie en gevoel voor kwaliteit hun vak uitoefenen. Allemaal meesters in schilderwerk die werken met professionele producten en de juiste vakkennis.

09

Guido Berensen Schilderwerken
Zeeburgerpad 129, Amsterdam
Tel: 06-16966665

 Amsterdam
(+4km)

09

glaszetten
spuitwerk
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Guido Berensen Schilderwerken te AmsterdamMet meer dan twaalf jaar ervaring in diverse projecten, kan Guido Berensen Schilderwerken te Amsterdam ook u helpen met al uw schilderwerk.Zoekt u een betrouwbaar en flexibel schildersbedrijf in Amsterdam dat hoogwaardige kwaliteit garandeert, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

10

Vakschilders Wisman BV
Pleimuiden 10A, Amsterdam
Tel: 020 - 4110004
Jaren werkzaam: 34 jaar
7
werknemers

 Amsterdam
(+8km)

10

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Welkom bij Vakschilders Wisman BV "Vakschilders Wisman heeft veel ervaring in het leveren van kwalitatief hoogwaardig schilderwerk en overig vastgoedonderhoud." Met wat kunt u bij ons terecht? Wij bieden de volgende diensten aan: -Schilderwerk en Reinigingswerk -Houtrotherstel (preventief en curatief) ...

11

Hofmeester Schildersbedrijf
Roerstraat 29, Amsterdam
Tel: 020-7891324

 Amsterdam
(+3km)

11

glaszetten
stucen
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Hofmeester Schildersbedrijf uit Amsterdam staat al 20 jaar klaar voor al uw schilderwerk! Hofmeester Schildersbedrijf te Amsterdam doet alles op het gebied van schilderwerken en staat al twintig jaar voor vakmanschap, betrouwbaarheid, kwaliteit en voordelige prijzen. Wij schilderen voor Particulieren & Bedrijven. Hofmeester Schildersbedrijf te Amsterdam werkt dan ook niet alleen voor particulieren, maar eveneens voor bedrijven.

12

Schildersbedrijf Bont
Van Slingelandtstraat 10, Amsterdam
Tel: 020 4974066
Jaren werkzaam: 27 jaar
2
werknemers

 Amsterdam
(+3km)

12

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Over Schildersbedrijf Bont uit AmsterdamSchildersbedrijf Bont te Amsterdam is een dynamisch, jong & professioneel schildersbedrijf uit Amsterdam en leveren kwaliteit en maatwerk. Tevens adviseren wij u graag over alle mogelijkheden in schilderwerk. Schildersbedrijf Bont in Amsterdam heeft voldoende ideeën en ervaring om iets speciaals van uw ruimte te maken.

13

Reinders Schilderwerken B.V.
tt. Melaniaweg 6, Amsterdam
Tel: 020 631 29 57
Jaren werkzaam: 89 jaar
26
werknemers

 Amsterdam
(+5km)

13

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Alleen in een vitale omgeving is het goed wonen en werken. Maar behoud van vitaliteit eist echter zorg en toewijding. Al meer dan tachtig jaar bewijst Reinders dat die taak bij haar in vakbekwame en vertrouwde handen is. En daarmee is Reinders een meedenkend partner van woningcorporaties en vastgoedbeleggers die hun woningvoorraad gedurende lange tijd verhuurbaar willen houden.

14

Schildersbedrijf Le Soleil
Anjeliersstraat 135c, Amsterdam
Tel: 06-26318071
Jaren werkzaam: 17 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+2km)

14

glaszetten
behangen
monumentale panden
kleuradvies

Extra informatie:
Schildersbedrijf Le Soleil uit Amsterdam is het bedrijf dat streeft naar perfectie in onderhoud en renovatie van woningen, bedrijfspanden en overig vastgoed in de regio Amsterdam.Ons vakkundig schilderwerk is veel meer dan alleen voor het oog er mooi uitzien! Schildersbedrijf Le Soleil te Amsterdam streeft op basis van een goed overleg met heldere informatie en deskundig advies naar duurzaamheid met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

15

TIFRA schilderwerken b.v.
Postbus 37373, Amsterdam
Tel: (020) 7058719

 Amsterdam
(+4km)

15

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
TIFRA schilderwerken b.v. is gestart op 1 maart 2005. Ons bedrijf verricht onderhoudsschilderwerken in de regio Amsterdam, Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Het heeft ± 12 personen in dienst, waaronder eigen personeel en ZZP'ers. De directeur/eigenaar is Frans van Assem, die voorheen 28 jaar werkzaam is geweest als projectleider afdeling onderhoud bij een schildersbedrijf.

