Kosteloos offertes ontvangen

Nature

Professionele schilder

6 Redenen om professionele schilder in te huren, 16 oktober 2020

Schilderen lijkt niet zo moeilijk. Met goede verf, een kwast en een ladder zou de klus zo moeten zijn geklaard toch? De meeste doe-het-zelvers onderschatten de klus en gaan zelf aan de slag. Maar wanneer de verf eenmaal opdroogt blijkt het resultaat vaak toch niet zo mooi te zijn als zij hadden gedacht. Vaak huren ze alsnog een schilder in voor een beter resultaat.

Waarom zou u een professionele schilder inhuren in plaats van zelf schilderen? Wij hebben 6 redenen voor u op een rijtje gezet:

 1. Persoonlijk advies
  Verschillende materialen vragen ook om verschillende soorten verf en verschillende technieken. Niet elke verf pakt op elke ondergrond. Het voordeel van het inhuren van een professionele schilder is dat hij persoonlijk advies kan geven. Hij kan u precies vertellen welke materialen en technieken het beste resultaat opleveren en hij adviseren over kleurgebruik in uw woning.
 2. De beste materialen
  Er zijn veel verschillende soorten verf te koop. Als doe-het-zelf-klusser kan het lastig zijn om te bepalen welke verf het beste resultaat oplevert. Een professionele schilder werkt altijd met kwalitatief hoogstaande materialen zoals verf, rollers en andere gereedschappen. Dit is belangrijk zodat het schilderwerk zo lang mogelijk meegaat.
 3. Het beste resultaat
  Veel doe-het-zelvers vinden het lastig om een egale afwerking te bereiken. Een fout is al snel gemaakt en daarbij is er ook nog het risico dat de lagen niet goed dekken. Een professionele schilder heeft ervaring en weet daarom hoe hij zo precies mogelijk te werk moet gaan. De schilder zorgt voor het mooiste eindresultaat waar u nog jaren blij mee zult zijn.
 4. Garantie op het schilderwerk
  Professionele schilders geven doorgaans garantie op het schilderwerk dat zij leveren. Mocht het schilderwerk dan toch niet zo lang meegaan als verwacht, dan kan de schilder langskomen om het bij te werken. Wanneer u zelf uw woning schildert heeft u natuurlijk geen garantie.
 5. Bespaar tijd
  Wanneer je nooit eerder kozijnen, muren of de trap hebt geschilderd kunnen deze klussen redelijk veel tijd in beslag nemen. Door een schilder in te huren bespaar je veel tijd. De schilder heeft jarenlange ervaring en kan daardoor snel te werk gaan. Ook kan de schilder werken met technieken als spuitwerk, waarmee de klus binnen korte tijd is afgerond.
 6. Bespaar kosten
  Veel huiseigenaren denken dat een schilder inhuren veel geld kost. Maar er zijn vele manieren om te besparen op de kosten van schilderwerk. Wanneer u kiest voor spuitwerk in plaats van sauswerk betaalt u gemiddeld 8 euro per vierkante meter. Ook wanneer u een schilder in de wintermaanden inhuurt kunt u onderhandelen over de prijs en op deze manier veel geld besparen.

Nog meer besparen
Het inhuren van een professionele schilder kent vele voordelen. Wilt u nog meer besparen op de kosten van een schilder? Dan raden wij aan om offertes te vragen bij verschillende schildersbedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Op die manier ziet u direct welke schilder het goedkoopst is. Huiseigenaren besparen zo tot wel 40% op de kosten van schilderwerk.


Populaire blogs

 • redenen inhuren professionele schilder Professionele schilder
  6 Redenen om een professionele schilder in te huren
 • voorbehandeling kozijnen schilderen Voorbehandelingen kozijnen
  Voorbehandelingen schilderen kozijnen?
 • voordelen winterschilder Voordelen winterschilder
  De voordelen van een winterschilder inhuren
 • sauzen versus spuiten Sauzen versus spuiten
  Wat is het verschil tussen sauzen en spuiten?