Kosteloos offertes ontvangen

Nature

Voordelen winterschilder

De voordelen van een winterschilder inhuren, 14 september 2020

De lente en zomer lijken de meest geschikte periodes voor het inhuren van een schilder. Veel huiseigenaren wachten daarom in de winter en stellen het schilderwerk te lang uit. Maar wist u dat u ook een gespecialiseerde winterschilder in kunt huren tijdens de koude maanden? Wij vertellen u in dit artikel wat de voordelen van een winterschilder zijn en hoe u geld bespaart.

Wat is een winterschilder?
Een winterschilder is een schilder die tussen 21 november en 21 maart schilderklussen aanneemt. Deze schilder werkt het hele jaar door, in tegenstelling tot de schilders die in de winter stoppen met werken. Behalve de periode waarin het werk wordt uitgevoerd is er geen verschil tussen de ‘gewone’ schilder en de winterschilder.

De voordelen
Waarom zou u niet wachten tot de lente met het schilderen van uw woning? Het inhuren van een winterschilder brengt meerdere voordelen met zich mee. Omdat in deze periode het aanbod aanzienlijk daalt, geven winterschilders vaak korting op schildersklussen. Daarnaast zijn er meestal geen wachttijden en kan de schilder direct aan de slag. Uw woning is binnen een korte tijd opgeknapt.

Buitenschilderwerk
Ook voor buitenschilderwerk kunt u in de winter bij de buitenschilder terecht. De schilder is dan wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het regent of sneeuwt kan de schilder alleen doorwerken wanneer hij de oppervlakken kan beschermen en sneldrogende verf gebruikt. Uw gevel en kozijnen zien er weer netjes uit voordat de lente begint.

Binnenschilderwerk
De werkzaamheden van de binnenschilder blijven onveranderd tijdens de wintermaanden. U kunt nog steeds een binnenschilder inhuren om uw muren en plafond laten schilderen. Toch kunt u ook over binnenschilderwerk onderhandelen. Schilders hebben minder opdrachten en zullen daardoor eerder bereid zijn om korting te geven.

Besparen op schilderwerk
Als u tijdens de zomermaanden uw schilderwerk wilt laten vervangen kan het lonen om nog een paar maanden te wachten. In de winter zal de schilder minder werk hebben en hierdoor sneller korting geven. U bespaart het meest wanneer u flexibel bent wat betreft de datum. Als u op het juiste moment uw woning laat schilderen kunt u tot wel 40% besparen. Is het onderhoud erg achterstallig en is het schilderwerk snel aan vervanging toe? Dan is het niet verstandig om nog langer te wachten en direct een schilder in te schakelen. Zo voorkomt u dat het materiaal onder de verflaag wordt aangetast.


Populaire blogs

 • redenen inhuren professionele schilder Professionele schilder
  6 Redenen om een professionele schilder in te huren
 • voorbehandeling kozijnen schilderen Voorbehandelingen kozijnen
  Voorbehandelingen schilderen kozijnen?
 • voordelen winterschilder Voordelen winterschilder
  De voordelen van een winterschilder inhuren
 • sauzen versus spuiten Sauzen versus spuiten
  Wat is het verschil tussen sauzen en spuiten?