16

Ben Haselaar Schildersbedrijf
Bertus van Grouwstraat 11/HS, Amsterdam
Tel: 020-6116891
Jaren werkzaam: 37 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+4km)

16

glaszetten
behangen
winterkorting
kleuradvies
17

H A Keijzer Behang- en Wandafwerking
Van Noordtkade 7/E, Amsterdam
Tel: 020-6880827
Jaren werkzaam: 37 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+3km)

17

glaszetten
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Schilderwerk in Amsterdam Bij ons schildersbedrijf staat kwaliteit voorop. Door het werken met kwaliteitsproducten, waarbij we rekening houden met het nederlandse klimaat is ons schilderwerk is van een hoge kwaliteit en heeft een lange levensduur. Door het regelmatig bijhouden van uw schilderwerk bespaart u uiteindelijk kosten.

18

Schilders -plein
Gyroscoopweg 120, Amsterdam
Tel: 020 6673070

 Amsterdam
(+5km)

18

glaszetten
stucen
behangen
kleuradvies

Extra informatie:
Schildersplein Bij ons kunt u terecht voor binnenschilderwerk, buitenschilderwerk en sauswerk. We verrichten alle voorkomen schilderswerkzaamheden zoals VvE onderhoud, wand en plafondafwerkingen en houtrotherstel. Onze jarenlange ervaring als schilders kenmerkt zich door onze hoge mate van professionaliteit en deskundigheid. We hebben gediplomeerde vaklieden in diensten die uw klus van a tot z in goede banen gaan leiden.

19

Bastro Schilders- en Stucadoorsbedrijf B.V.
Portsmuiden 36, Amsterdam
Tel: 062 4810023
Jaren werkzaam: 23 jaar
3
werknemers

 Amsterdam
(+8km)

19

Extra informatie:
Schilders-, stucadoors- en onderhoudsbedrijf, het (doen) verrichten van schilders- en stucadoors- en herstelwerkzaamheden

20

Bonetti's Painting
Hectorstraat 3, Amsterdam
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+3km)

20

21

Wout Schilderwerken
Buikslotermeerdijk 35, Amsterdam
Jaren werkzaam: 6 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+5km)

21

22

SB NieuwHolland
Bos en Lommerweg 61, Amsterdam
Tel: 06-22083398
Jaren werkzaam: 4 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+3km)

22

Extra informatie:
Schilders-, glaszetters- en stukadoorsbedrijf.

23

Bram Jonker Amsterdam
Churchill-laan 230, Amsterdam
Jaren werkzaam: 9 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+2km)

23

Extra informatie:
Schilderen en schoonmaken van interieurs van gebouwen.

24

The Paint Job
Lodewijk Tripstraat 11, Amsterdam
Jaren werkzaam: 10 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+2km)

24

25

Schildersduo
Chris Lebeaustraat 5, Amsterdam
Jaren werkzaam: 11 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+4km)

25

26

Burger Schilderwerken
Admiralengracht 6, Amsterdam
Jaren werkzaam: 21 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+2km)

26

Extra informatie:
Schilderwerkzaamheden, (klein) aanneemwerk, acteren, dichten en performen

27

Barry's Schilderwerken
Madurastraat 66, Amsterdam
Jaren werkzaam: 16 jaar
1
werknemer

 Amsterdam
(+4km)

27

28

Schildersunited B.V.
Cornelis Roobolstraat 19, Amsterdam
Tel: 06-50882363
Jaren werkzaam: 4 jaar
2
werknemers

 Amsterdam
(+6km)

28

Extra informatie:
Het (doen) uitoefenen van schilderwerken, stukadoorswerkzaamheden en bouw- en afbouwwerkzaamheden.

29

Kneppers Schildersbedrijf B.V.
Ketelstraat 5, Amsterdam
Tel: 020-6322621
Jaren werkzaam: 17 jaar
7
werknemers

 Amsterdam
(+4km)

29

Extra informatie:
De uitoefening van het schildersbedrijf, voornamelijk en meer in het bijzonder ten behoeve van restauratie en onderhoud van monumenten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de taken van een schildersbedrijf?


Een schildersbedrijf voorziet je woning van een nieuwe uitstraling. De hoofdtaak van een schilder is voornamelijk de verschillende oppervlakken in je woning van een nieuwe verflaag te voorzien.
Daarnaast behoren tot de taken het voorbereiden van de ondergrond, het geven van persoonlijk advies over verfsoorten en technieken en het onderhouden van het schilderwerk zodat het langer meegaat. De schilder kan zowel worden ingehuurd voor binnenschilderwerk als buitenschilderwerk.
Meer taken van een schildersbedrijf

Je kunt verwachten dat een schildersbedrijf een breed aanbod aan schilderwerk aan kan bieden. Zo kan de schilder allerlei ondergronden - zoals hout, kunststof en metaal - van een nieuwe verflaag voorzien. De schilder kan de muren sauzen of spuiten en daarnaast ook losse objecten zoals meubels schilderen. Als het schilderwerk beschadigd is kun je de schilder bellen voor een reparatie. De schilder maakt een inschatting van wat er moet worden gerepareerd. De schilder kan de verflaag bijwerken of eerst de oude verflaag verwijderen als dit nodig is. Heb je liever behang dan verf op je muur? Sommige schilders kunnen ook voor je behangen. Vraag de schilder wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Gespecialiseerde schildersbedrijven

Wat de schilder precies kan bieden is ook afhankelijk van waarin hij gespecialiseerd is. De binnenschilder is voornamelijk gespecialiseerd in het schilderen van de binnenmuren, het plafond, de kozijnen, de deuren en de trap. De buitenschilder kan de raamkozijnen en de deuren voor je schilderen, maar is daarnaast ook gespecialiseerd in het verven van de gevel, de schutting, de dakgoten en de schuur. Wil je tijdens de wintermaanden je woning aan de buitenkant laten schilderen? Het schilderen van de woning tijdens de wintermaanden behoort tot het takenpakket van de winderschilder.

Schilder vinden

Wil je meer informatie over de taken van een schilder? Wij raden aan om offertes op te vragen. Door meer informatie op te vragen kun je erachter komen welke taken een schilder wel en niet voor je kan uitvoeren. Hoe beter je een idee van de klus hebt, des te beter kan de schilder je advies geven. Vraag altijd offertes bij een aantal schilders op om hun taken en diensten te kunnen vergelijken.

Lees meer 

Wat kost een schildersbedrijf in Amsterdam?


De kosten van een schildersbedrijf in Amsterdam kunnen variëren. Je kunt uitgaan van een gemiddeld tarief van € 25 tot € 30 per m2 voor binnenschilderwerk of een uurtarief van gemiddeld € 30 tot €40.
Een buitenschilder rekent over het algemeen een hoger tarief. Je kunt rekenen op gemiddeld € 25 tot € 30 per m2 voor buitenschilderwerk of een uurtarief tussen de € 40 en €55.

De buitenschilder heeft vaak extra materialen nodig en duurdere verf die tegen alle weersomstandigheden bestand is. Dit zorgt ervoor dat de buitenschilder in Amsterdam een net iets hogere prijs rekent dan de binnenschilder.

Totale kosten

De totale kosten van schilderwerk variëren niet alleen door de uurprijs of vierkante meterprijs van de schilder, maar ook afhankelijk van wat voor soort klus het is. Het schilderen van de gehele woning kost uiteraard meer tijd dan het schilderen van alleen de badkamer. Gedetailleerd schilderwerk dat met de hand moet worden uitgevoerd kan veel tijd in beslag nemen. Het spuiten van grote oppervlakken daarentegen kan redelijk snel worden gedaan. De uurprijs hangt dus af van hoe snel de schilder te werk kan gaan. Daarnaast is de totaalprijs afhankelijk van wat voor verf de schilder gebruikt, hoeveel voorbereidend werk er nodig is en of er extra materialen zoals een steiger nodig zijn.

Offertes schilder Amsterdam

Het is belangrijk om altijd van tevoren te controleren of de schilder een prijs per vierkante meter of per uur rekent. In het geval van een uurtarief raden we aan om de schilder een inschatting te laten geven van het aantal uur dat hij nodig heeft. Door offertes bij verschillende schilders in Amsterdam op te vragen weet je precies wat de schilders kunnen bieden en hoeveel het schilderwerk ongeveer zal gaan kosten.

Lees meer 

Wat kost het om het buitenwerk te laten schilderen?


De prijzen om buitenwerk te laten schilderen variëren. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat de schilder tussen de € 35 en € 45 rekent per vierkante meter. Wanneer de buitenschilder een uurtarief hanteert komt dit gemiddeld uit op € 35 tot € 45 per uur.
Het totale bedrag van buitenschilderwerk varieert, afhankelijk van hoe groot je woning is. Buitenschilderwerk voor een appartement kost gemiddeld € 1200 en een tussenwoning kost zo’n € 1600.
Voor een hoekhuis of twee-onder-een-kap woning kun je gemiddeld € 3000 verwachten en voor een vrijstaand huis € 6000. Dit zijn uiteraard slechts gemiddelde prijzen. De werkelijke prijs voor buitenschilderwerk van jouw woning kun je overleggen met het schildersbedrijf.
Uurprijs of vierkante meter-prijs

Wanneer rekent de schildersbedrijf een uurprijs en wanneer rekent hij een vierkante meter-prijs? Dit hangt meestal af van om wat voor schilderwerk het gaat. Het schilderwerk dat makkelijk uit te voeren is, zoals spuitwerk, wordt vaak per m2 berekend. Het maakt dan niet uit hoe lang de schilder bezig is want je betaalt een vast bedrag voor het aantal meters. Bij schilderwerk dat meer gedetailleerd is zal de schilder meestal een uurtarief rekenen. De schilder werkt namelijk langzamer en moet meer oog voor details hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schilderen van de kozijnen.

Soms kan het ook verstandig zijn om een totaalprijs af te spreken met de schilder. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen wanneer je de gehele woning wilt laten schilderen. Wanneer het om een grote hoeveelheid werk gaat kun je een goede prijsafspraak met het schildersbedrijf maken. De schilder kan je dan korting geven omdat het om een grote klus gaat. Dit is voor de schilder fijner werken dan dat hij bij veel verschillende huizen langs moet voor kleine klussen.

Om een goede prijs af te spreken met het schildersbedrijf is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie van tevoren te geven. Om hoeveel vierkante meter gaat het? Wat wil je precies laten schilderen? Hoe meer informatie de schilder heeft, des te preciezer kan hij een offerte voor je opstellen met de prijs voor buitenschilderwerk.

Lees meer 

Wat kost het om het binnenwerk te laten schilderen?


De kosten van binnenschilderwerk zijn afhankelijk van de klus en het tarief van de schilder. Maar wat kun je ongeveer verwachten? Bij een uurtarief rekent de schilder gemiddeld € 30 tot € 40 per uur. Als de schilder een vierkante meterprijs rekent kun je gemiddeld € 30 tot € 40 per vierkante meter verwachten voor binnenschilderwerk.
Spuitwerk en sauswerk zijn gemakkelijk en snel uit te voeren voor de schilder.
Gemiddeld kost spuitwerk tussen de € 6 en € 15 per vierkante meter en sauswerk kost tussen de € 10 en € 20 euro per vierkante meter.
Uurprijs of vierkante meter-prijs binnenschilderwerk

Waarom rekenen binnenschilders soms een prijs per uur en soms per vierkante meter? Dit is afhankelijk van wat voor soort klus het is. Sommige schildersklussen kunnen snel worden uitgevoerd. Het spuiten of sauzen van de muren en het plafond bijvoorbeeld. De schilder zal dan meestal een prijs per vierkante meter afspreken. Voor klussen die meer tijd in beslag nemen zal de schilder liever een prijs per uur willen afspreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verven van de trap of van de kozijnen. Dit gaat om een klein aantal vierkante meters, maar het werk moet nauwkeurig worden uitgevoerd en neemt tijd in beslag.

Totaalprijs afspreken

De schilder zal vaak een prijs per uur of per meter willen rekenen. Maar wanneer het om grotere oppervlakken gaat kun je ook een totaalprijs afspreken met de binnenschilder. Omdat je de schilder meer werkt biedt zul je waarschijnlijk voordeligere prijsafspraken kunnen maken. Vraag de schilder naar de mogelijkheden en onderhandel over de totaalprijs voordat je akkoord met de offerte gaat.

Prijzen vergelijken

Wij raden aan om altijd de prijzen van verschillende schilders met elkaar te vergelijken. De prijzen lijken soms niet ver uit elkaar te liggen. Maar bij grotere klussen kunnen de aantallen al snel uiteen lopen. Stel je wilt vier muren en een plafond van in totaal 100 m2 laten schilderen. Bij een vierkante meter-prijs van € 30 kom je uit op € 300 in totaal, terwijl je bij een vierkante meter-prijs van € 40 uitkomt op een totaalprijs van € 400. Deze laatste prijs valt maar liefst 33% hoger uit. Dat geld kun je dus gemakkelijk besparen door een vergelijking te maken.

Lees meer 

Wat is het beste schildersbedrijf in Amsterdam?


Wie de beste schilder voor jouw klus in Amsterdam is hangt af van een aantal verschillende factoren en wat voor schilderwerk je zoekt. Over het algemeen kun je kijken naar de achtergrond en ervaring van de schilder.
Als de schilder veel ervaring heeft en gecertificeerd is kun je verwachten dat hij schilderwerk van hoge biedt. Daarnaast kun je ook naar de reviews kijken.
Je kunt online reviews zoeken of navragen bij vrienden en familie of ze ervaring hebben met het betreffende schildersbedrijf.
Gespecialiseerde schildersbedrijven

Het antwoord op de vraag wie de beste schilder in Amsterdam is hangt deels af van waar je naar op zoek bent. Sommige schilders bieden allerlei soorten schilderwerk aan terwijl andere schildersbedrijven gespecialiseerd zijn in een bepaald soort schilderwerk. Het kan zo zijn dat de beste binnenschilder niet per se het beste buitenschilderwerk levert. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar schilderwerk in de winter? Dan wil je weten wie de beste winterschilder is.

Om het beste schildersbedrijf te vinden kun je ook kijken naar de techniek die nodig is om het gewenste resultaat te krijgen. Moeten de muren gesaust of gespoten worden? Wil je dat de trap ook wordt geschilderd? En moet de verf van de kozijnen worden verwijderd en weer opnieuw worden aangebracht? Zoek een schilder die het beste bij jouw specifieke klus past.

Voordeligste schildersbedrijven Amsterdam

Uiteraard speelt de prijs ook mee in de keuze wie de beste schilder in Amsterdam is. Daarom is het verstandig om de prijzen van schildersbedrijven in Amsterdam met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door offertes bij verschillende schildersbedrijven op te vragen. Deze offertes kun je vervolgens naast elkaar leggen om zo te zien welk schildersbedrijf de voordeligste prijs biedt.

Wanneer laten schilderen?

Schilderwerk gaat helaas niet voor eeuwig mee. Op een gegeven moment zul je jouw woning opnieuw moeten laten schilderen. Bij binnenschilderwerk kun je ervan uitgaan dat dit eens in de 8 jaar moet worden uitgevoerd. De verf begint dan van de kozijnen te bladderen en er zullen vochtplekken op het plafond zichtbaar zijn. Sommige oppervlakken zullen zelfs nog vaker moeten worden geschilderd, zoals de trap omdat deze veelvuldig gebruikt wordt. Bij buitenschilderwerk kun je verwachten dat je elke 5 jaar een schildersbedrijf moet inhuren. Dit komt door wisselende weersomstandigheden waaraan het buitenschilderwerk wordt blootgesteld.

Kun je het schilderwerk uitstellen?

Wij krijgen vaak de vraag of je het schilderwerk langer uit kunt stellen. Dit is iets dat wij niet aanraden. Wanneer je het schilderwerk uitstelt zal het steeds minder de oppervlakten eronder beschermen. Wanneer de kozijnen bijvoorbeeld niet vaak genoeg worden geschilderd zijn ze niet beschermd en kan dit leiden tot houtrot. Wanneer dit het geval is zul je de gehele kozijnen moeten vervangen. Dit kost veel meer dan het laten overschilderen. Door op tijd je woning te laten schilderen voorkom je hogere kosten in de toekomst.

Controleer je schilderwerk
Om exact te weten wanneer je woning moet worden geschilderd kun je zelf eens in de 2 jaar je schilderwerk schoonmaken en controleren op beschadigingen. Het schoonmaken kun je eenvoudig doen met water en een doek. Controleer gelijk of er scheurtjes of blaasjes in het schilderwerk zichtbaar zijn of dat je mos- of algaanslag ziet. Controleer met name de hoeken en liggende vlakken. Kijk ook of er plekken zijn waarop de verf aan het loslaten is. Is het schilderwerk beschadigd? Neem dan contact op met een schildersbedrijf.

Onderhoudscontract afsluiten

Een onderhoudscontract is een ideale oplossing om er zeker van te zijn dat je schilderwerk altijd in een goede staat is. Je betaalt meestal een maandelijks bedrag en de schilder komt regelmatig langs om een kijkje te nemen. De schilder controleert of het schilderwerk nog in goede staat is en voert waar nodig reparaties uit. Met een onderhoudscontract kun je de levensduur van je schilderewerk verlengen omdat het altijd in een goede staat verkeerd. Je kunt vaak een onderhoudscontract afsluiten voor een vaste periode van bijvoorbeeld 5, 10 of 15 jaar.

Lees meer Schildersbedrijven Amsterdam

Schildersbedrijven in Amsterdam:

Schildersbedrijf diensten: Schildersbedrijven in Amsterdam bieden een breed scala aan diensten, waaronder binnen- en buitenschilderwerk, behangen, wandafwerking, houtrotreparatie, spuitwerk en kleuradvies. Sommige bedrijven kunnen ook aanvullende services aanbieden, zoals onderhoudsschilderwerk, renovatieschilderwerk en decoratieve schildertechnieken.

Ervaring en expertise: Veel schildersbedrijven in Amsterdam hebben ervaren schilders met expertise in verschillende soorten schilderwerk. Ze hebben kennis van de juiste technieken, materialen en kleurkeuzes om hoogwaardige resultaten te bereiken.

Certificering en kwaliteit: Betrouwbare schildersbedrijven streven naar kwaliteit en professionaliteit. Ze kunnen gecertificeerd zijn door brancheorganisaties zoals OnderhoudNL, wat aangeeft dat ze voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en vakmanschap.

Referenties en recensies: Het is een goed idee om referenties van schildersbedrijven in Amsterdam te controleren en recensies van eerdere klanten te lezen. Dit kan je een idee geven van de kwaliteit van hun werk, betrouwbaarheid en klantenservice.

Offertes en prijsstelling: Het is gebruikelijk om offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven in Amsterdam om prijzen en diensten te vergelijken. De offerte moet details bevatten over het te schilderen oppervlak, de gebruikte materialen, de duur van het project en de totale kosten.

Garantie: Vraag naar de garantievoorwaarden van het schildersbedrijf. Veel professionele bedrijven bieden garanties op hun werk, zoals een bepaalde periode waarin eventuele gebreken kosteloos worden hersteld.

Lokale regelgeving: Houd rekening met eventuele lokale regelgeving met betrekking tot schilderwerk, zoals vergunningen of beperkingen met betrekking tot buitenschilderwerk in historische wijken.

TIPTip: Het is belangrijk om een betrouwbaar en professioneel schildersbedrijf te kiezen dat aan je specifieke behoeften voldoet. Neem de tijd om verschillende bedrijven te onderzoeken, offertes op te vragen en persoonlijk contact op te nemen om je wensen en verwachtingen te bespreken voordat je een definitieve keuze maakt.

Plaatsen in de buurt

×